Navnene vi aldri må glemme: Liste over personer som døde i terrorangrepet i Norge 2011 – Wikipedia

Dette er en liste over drepte i terrorangrepene i Norge 2011. Totalt døde 77 mennesker i angrepene, derav åtte i bombeangrepet på regjeringskvartalet og 69 under massakren på Utøya. 33 av de omkomne var under 18 år.


#22juli #utøya #oslo
Følg

@harald Det verste, slik eg hugsar det, var å høyre namna opplesne på radioen i dagane etter, fleire etter kvart som dei vart identifiserte. Ein mannleg opplesar med mørk stemme hadde fått oppdraget - ei velrøynd NRK-røyst, eg hugsar ikkje kven. Han gjorde det sakte og verdig, og du fekk tid til å syrgje mellom kvart namn. Og det var så mange namn. Alltid eitt liv til som var tapt. Eg greidde aldri høyre alt, eg måtte skru av. Eg greier ikkje lesa heile lista no heller.

@Eivind Jeg skjønner deg godt. Synes det er veldig tungt selv, men tvinger meg til det med ujevne mellomrom. I dag var det en slik dag. Jeg vil minne meg selv på at dette var mennesker, ikke bare et tall, ikke en navnløs masse. De var alle individer, mennesker, venner, kjærester, sønner. døtre, brødre, søstre... de var viktige og noen savner hver og en av dem. Jeg kjente bare en av dem, og det bare såvidt.

Vi har alle våre måter å minnes på, og våre måter å takle på. Dette er min måte, og andre har sin måte..... du har din måte. Jeg hørte ikke radioseningene etter 22. juli 2011, men husker når avisene kunne presentere de omkomne og jeg så et kjent ansikt midt på siden. Og alle de unge. Det var de unge som var værst....

@harald Det var nettopp røysta i NRK som banka inn for meg at det var enkeltmenneske det handla og handlar om, menneske som aldri kjem att og som er tapte for alltid. Det er eit minne eg ikkje gjev slepp på. Tapet og sorga er det eg ber med meg. Eg veit sjølvsagt at mange andre har mykje meir sorg å bera på enn eg har..

Logg på for å delta i samtalen
Snabelen.no

Ein norsk heimstad for den desentraliserte mikroblogge-plattformen Mastodon.