Følg

Kan man lese ebøker på Kindle uten å kjøpe dem via Amazon? Jeg har skrevet litt om Calibre, DRM og å bruke en Kindle som om det var et verktøy, ikke en del av Amazons plan for verdensherredømme. bearstrong.net/tech/2020/10/ki

@Bjørn Stærk 🇳🇴 @Tomas Ekeli Enig, Calibre er et fantastisk verktøy. Har også blitt lurt til å kjøpe DRM bøker av enkelte butikker, men jeg valgte den andre metoden - klage og få igjen pengene. Jeg tenker/håper det sender et signal om at drm er problematisk.

@bjoernstaerk apprentice alf holder på å få dedrm til å kjøre på calibre 5.

Jeg har akkurat fått min egen plugin til å kjøre på calibre 5. Det var litt jobb.

Jeg hadde ikke rørt den på 5 år github.com/steinarb/opds-reade

@bjoernstaerk Tror det. Alle mine endringer var python 2 til 3. Ingen endringer i calibre-APIer

@bjoernstaerk Etter å ha lest gjennom din erfaring med Kindle er jeg glad jeg gikk for en Kobo-eleser. Den kan plugges inn i PCen og dukker opp som en lagringsenhet og så kan man dra over .epub-filer direkte. Jeg har brukt Kobo sin nettbutikk til å kjøpe bøker hvor mange er uten DRM og kan lastes ned.

Jeg har tenkt å teste ut et alternativt OS som er åpen kildekode, veldig fleksibelt og med god integrasjon mot Calibre: github.com/koreader/koreader

@rsolva @bjoernstaerk jeg gleder meg også til å motta ReMarkable 2 om noen måneder, der kan man kjøre koreader parallelt med det vanlige OSet.

@bjoernstaerk @rsolva Flott norsk produkt som tilrettelegger for å "hacke" på enheten. Man får SSH-tilgang uten å måtte gjøre alskens krumspring. Det har etterhvert oppstått et aktivt utviklermiljø rundt RM1 og 2 med masse interessant funksjonalitet. Jeg er spesielt gira på å bruke RM2 som en ekstra skjerm til programmering og skriving. Har lenge hatt lyst på en e-ink skjerm til det formålet. Her er en liste over ulike prosjekter: github.com/reHackable/awesome-

@rsolva @bjoernstaerk @rsolva har den jo ikke enda selv (november), men man kan visstnok bruke davisr.me/projects/rcu/ for å slippe kobling til remarkable sin lukkede sky

@rsolva @bjoernstaerk @rsolva Tøft! Hvordan er dette brettet om man bare er interessert i et brett for å lese bøker men ikke er interessert i skrivefunksjonen?

Trenger en erstatning for mitt gamle Sony-brett.

@steinarb @bjoernstaerk @rsolva RM2 kan lese ebøker og PDFer, men denne funksjonaliteten er ikke særlig bra på medfølgende software. Det skal ikke være så vanskelig å legge inn Koreader etter det jeg har lest, som gjør en mye bedre jobb.

@rsolva @bjoernstaerk @rsolva Leseren jeg bruker på android-foner og brett har vært FBreader, primært fordi den kan bruke OPDS-feeder fra calibre.

Men det ser ut som om Koreader også støtter OPDS så jeg skal sjekke ut om den er bedre enn FBreader på android.

github.com/koreader/koreader

@bjoernstaerk @rsolva Prisen er også riktig på RM2. Førsteutgaven var alt for dyr for meg, spesielt med tanke på at den så ut som en prototype. Nå er den ca i samme prisklasse som de største ebokleserne.

@rsolva @bjoernstaerk @rsolva prisen er riktigere, kunne fortsatt vært billigere synes jeg 🙂

@rsolva Ja, neste gang jeg trenger en ebokleser blir det ikke Kindle.

@bjoernstaerk Et annet triks som er verdt å nevne: last ned bøker fra NB.no (som PDF) og putt dem på ebokleseren! Ganske gøy å lese bøker fra 1700-tallet med gotisk skrift på e-papir 😏

Det finnes også et pythonskript som kan lage PDFer av bøker som ikke er tilgjengelig for nedlasting pga rettigheter, som jeg har brukt på bøker som ikke er mulig å kjøpe lenger. Husker ikke navnet i farten.

Logg på for å delta i samtalen
Snabelen.no

Ein norsk tenar for den desentraliserte sosiale media platformen Mastodon.