Følg

Jepp. Dette slo meg for rundt seks-syv år siden og jeg la om livet mitt. Mindre jobb, mer tid til familie, skrive, reise. Jeg fikk det til fordi jeg turte å prøve (25%) og fordi jeg er heldig (75%).

Det jeg ikke skjønner er hvorfor flere ikke er sinte over all tiden man må jobbe for å ha råd til å henge med i boligmarkedet osv? Hvorfor tenker man på sekstimersdagen som noe rart og utopisk, og ikke "oi, er det nøkkelknippet til fengselsvakten jeg hører rasle der ute?"

HT twitter.com/damnitrebecca/stat

@bjoernstaerk rent praktisk spørsmål: hvor store stillingsbrøker jobber dere nå, og er dere selveiere?

@lilletale Jeg jobber ca 60-80% i en godt betalt ansatteid IT-jobb. Kona har ikke jobbet de siste par åra. Vi eier ja. En leilighet i Oslo som har steget så mye i verdi at vi får hus for samme pris når vi finner noe i Halden.. Så da er mye mulig liksom.

@bjoernstaerk Da er det meste mulig, ja. Vi er akkurat så mye i etablererfasen at vi føler oss litt fanget i kapitalismen, for det vi vil er jo å ha lav stillingsbrøk/sekstimersdag og tid til å leve.

@lilletale Ja, og jeg tror ikke det skjer for mange uten politikk. TINE Heimdal innførte sekstimersdag på egen hånd en stund, og de ansatte var kjempefornøyde, men det ble avsluttet av ledelsen i fjor.

Men det er jo et slags første skritt å vite hvor man ønsker å ende opp. Tror mange ikke er der en gang. Tanken om at Alle Skal Jobbe Fullt sitter så dypt.

@bjoernstaerk Jeg har et slags kort i ermet med at hørselen min gjør at ikke jeg burde jobbe fullt av helsemessige årsaker, men det hjelper lite når alle jobber jeg er kvalifiserte til er enten 100% eller kjempedeltid. Og så burde ikke det være et kort jeg kan bruke, men normalen også for funksjonsfriske å kunne velge en "sjebelig arbeidstid".
Er nesten så jeg vurderer å starte en kooperativ så jeg kan styre selv.

@lilletale Ja.. hvis du jobber med enkeltoppdrag og ikke har eksterne eiere er det iallfall ingen byråkratiske hindre for å styre din egen arbeidstid. Før jeg begynte i det ansatteide konsulentselskapet måtte jeg krangle med HR fordi fleksibel brøk gjorde ting så vanskelig i systemene deres.

Men jeg faktisk tror det hjelper å ha en unnskyldning. "Å ja, jeg skulle _gjerne_ jobbet både 100% og mer enn det, for jeg brenner sånn for jobben min, men det går ikke for du skjønner det at .."

@bjoernstaerk Med tanke på tilrettelegging, både tidsmessig og med den lovpålagte biten arbeidsgivere må stille med, er det å skylde på helsa kjempepraktisk. Helsevesenet og NAV har vært kjempebehjelpelige der, men jeg føler ofte jeg ikke er "funkis nok" til å bli tatt alvorlig av noen som ikke har lest epikrisene mine. Frilansing fungerer fint for meg, men å kombinere det med studier er veldig mye ekstrajobb, så da ender jeg opp med å jobbe 120% når jeg helst ville jobbe 80% :/

@bjoernstaerk Jeg er redd for at seks-timers-dagen ikke diskuteres nok i de foraene som trenger å diskutere det for å finne ut av hva de mener.
Og man får ikke til diskusjonen i god og stor nok grad når høyresida lager skremmebilder som enkelt kan motbevises.

vg.no/nyheter/innenriks/i/Epjj

Logg på for å delta i samtalen
Snabelen.no

Ein norsk heimstad for den desentraliserte mikroblogge-plattformen Mastodon.