Steinar fremhevde

Eg hadde eigentlig ikkje hatt noko imot å begynne med å spise mel-ormar i staden for kjøtt.

(No er ikkje eg nokon stor kjøtt-spisar men å ete ormar er ikkje noko eg gjer til vanleg.)

Artikkel link: p3.no/larver-i-2050/

Kanskje dette er eit satsingsområde for Lillehammer?

Steinar fremhevde
Steinar fremhevde
Steinar fremhevde

@Steinar @Jordbruket

Eg trur det ligg godt ann eg, e fortsatt masse nynorsk brukarar, og eg e faktisk ny nynorsk brukar og konverterte for litt over eit halvt år sia!

Eg trur nynorsk e litt som ein slags slekts-suvenir, du tek vare på den og steller den for dei neste generasjonane. Om du ikkje tek vare på den faller den burt.

Steinar fremhevde
Steinar fremhevde
Steinar fremhevde

When the website you visit has "infinite scroll" content but also the Change Language link at the bottom of the page. #ux #design #webdesign

Steinar fremhevde
Datakjempene stjeler våre livGlobale datakjemper bunter sammen informasjon om våre liv og selger den som kommersiell råvare. Når skal politikerne ta grep, spør John O. Egeland.


Dette er viktige spørsmål fra Egeland og Dagbladet, men det faller litt på steingrunn når det gjøres fra en side som sender sporingsdata som lar nettopp Google, Facebook og fler overvåke alle deres lesere. Vi trenger absolutt at politikerne kommer på banen. Det er et skrikende behov for regulering av disse selskapene, men ikke bare de: Vi trenger regulering som gjør dagens sporing og innsamling av adferdsdata ulovlig, og som gjør at innsamling av slike data får reelle konsekvenser.

Men vi trenger også at mediehus, webutviklere og administratorer skjønner hvilken rolle de selv spiller i dette maskineriet. Å mane til politisk aktivisme samtidig som man aktivt bidrar til å styrke systemet man vil regulere virker bare dumt.

#norge #overvåkningskapitalisme #internett #samfunn #norsk
Steinar fremhevde

I totally love this piece on why everyone needs to start building personal websites again by @laura - eloquently captures all the values I’m chasing in my own scholarship and internet presence without being heavy handed. 24ways.org/2019/its-time-to-ge

Steinar fremhevde

Følger oppfordringen.
Jeg mener å ha prøvd Mastodon tidligere på Jolla-telefonen, men måtte registrere ny bruker nå. Uansett. Snart 50, har kontoer på alskens sosiale medier, uten å være så veldig aktiv på noen av dem.
Tidligere OS/2-bruker (NTNU - den gang NTH - hadde OS/2 på noen maskiner og det var litt av en verden for oss som var vant med DOS+Windows) som gikk over til Linux i 2001.
Arbeider som programmerer (SAP ABAP) og er tidligere bueskytter, nå -trener.

Steinar fremhevde

these two photos of the mid-north coast of australia were taken one week apart

Show thread
Steinar fremhevde
Steinar fremhevde

RT @osol@twitter.com

De 500 rikeste økte formuen sin med:

1,200,000,000,000 dollar

på ETT år.

Pris for å bremse klimakrisen betraktelig:

300,000,000,000 dollar

Altså det de 500 rikeste ØKTE formuen med på 13 uker.

Kilde: time.com/5709100/halt-c… twitter.com/business/status/12

🐦🔗: twitter.com/osol/status/121143

I jula har vi alltid noko etande ståande framme, vanlegvis julekaker. Greia er at om nokon kjem inn og ikkje får noko som helst eta, kjem dei til bera med seg jula ut att når dei går. Eg tykkjer det er ein fin tradisjon og det vert meir jul av at det alltid er noko godt ståande. Har andre her litt uvanlege tradisjonar dei held i hevd?

Snabelen.no

Ein norsk tenar for den desentraliserte sosiale media platformen Mastodon.