Nå skjønte jeg endelig at karakterene i "Are we the baddies?" er ment å være norske frontkjempere.

I fjor høst ba jeg pappa om å avlyse 70-årsdagen. Broren min avlyste bryllupsfesten. Vi tok ikke sjansen på familiebesøk til Skottland mens grensene var åpne, så innen sønnen vår treffer dem neste gang er han 1,5 år eldre enn sist.

Jepp. Dette slo meg for rundt seks-syv år siden og jeg la om livet mitt. Mindre jobb, mer tid til familie, skrive, reise. Jeg fikk det til fordi jeg turte å prøve (25%) og fordi jeg er heldig (75%).

Det jeg ikke skjønner er hvorfor flere ikke er sinte over all tiden man må jobbe for å ha råd til å henge med i boligmarkedet osv? Hvorfor tenker man på sekstimersdagen som noe rart og utopisk, og ikke "oi, er det nøkkelknippet til fengselsvakten jeg hører rasle der ute?"

HT twitter.com/damnitrebecca/stat

Der ble det faktisk nytt opplag av Togeventyret. Kjøp fra .. over alt, egentlig. Ark, Norli, Tronsmo, Cappelens forslag, Amoi, eller meg. ark.no/boker/Bjorn-Staerk-Toge

Der fikk jeg det første Togeventyret-postkortet i posten fra en jeg intervjuet i boka. Riktignok fra en togreise som ikke gikk lenger enn Hønefoss, men det er imponerende nok i disse tider.

De som vil ha postkort selv kan bestille boka fra Res Publica eller meg, så lenge lageret rekker. (Sender den når jeg tør gå til Posten igjen.) respublica.no/produkter/togeve

"Hei, er det anglisismepolitiet? Jeg tror jeg har vært vitne til et ordovergrep."

Togeventyret har blitt en fin bok. Forhåndsbestill på respublica.no/produkter/togeve eller DM meg for signert utgave, så har du den andre uka i januar.

Det er også en helt vill omvei den foreslår: T-bane til Helsfyr, så Uber tilbake til Tveita.

Vis tråden

Sjekket igjen, får det fortsatt: Fra Lindeberg T-bane til Rema på Tveita. Google Maps foreslår t-bane pluss Uber som kollektivreise.

Vis tråden

Boka mi om togferier er endelig på vei til trykkeriet og kommer i salg 15. januar: Den heter _Togeventyret: De fineste reisene går på skinner_. Kan forhåndsbestilles fra Res publica: respublica.no/produkter/togeve

Nå prøver Bannon litt for hardt på å bli invitert tilbake til Nordiske mediedager, synes jeg.

Ikke vær han her, liksom. Det som _virkelig_ er magisk, er når de ansatte eier en lik andel av sin egen arbeidsplass.

Vis tråden

Bare nevner det fordi ulykken endte opp som en liten notis i norske medier. Tre døde, seks på sykehus - av totalt _tolv_ passasjerer på et tog som normalt har hundrevis. Dette er noe av hva det betyr når man spår mer ekstremvær i framtiden. Plutselig regner toget bort, liksom.

Vis tråden

Mange katastrofer å holde rede på for tiden, men et helt tog ble tydeligvis tatt av jordskred nær Aberdeen i går, som følge av ekstremt regnvær. Hadde det ikke vært nesten tomt pga lockdown, kunne svært mange liv gått tapt.

Show older
Snabelen.no

Eit norskt podium for den desentraliserte sosiale media plattformen Mastodon.