Please don't use Lemmy :( Human rights, oppression 

Human rights mean a lot to me. I joined the Fediverse to make the world a nicer place. My efforts are pathetically small, but hopefully make at least a tiny difference.

I used to recommend Lemmy very strongly, thought the people who develop it were nice folks interested in making the world better too.

However, recent discussions with the developers has changed my mind completely.

I am very suspicious about their motivations now.

1/6

@SnabelAdmin ditte va ei sann glede! Matrix virka som en solid standard som ej oppleve he sett god utvikling. Håpe det en dag kan erstatte Discord for mej og mine venna!

Det har kommet ein ny mastodon app for Iphone og med at det er sama fyren som lagde mastodon som lagde iOS appen så er eg ganske sikker på at denna er veldig bra.

apps.apple.com/us/app/mastodon

Så då har kanskje folk eit litt betre alternativ til app for dykk som bruke iphone eller ipad.

Jeg har begått et innlegg i lokalavisa om mulighetene fjernarbeid åpner for småbyer som ønsker seg innflyttere: bearstrong.net/2021/07/flytte-

Endelig! Etter mang års kritikk for sammenblanding mellom Politi og lobbygruppen NNPF ser det ut til at presset har blitt stort nok til at Politidirektøren tar initiativ til ekstern granskning :

nrk.no/norge/varsler-full-gjen

I sentrum kan du låne robåt helt gratis av Blindleia Kystlag. Er medeier i en skjærgårdsjeep selv, men kysten er så mye finere fra robåt enn motorbåt!

Handjustert KDE skrivebord på min PinebookPRO laptop. Er Manjaro med eit mørkt Orchis tema og ein Latte dock. 😏

Nye spel konsollen min detta ❤️

gamingonlinux.com/2021/07/valv

Er faktisk ein sjekk sak å ha med på tur og ha i stua. I tillegg har valve investert masse i sin eiga Arch-baserte linux operativ system som kjem i hop med proton utviklinga til å bane veg for linux og opensource gaming i verda.

Detta er tøffe greier! 🤯😇

Her er eit samvirkelag som prøv å starte opp for å konkurrere med Uber. For å starte opp, har dei laga ein side som samler inn penger til prosjektet. Veldig radikalt. Eg likar :)

wefunder.com/driverscoop/detai

Da har studentorganisasjonen jeg er leder for lansert sin nye nettside!

fribyte.no

Om du bruker snabelen anbefalar eg å bli medlem av organisasjonen Fri kultur!

frikultur.org/bli-medlem/

Snabelen er eit prosjekt hos fri kultur, ein ny organsiasjon som jobbar for å få til meir aktivitet og engasjement inna digitale rettar, fri programvare og digital kultur.

Som medlem vil man få moglegheita til å påverke organisasjonen og kva slags retning den skal ta. Man vil også ha moglegheit til å ha i gong spennande prosjekter slik som denna instansen.

Då blir det herved moderert postar og brukare som berre kysspostar frå snabelen. Den nye regelen trer i full kraft inna to veker slik at man har tid til å tilpasse seg.

Kryssposting frå twitter vil bli sletta, og om ein brukar gjer det og ikkje er aktiv her så blir brukaren sletta. Det betyr altså om brukaren ikkje sjekker snabelen og kryssposter så blir brukaren sletta.

Håpar folk synes det er chill.

Om man gjerne skal kryssposte så anbefalar eg å sjekke ein anna tenar på joinmastodon.org

Snabelen.no er herved ein del av frikultur.org og framstår som ein del av organisasjonens tilbud. 😇

Show older
Snabelen.no

Eit norskt podium for den desentraliserte sosiale media plattformen Mastodon.