Følg

@bjoernstaerk Kva med Startpage.com? Den har mest erstatta Google for meg.

@Bjørn Stærk 🇳🇴 Det er også https://qwant.com basert i frankrike. https://searx.me er også verdt å sjekke ut. Greit å ha noen alternativ, om ikke annet så for å spre seg litt.

@harald @bjoernstaerk Akkurat det at det faktisk er eit poeng i seg sjølv ha fleire aktørar er eg _veldig_ samd i at det alltid er verd minne om korleis ein kan bidra til. Mykje av marerittet vi har no ville ha vore mindre alvorleg utan monopola og monopsinia.

@harald @bjoernstaerk Og jada, eg er fullt ut klar over at det berre finst tre-fire eigentleg uavhengige søkemotorar med si eiga crawling av web. (Google, Bing, Baidu og moglegvis Yandex?)

@Steinar Det er også https://www.mojeek.com/ fra Storbritannia som har sin egen kravler og indeks. Husket ikke navnet da jeg var på mobilen tidligere. Hørte et intervju med en av grunnleggerne for en tid tilbake, og de virker som de både tar personvern på alvor og skjønner hva de driver med.

@harald Interessant, dei hadde eg ikkje høyrt om. No er ikkje UK akkurat landet eg tenker på dersom nokon seier «personvern», da, men det gjeld ikkje heimlandet til nokon av dei andre vi har nemnt heller. :)

@Steinar Hah, nei er skeptisk til UK som hostland selv, men om du leser personvernsiden deres, så ser det ut som de tar noen skritt for å beskytte seg mot nasjonale overgrep.

@harald @Steinar Denne skal legges til i repertoaret av søkemotorer. Testet såvidt Mojeek når de nettopp hadde startet opp, men den var ikke klart til allment bruk på det tidspunktet.

@Ganoa De har visst i hemmelighet blitt kjøpt opp av et Adtech-firma, så det er uklart om de er til å stole på lenger: restoreprivacy.com/startpage-s Så da er kanskje DuckDuckGo.com fortsatt best.

@Ganoa @bjoernstaerk Jeg brukte også Startpage.com en stund frem til de ble kjøpt opp av et tvilsomt selskap. Har brukt Runnaroo.com noen måneder, som har fungert overraskende bra, men bruker nå DDG som default. Har som nevnt tidligere lagt inn flere "snarveier" til søkomotorer som jeg bruker ganske aktivt. Fint med variasjon!

Logg på for å delta i samtalen
Snabelen.no

Eit norskt podium for den desentraliserte sosiale media plattformen Mastodon.