«Vi er uenige om mye, men enige om dette: Det er helt urimelig å legge ansvaret for 22. juli 2011 på noen av dem som selv var målet for terrorangrepet. Bare gjerningsmannen selv hadde ansvaret for terrorangrepet han begikk.»

aftenbladet.no/meninger/debatt

Her stikker kryptobørs-sjefen av med 900 millioner av kundenes penger i kofferten
Grunnleggeren av kryptovaluta-plattformen Thodex er etterlyst av Interpol etter at han stengte ned alt salg og forsvant med investorenes penger.
tv2.no/nyheter/13981838/

Michael Collins - one of the three crew members of the first manned mission to the Moon, Apollo 11 in 1969 - has died aged 90, his family say.

bbc.co.uk/news/world-us-canada

I forrige uke ble det kjent at advokatkontoret Simonsen Vogt Wiig (SVW) har konkludert med at førsteamanuensis Øyvind Eikrem ved NTNU «hadde tilgang til og må holdes ansvarlig for» en anonym Facebook-konto som har delt innhold i strid med rasismeparagrafen.

filternyheter.no/ma-holdes-ans

Ble kapret av nazistene for 82 år siden – her er de aller første bildene

10. mai 1940 sank hurtigruten DS Nord-Norge utenfor Hemnesberget. I dag ble endelig skipet filmet av en drone – på 280 meters dyp.

nrk.no/nordland/hurtigruten-d_

«– Jeg vet at jeg ikke er den som skal stille spørsmål her, men det er en ting jeg lurer på. Hvordan tror dere at dere kommer til å komme unna med det? Hvor lenge kan dere ignorere klimakrisen uten å bli holdt ansvarlige?»

vg.no/i/56deQ1

@Sgaarder @harald Det får meg til tenke på ein scene i filmen Key Largo der mafia som har tent seg rike på forbudstida sitt og drikk; med ønskedraumar om at alkohol igjen skal verte forbudt og dei gode tidene for svartebørsen skal komme tilbake. Malplassert moral kostar liv i ruspolitikken.

«Derfor krever vår ruspolitikk fem dødsofre hver uke, 260 ofre hvert år - år etter nådeløst år. Beviselig uten preventiv effekt.

Dette er viktig å terpe på: Ikke noe sted har avkriminalisering ført til økning av rusbruk overhodet.»

Vis tråden

«På grunn av dagens ruspolitikk må jeg kjempe alene. Takket være velferdsstaten har jeg karret meg til en stabil tilværelse. Jeg eier min egen bolig og har kompetanse som er attraktiv på arbeidsmarkedet. Jeg fungerer. Stigmaet er en vedvarende smerte, men jeg vil klare meg.»

dagsavisen.no/debatt/2021/04/1

.@Arbeiderpartiet stemte nei til et viktig steg i riktig retning for noen av våre aller svakeste medmennesker når de i dag stemte nei til .

Dermed stiller partiet seg sammen med Norges mest reaksjonære partier, SP og FrP 😣

vg.no/nyheter/i/zgK0Ww/ap-land

Vi sterkt anbefale bilkjøpere til ikke å kjøpe biler med skinnseter. Skinnsetene bidrar til avskoging og ødelagt regnskog: nrk.no/urix/ny-rapport-knytter

Denne skipstragedien i 2015 har du enten ikke hørt om, eller har totalt glemt.

Les denne gripende artikkelen som tar for seg hva som skjedde og tiden etter.

bbc.com/news/stories-55398000

Show older
Snabelen.no

Eit norskt podium for den desentraliserte sosiale media plattformen Mastodon.