Esport tek over NRK. Berre leit at spel må vere ein sport og masse premiepengar for å få legimitet

@christoffer Personlig er jeg ikke noe glad i esport. Jeg skjønner jo at det kan være morsomt for folk, spesielt hvis noen er usedvanlig gode, men jeg er redd for at esport-ifisering av spillindustrien vil undergrave det kunstneriske aspektet, som jeg føler allerede er truet pga. "monetær rasjonalisering", altså kommersialiseringdrivet, som foretrekker oppkast av kjente suksessformler, fremfor de som ønsker å ta store kunstneriske kjangser (og liksom kunsten utfordrer samfunnet).

@amici ja, heldigvis har vi indie spel og opensource. Kjem mykje kule prosjekter til Godot no

@christoffer Grunnen til at vi har mange kule indie spill er fordi spillmarkedet er sinnsykt globalt. Jeg har spilt spill fra USA, Canada, Tjekkia, Hellas, Sverige, Danmark, Tyskland, Polen... basically hele Vesten i bred forstand. Sikkert mange land i Asia og Latin-Amerika hvor jeg bare ikke kjenner opphavet til spillet jeg har spilt heller men har spilt det. Mount and Blade-serien som jeg har spilt masse er fra Tyrkia av alle steder...

@christoffer ...Men poenget er at indiespill er også truet. Man bare ser det ikke så godt hvis man tar et globalt perspektiv - for de vi snakker om hundrevis av millioner/milliardervis av mennesker hvor de spillene kan komme fra.

Men man ser det godt (føler jeg) hvis man ser på norsk spillindustri. Noen få spill skiller seg kraftig ut ved å ta kjangser, men altfor mange (og stadig flere) utvikler på det som føles som et kommersielt - og mindre kunstnerisk - grunnlag. De er redd for sjangser

@amici difor libre/opensource er kva å pusje. Anbefalar å følgje med på Godot

@christoffer Grovt sagt kan du si at jeg føler at spillutviklere altfor ofte er feige.

Følg

@christoffer Men det sagt er det kanskje ikke helt deres skyld, men at en stor del av skylda ligger på et samfunn som verdsetter det kommersielle ("trygge"), i stedet for det utfordrende (feilbarlige).

Logg på for å delta i samtalen
Snabelen.no

Eit norskt podium for den desentraliserte sosiale media plattformen Mastodon.