For å få økonomien i balanse foreslår kommunedirektør Kjetil Mjøsund fleire kutt.

Mellom anna å spare 200.000 kroner ved å fjerne e-postkontoar, som kommunen betalar for utan at dei er i bruk.­


https://www.nrk.no/trondelag/toffe-tider-i-indre-fosen_-kommunedirektor-foreslar-e-postkutt-for-a-spare-pengar-1.15669313

Hvordan i allverden klarer man å bruke 200000 på epostkontoer i utgangspunktet? I hvertfall på kontoer som ikke er i bruk? Kanskje noen kommuner burde tenke på å gå sammen om å drifte enkelte basistjenester selv. Legg til lagring, backup og dokumenthåndtering så tror jeg fort man kan spare inn nok til et par årsverk og en dugelig VPS som kan ta seg av dette.

#norge #økonomi #kommunepolitikk #IT-politikk

@harald Bruker lett 200k på e-post. Nå er det nok ikke e-post de mener, men samarbeidsløsninger som Office365 / Google Workplace. Ca 600,- nok året (EDU lisens) blir ca 300 epost kasser.

@Knut :noreg: Når de sier epostkontoer så må vi jo anta det er det de mener. Men mistenker du har rett i at de kaster bort penger på de dyreste og dårligste løsningene. Litt diskplass og en Raspberry Pi håndterer fint 300 epostkontoer med kapasitet til overs.

@harald Nja - vil ikke si de er dårlige. Penger på vedlikehold er jo en utfordring for kommunene hvis de skal hoste alt selv. Eks: Tr.Heim kommune har 16000+ Chromebooks. Driftes av 1 person. Vanskelig å konkurrere med et slikt kostnadsbilde. Det må da være andre drivere.

@Knut :noreg: Tja, hverken Microsoft eller Google har noensinne skjønt epost.

De chromebook-maskinene til Trondheim driftes nok ikke av én person, men de får "gratis" støtte fra Google i bytte mot at de hjelper dem med å samle inn data om innbyggerne (skoleelevene?) som blir utstyrt med spionvaren. Det er et knallgodt eksempel på hva kommuner ikke skal gjøre.

@harald Hm - såpass. Nysgjerrig spørsmål - Tenker du TOC’er hvor selskapene presiserer at dette er fin/selskapenes data ikke er til å stole på, kanskje at man generelt ikke kan stole på noen selskap som leveter SaaS?

@dataknut @harald Jeg har ikke noe problem å stole på selskaper som levererer SaaS. Gode eksempler er protonmail, Linode, webo, element.io.

Hos alle disse tilbyderne er det enkelt å se hva man betaler for, og hvordan de tjener penger. Når kjempene leverer tjenester til kommuner og skoler er det vanskeligere å se hva de tjener penger på (annet enn 200k i epostkontoer).

Jeg tror vi går glipp av mye fint om vi avskriver SaaS. Ikke alle har mulighet til å hoste selv.

Følg

@fyksen @dataknut @harald Jaudå, alle kan hoste sjølv. *host, host, hark* (-:

@aujawindar Eg har ikkje noko problem med lånord, men eg tykkjer rettskrivinga skal vera høveleg lydlik. Eg gjer difor framlegg om innføre ordet «håoste» for å drive ei teneste.</.5smilefjes>

Logg på for å delta i samtalen
Snabelen.no

Ein norsk heimstad for den desentraliserte mikroblogge-plattformen Mastodon.