HELFO, som avgjør hvilke medisiner som dekkes av staten, har høye krav til hva de godkjenner – som jo er bra. I dette tilfelle får det absurde konsekvenser. Det gagner både pasient og samfunn hvis man kan bytte ut morfin med det som i andre land er tilgjengelig som kosttilskudd.

Vis tråden

Den nederlandske staten produserer også cannabis av medisinsk kvalitet, som foreskrives av leger og hentes på apoteket til relativt lave priser. Det er en av disse medisinene Merete må betale dyrt for hos norske apotek pga lavt importvolum og strenge importregler.

Vis tråden

For å sette saken i perspektiv; i andre land i EU selges CBD-produkter over disk som helsekost til overkommelige priser, side om side med tannbørster og C-vitamin. Ekspempel: kruidvat.nl/search?q=cbd

Vis tråden

Pasienter som får utskrevet cannabismedisin må ta regningen selv. NRK skriver idag om Merete som har erstattet sterkt vanedannende morfin med Bedrolite, en CBD-rik medisin. Hun må legge ut 8 000 til 12 000 kr i mnd: nrk.no/innlandet/merete-mjelde

Munnsprayen Sativex står oppført i Felleskatalogen, kan skrives ut av norske leger og har en verraskende snill sikkerhetsprofil. Det vil si få alvorlige bivirkninger, spesielt sammenlignet med opiater.

fagbladetjournalen.no/cannabis

Vis tråden

Vi leser om CRPS-pasient Emma på forsiden av NRK.no idag og lurer på om noen av legene hennes på et eller annet tidspunkt har informert hun om at cannabismedisin kan være en sjeldent god smertelindrer for nettopp denne pasientgruppen.

nrk.no/dokumentar/xl/sofie-spr

Vi mottar stadig henvendelser fra leger og spesialister som har spørsmål knyttet til dosering av cannabismedisiner. Nå har det blitt utviklet og publisert en grundig gjennomgang av ulike protokoller for dosering og administrasjon av cannabismedisin for smertepasienter. Vi anbefaler norske leger og spesialister å benytte disse retningslinjene som et utgangspunkt i egen praksis.

jcannabisresearch.biomedcentra

Innlegg fra Eirin Eikefjord, politisk redaktør i Bergens Tidende:
«Vi har nok parallelle offentligheter. Regjeringen trenger ikke lage sine egne.»



Hemmelige frokostmøter i Oslo hvor viktige rapporter blir presentert for noen få utvalgte. Møter om stortingsmeldinger på den lukkede prateappen Clubhouse. Viktige nasjonale nyheter som kringkastes på tilfeldige Facebook-vegger.

Slik bidrar regjeringen tungt til å styre viktig informasjon inn i lukkede rom. Det er et demokratisk problem.



#norsk #norge #samfunn #politikk

— Cannabis er ikke medisinsk risikabelt, sier Steinar Madsen, medisinsk fagdirektør i Statens legemiddelverk.

t.co/RanoGEJckL

Statens legemiddelverk ønsker å gjøre CBD-produkter med lavt THC-innhold tilgjengelig som kosttilskudd.

t.co/GFZcPKtLUG

Hei til alle i det norske fediverset 👋 Dette er Foreningen for cannabismedisin sin offisielle Mastodon-konto! Følg oss hvis du ønsker å holde deg oppdatert på forskning, norsk lovgivning og aktuelle nyheter relatert til cannabismedisin.

Snabelen.no

Ein norsk heimstad for den desentraliserte mikroblogge-plattformen Mastodon.