Can we please, please – PLEASE! not make the nonsensical US date format month/day/year the default in applications? 🤦‍♂️

PRE 👏 TTY 👏 PLEASE

And to all users of that format: it makes no sense, it's counter-intuitive, it makes collaboration frustrating, it introduces inconsistencies and errors... Just stop. Please. Use international standards.
(And don't get me started on your other units of weights, volumes and distances. Bloody hell.)

Boost if I'm right.

«Mens Molde-ordføreren driver smålig hovering, lider Oslos befolkning. Dette evinnelige opphenget i å rakke ned på Oslo er ikke morsomt lengre, og få ting er mer fordummende i norsk politikk.»

tronderdebatt.no/a-nekte-oslo-

Det er trist at enkelte i politiet viser sin forakt for kunnskap og nærmest er stolte av det. På den andre siden er det bra at de ikke lenger slipper unna og blir konfrontert med sin egen urimelighet.

nrk.no/tromsogfinnmark/politim

Finansministeren er ikke særlig begeistret for bitcoin.

– I den grad det benyttes er jeg redd for at det ofte er til ulovlig finansiering. Det er en ekstremt lite effektiv måte på å gjennomføre transaksjoner på, og mengden energi som brukes for å gjennomføre transaksjonene er svimlende, sa Yellen. e24.no/teknologi/i/6zXape/bitc

Over hele USA vaier flagget på halv stang. Det er nå flere døde av koronaviruset i USA enn falne amerikanske soldater i første og andre verdenskrig, og Vietnamkrigen, ifølge New York Times.

nrk.no/urix/usa-minnes-sine-do

Hva i all verden _er_ det med journaliststanden i Norge?

Dette er en ikke-sak. Språkrådet uttaler selv at «nordmann» er kjønnsnøytralt, og at det dermed fint kan brukes.

Jeg gremmes! Journalistene er komplett udugelige!

vg.no/i/0KoqmA

"Two thirds of new cars sold in the city are electric. There's even a highway for bees.

There's just one problem. Much of the environmental innovation that Norway is so proud of is financed by its oil money. Because Norway, apart from being a forward-thinking climate champion, is also a major fossil fuels exporter. And it plans to keep it that way for a long time to come." edition.cnn.com/2021/02/17/wor

Fra FB-siden "Gamle bilder i Oslo" for innvandrere til Oslo som ikke skjønner en kvekk av det som sies...

Tobacco growers are exposed to ill health through:
☠️nicotine absorbed through the skin
☠️exposure to pesticides
☠️inhalation of tobacco dust

In some countries, children are employed in tobacco farming, impacting their health & education.

👉 bit.ly/2N3R0wy

#NoTobacco

[:tw: tweets.newsbots.eu/WHO/status/#bot]

As regulations tighten in middle- & high- income countries, tobacco companies target African countries to ↗️ tobacco leaf production.

Tobacco growing & trade does not contribute much to the economy, adding up to <1⃣% of GDP in most countries

👉bit.ly/2N3R0wy
#NoTobacco

[:tw: tweets.newsbots.eu/WHO/status/#bot]

Tobacco is deadly for you & the environment.

Deforestation from tobacco growing causes:
🔴loss of biodiversity
🔴soil erosion & degradation
🔴water pollution
🔴greenhouse gas emissions ↗️

Say #NoTobacco to protect your health & that of our planet 🌍

👉 bit.ly/2N3R0wy

[:tw: tweets.newsbots.eu/WHO/status/#bot]

@Sverre Gaarder Jeg tror det er to ting:

Frykten for forandring: Vi kjenner teknologien bak bensin- og dieselbiler godt, de har vist seg å fungere rimelig bra i mer enn 100 år. Vi er mer skeptisk til denne nye teknologien som ennå ikke er tilstrekkelig utprøvd over lang tid.
Misunnelse: El-bilene fikk raskt fordeler fremfor bensin- og dieselbilene. Det er ingen ting som er så effektivt i å splitte befolkningen som å gi noen fordeler fremfor andre. Spesielt folk som ikke har hatt mulighet til å kjøpe el-bil på grunn av økonomi eller rett og slett at teknologien har vært for dårlig intill nylig vil nok føle dette som urettferdig.

Selv har vi hatt el-bil i tre-fire år nå og er knasende fornøyd med valget. Selv om det er en litt tidlig modell med langt dårligere rekkevidde enn dagens modeller har den fungert fint for oss, og vi forventer at den skal fortsette med det i en del år til.

Men jeg mener også at løsningen er ikke å skifte ut bensin- eller dieselbiler med el-biler. For all del, trenger du en ny bil, gå for el-bil, men husk at det er en ganske signifikant økologisk kostnad ved å produsere en ny bil. Enda mer med el-bil.

Løsningen er etter min mening bedre kollektivtilbud så færre vil behøve å ha bil i det heletatt.

Merkelig dette hatet mot elbiler som tyter fram her og der.

Bensin og diesel er en knapp gode som vi vil gå tom for etter hvert, og det bidrar til utslipp av klimagasser. Men strøm vil vi alltid kunne produsere.

Kjekt med en energikilde vi aldri vil gå tom for!

Ble det holdt tilbake informasjon fra Stortinget om verdien av de mulige petroleumsressursene i Barentshavet sørøst? Og råder det en ukultur i oljedepartementet som gjør at Stortinget ikke får informasjonen de trenger?

nrk.no/norge/opposisjonen-om-o

Folk som har kontakt med innvandrere, er klart mer positive til innvandring enn de som sjelden eller aldri har det. utrop.no/nyheter/nytt/245240/

Leg spesielt merke til stedene som de siste 30 åra ikke har hatt en eneste dag som kunne regnes som vinter. Særlig Kristiansand...

Vis tråden

Februar har vært uvanlig kald, men nå snur det. – Det vil være noen kalde vintre også i årene framover, men de vil komme sjeldnere og sjeldnere, sier klimaforsker.

nrk.no/vestland/vaeret-snur-_-

Show older
Snabelen.no

Eit norskt podium for den desentraliserte sosiale media platformen Mastodon.