Rekorden tegner et klart bilde, skriver en av forskerne bak artikkelen, John Abraham, i en kommentar i The Guardian:
– Jorden varmes opp, mennesker er synderne og oppvarmingen vil fortsette i det uendelige, frem til vi i fellesskap tar grep for å redusere klimagassutslipp.

vg.no/nyheter/utenriks/i/v5X1E

Temperaturrekorden for havområdene har nå blitt slått seks år på rad. Og temperaturen til jordkloden har de syv siste årene vært de varmeste registrert noensinne, viser nye målinger. – Alarmerende, sier norsk klimaforsker.

vg.no/nyheter/utenriks/i/v5X1E

«Stem på havet, skrev lyrikeren Harald Sverdrup, stem på vinden som styrer bølgene og former skyene, stem på havets plankton og hvalens kjærlighetskonserter (…) stem på grunnvannet og moselaget i berget, stem på dype daler tonende som trompeter.»

vg.no/i/28vrr4

@Sverre Gaarder Det har iritert meg grenseløst at ingen av de andre partiene (med unntak av Rødt på enkelte gode dager) stiller FRP til veggs med de åpenbart rasistiske og konspiratoriske meldingene de brer om seg med. Og at idéen om at kommunikasjonsrådgiver Listhaug ikke vet både hva hun sier og hvem hun kommuniserer med blir stilltiende akseptert. De rører i brunt vann, og de er fullstendig klare over det.

Når en velger å introdusere begreper som «snikislamisering» i den norske offentligheten og hevde at Arbeiderpartiet setter terroristers interesser foran Norges sikkerhet, kan en ikke kreve å få slippe ubehaget som følger. Det er faktisk slik fri debatt og ytringsfrihet fungerer.

aftenposten.no/meninger/debatt

Amerikansk lege: Corona-innlagte trygler om vaksine
Når de blir smittet av corona, angrer mange amerikanere på at de ikke lot seg vaksinere, sier lege.

vg.no/i/36K2Lq

Etterforsker over hele landet etter våpenbeslag hos høyreekstremt miljø

Etter pågripelsen av fire menn, som alle knyttes til et høyreekstremt miljø, har politiet fått opplysninger om interessante personer over hele landet.

nrk.no/norge/etterforsker-over

The deaths of 69 young Labour activists failed to prompt a reckoning with the far-right ideas that motivated Anders Breivik

theguardian.com/commentisfree/

Jeg forstår veldig godt av overlevende ikke ønsker at Solberg skal være til stede på 10-årsmarkeringen.
vg.no/i/x47jEG

Nevøen til John F. Kennedy er blant de mektigste vaksinemotstanderne i USA

Robert F. Kennedy Jr. er en av «the disinformation dozen», som ifølge en ny rapport er de mektigste vaksinemotstanderne i USA.

nrk.no/urix/robert-f.-kennedy-

«Facebookgruppa «Vi som er totalt imot MDG», som Klungtveit plukket hetsen fra, er langt på vei et alter for hat mot Berg. I februar nærmet gruppa seg 50.000 medlemmer. Tre måneder seinere er de blitt drøye 63.000.»

Skremmende og trist utvikling.

dagsavisen.no/debatt/kommentar

Israelsk kommentator: − Vår dumskap og arroganse årsak til at dette skjer
Den kjente israelske kommentatoren Gideon Levy mener Israel har mye av skylden for eskaleringen i konflikten.

vg.no/i/39y3lM

«Vi er uenige om mye, men enige om dette: Det er helt urimelig å legge ansvaret for 22. juli 2011 på noen av dem som selv var målet for terrorangrepet. Bare gjerningsmannen selv hadde ansvaret for terrorangrepet han begikk.»

aftenbladet.no/meninger/debatt

Her stikker kryptobørs-sjefen av med 900 millioner av kundenes penger i kofferten
Grunnleggeren av kryptovaluta-plattformen Thodex er etterlyst av Interpol etter at han stengte ned alt salg og forsvant med investorenes penger.
tv2.no/nyheter/13981838/

Michael Collins - one of the three crew members of the first manned mission to the Moon, Apollo 11 in 1969 - has died aged 90, his family say.

bbc.co.uk/news/world-us-canada

I forrige uke ble det kjent at advokatkontoret Simonsen Vogt Wiig (SVW) har konkludert med at førsteamanuensis Øyvind Eikrem ved NTNU «hadde tilgang til og må holdes ansvarlig for» en anonym Facebook-konto som har delt innhold i strid med rasismeparagrafen.

filternyheter.no/ma-holdes-ans

Vis eldre
Snabelen.no

Ein norsk heimstad for den desentraliserte mikroblogge-plattformen Mastodon.