Her er eit samvirkelag som prøv å starte opp for å konkurrere med Uber. For å starte opp, har dei laga ein side som samler inn penger til prosjektet. Veldig radikalt. Eg likar :)

wefunder.com/driverscoop/detai

@vega dei må desentralisere/føderalisere om moglegt!

Sjølv om dei er eit samvirkelag så vil noko slikt ha problemene med eit sentralisert tilbud. Men om det var desentealisert så kunne man ha masse desentraliserte samvirkelag! :D

Reknar med at du er ganske enig i detta då heheh

Men om dei først skal lage eit alternativ så er opensource og desebtralisert tingen ass!

@christoffer @vega Desentralisert uber. Hmm. Det blir vel fra kundesiden at det blir desentralisert? Så for kunden sin side kan de gå inn på en av flere app'er/nettsider, men få muligheten til å kjøpe seg taxi fra alle taxi-selskap som har bundet seg med felles IT protokoll?

Jeg er litt usikker på om dette kunne fungert i et miljø av konkurranse. Fordi at på den ene siden så tjener disse folka ved å kombinere kundemasser. Men på en annen side så kan det også være en tapssituasjon for de større.

@amici @vega det funker med fødiverset og eg trur det funker ellers au. Men det trengs ein protokoll som fu seier. Den må vere lik activetypub protokollen.

Men i praksis vil man ha ein app kvar du har tilgong på alle tilbudene. Ettersom tilbudene må vere lokale reint praktisk så kan du berre velje mellom lokale uber tenester.

Ein slik ordning leggjar også opp til at den ordinære taxinæringa kan inkluderes i nettverket som eg trur er fint

Følg

@christoffer @vega Hvis du fødererer frontenden blir det mer som en sentralisering av forskjellige tjenester til en overflate, altså hva Entur er.

(innså forresten at å beskrive frontenden og backenden som føderert uavhengig av hverandre er en litt forvirrende måte å snakke på, men altså poenget er at frontenden skal ikke være sentralisert, i stedet er det mange frontender å velge mellom som hver for seg kombinerer fritt diverse backender som velger å inngå i en føderasjon)

Logg på for å delta i samtalen
Snabelen.no

Ein norsk heimstad for den desentraliserte mikroblogge-plattformen Mastodon.