Klimafornektere bruker tvilsomme gamle heterekorder til å så tvil om nye
Det har vært verre før, er det grunnleggende refrenget for organiserte klimafornektere på nettet. Få av de gamle målingene de viser til, er riktige.

forskning.no/klima-ntb-vaer-og

Klimaforsker: – På vei mot tre graders oppvarming
Verden er på vei mot tre graders global oppvarming, advarer klimaforskeren Mojib Latif. Han viser til valgene som tas av politikere rundt om på kloden.

forskning.no/klima-vaer-og-vin

Når kampen for "ytringsfrihet" fører til mindre ytringsfrihet - Saksynt ⁦‪@CiViX‬⁩ er god i dette innlegget! Svært god.

tjomlid.com/2022/07/25/nar-kam

Ekstremvarmen som rammer Europa hardt overrasker klimaforskerne
Skogbranner herjer flere steder i Europa, og heten har krevd mer enn 1700 liv. Men hvorfor blir det så varmt?

tv2.no/nyheter/14964517/

Klarer vi denne sommeren å forstå at slik dødelig ekstremvær blir mer vanlig dersom vi slipper ut mer klimagasser, eller skal dumskap koke oss i hjel?

dagbladet.no/meninger/kokende-

Nato har stort sett vært opptatt av krig og fred og våpen. Nå beskriver alliansen klima som fremtidens største utfordring – fordi den utgjør en trussel mot vår sikkerhet. Hetebølgene og tørken som herjer flere steder nå, er et eksempel.

vg.no/nyheter/meninger/i/MLO07

Historien om Russland og Nasjonal Front, som partiet kalte seg den gangen, begynner sent på 1980-tallet da Marine Le Pens far, partigrunnleggeren Jean-Marie Le Pen, knyttet kontakt med flere russiske ultranasjonalister.

Le Pen og rådgiverne hans besøkte Russland flere ganger på 1990- og 2000-tallet, der de blant annet møtte den nylig avdøde ultranasjonalisten Vladimir Sjirinovskij, «nasjonalbolsjeviken» Eduard Limonov og den høyreekstreme filosofen Aleksandr Dugin. filternyheter.no/slik-har-mari

Kvinne drept med kniv under Almedalsveckan i Sverige
Den mistenkte gjerningsmannen skal ha koblinger med nynazist-bevegelsen, ifølge flere svenske medier. Politiet utelukker ikke et politisk motiv bak drapet.

vg.no/nyheter/i/g6b3PL/kvinne-

«Så fuck dere. Fuck maskulinitet. Fuck anti-woke-krigerne. Fuck politikere som bekymrer seg over at pride har gått for langt. Fuck feminister som kjemper mot transkvinners frihet under dekke av å ville beskytte «ekte kvinner»»

⁦‪@CiViX‬⁩

tjomlid.com/2022/06/25/i-natt-

Kampen transbevegelsen kjemper for sine rettigheter sauses sammen av motstanderne i en suppe av begreper som «grooming», pedofili og seksualisering av barn. Med andre ord, gjenkjennelige angrep den skeive bevegelsen har smertefull og lang erfaring med.

dagsavisen.no/debatt/kommentar

Dersom man i hver eneste setning ut av en SP-representants munn klarer å skvise inn litt Oslo-hat, så kjør på!

– Mens teaterscener og artister får etterbetalt millioner av kroner for tapte inntekter under pandemien, har vi som har forsøkt å finne ut hvordan pandemien og viruset har påvirket oss ikke fått en krone, sier Søraas.

vg.no/nyheter/innenriks/i/KzJy

Debatten om forskjellsbehandling av flyktninger har blottlagt den norske berøringsangsten for rasisme.

agendamagasin.no/debatt/vi-ma-

Ting jeg lurer på,
@NRKno

Hvorfor må dere alltid løpe til politikere som sutrer over høye drivstoffpriser, egentlig? Alle vet vi hvorfor prisene er høye, og det er strengt tatt lite vi får gjort noe med det.

Okay, drit i Rødt (de er ubrukelige uansett). Nå må vi satse på av AP og SV lander på riktig side her i Oslo og vedtar fortsatt bygging av Fornebubanen.

Kan vi gi denne modige mannen opphold i Norge, like så greit først som sist? Tviler veldig på at han vil være i stand til å kunne reise hjem noensinne: vg.no/nyheter/utenriks/i/G3EL8

Veldig bra at Høyesterett tar det ansvaret som Stortinget ikke tok, og sørger for en slags ruspolitisk reform som bør kunne bidra til et litt mer verdig liv for mennesker som er avhengig av rus.
Det som gjenstår er at dette blir alminnelig praksis.

Altså at ingen, uansett om man er å regne som "avhengig" eller ei ikke kommer til å bli straffet, eller ulovlig ransaket. Krigen mot narkotika er tapt, og var en krig som aldri skulle blitt satt i gang.

nrk.no/norge/nye-narkoregler_-

Vis eldre
Snabelen.no

Ein norsk heimstad for den desentraliserte mikroblogge-plattformen Mastodon.