Blir ikke bil på oss i Halden helt med det første, iallfall, så nå har jeg denne veldig ålreite Burley Flatbed sykkeltilhengeren. Dette må jo være bedre enn transportsykkel? Billig og bare å koble fra når jeg ikke trenger den.

Endelig er dagen kommet: Min første togtur etter at jeg skrev Togeventyret. Pluss overtakelse av hus i Halden, da. Men altså: Tog, hurra!

Det gjenstår fremdeles noen gjennombrudd innen teknologien for automatiske oversettelser.

Når kristne høytider og symboler brukes som et antiislamsk våpen, tenker jeg på et sitat fra Mary McCarthy jeg brukte i Å sette verden i brann, som sa om sin tante at "ingenting av Jesu mildhet hadde funnet plass i hennes hjerte". Og hvordan dette treffer sekulære kulturkrigere like godt som religiøse. Ingenting av det som var godt i kristendommen eller sekularismen har funnet plass i hjertene til de som angriper NRKs id-dekning.

Når reise til Sverige åpner opp igjen kan så man bruke Ofotbanen til å lage en fin sirkel gjennom Norge og Sverige. Fra Togeventyret:

Vis tråden

Nå skjønte jeg endelig at karakterene i "Are we the baddies?" er ment å være norske frontkjempere.

I fjor høst ba jeg pappa om å avlyse 70-årsdagen. Broren min avlyste bryllupsfesten. Vi tok ikke sjansen på familiebesøk til Skottland mens grensene var åpne, så innen sønnen vår treffer dem neste gang er han 1,5 år eldre enn sist.

Jepp. Dette slo meg for rundt seks-syv år siden og jeg la om livet mitt. Mindre jobb, mer tid til familie, skrive, reise. Jeg fikk det til fordi jeg turte å prøve (25%) og fordi jeg er heldig (75%).

Det jeg ikke skjønner er hvorfor flere ikke er sinte over all tiden man må jobbe for å ha råd til å henge med i boligmarkedet osv? Hvorfor tenker man på sekstimersdagen som noe rart og utopisk, og ikke "oi, er det nøkkelknippet til fengselsvakten jeg hører rasle der ute?"

HT twitter.com/damnitrebecca/stat

Der ble det faktisk nytt opplag av Togeventyret. Kjøp fra .. over alt, egentlig. Ark, Norli, Tronsmo, Cappelens forslag, Amoi, eller meg. ark.no/boker/Bjorn-Staerk-Toge

Der fikk jeg det første Togeventyret-postkortet i posten fra en jeg intervjuet i boka. Riktignok fra en togreise som ikke gikk lenger enn Hønefoss, men det er imponerende nok i disse tider.

De som vil ha postkort selv kan bestille boka fra Res Publica eller meg, så lenge lageret rekker. (Sender den når jeg tør gå til Posten igjen.) respublica.no/produkter/togeve

"Hei, er det anglisismepolitiet? Jeg tror jeg har vært vitne til et ordovergrep."

Togeventyret har blitt en fin bok. Forhåndsbestill på respublica.no/produkter/togeve eller DM meg for signert utgave, så har du den andre uka i januar.

Det er også en helt vill omvei den foreslår: T-bane til Helsfyr, så Uber tilbake til Tveita.

Vis tråden
Show older
Snabelen.no

Eit norskt podium for den desentraliserte sosiale media plattformen Mastodon.