Vis mer

Here is a serious study on Mastodon (PDF) whose conclusions are that the decentralized and federated structure generates an extremely active and vital environment.

Also observe something that Mastodon users have already seen as a possible problem to be corrected: the existence of very large instances risk to affect its functionality and premises.

**********

Qui c'é uno studio serio su Mastodon (in PDF) le cui conclusioni sono che la struttura decentralizzata e federata genera un ambiente estremamente attivo e vitale.

Osserva pure una cosa che gli utenti di Mastodon già hanno visto come un possibile problema da correggere: le istanze troppo grandi rischiano di inficiarne funzionalità e premesse.

arxiv.org/pdf/1909.05801.pdf

Jeg bruker Finn spesielt mye nå som vi har fått barn og må kjøpe ting hele tiden. Det gøyeste er når vi kjøper en kvalitetsting, bruker den litt til vi ikke trenger den lenger, og så _selger den videre til samme pris_. Altså .. gratis. Fordi kvalitetsting faller sakte i verdi.

Vis tråden

Uansett, det finnes et Black Friday som går hele året, hvor du kan kjøpe ekte kvalitetsvarer til en lavere pris: Finn og andre bruktmarkeder. Jeg tror mange ikke er klar over hvor god kvalitet det er på ting som selges brukt i Norge. Vi er rike og flommer over av gode produkter.

Vis tråden

Jeg skrev en del om myten om billige forbruksvarer i Jakten på den grønne lykken. Mye av dette markedet er en bløff som er designet for å få deg til bruke mer penger på sikt uten at du får mer igjen for det. Logikken er litt den samme som kredittkort: Billig nå, dyrt senere. Og på samme måte som med kredittkort har ikke alle råd til å velge det smarteste kjøpet. Ikke fordi billige forbruksvarer og kredittkort er så bra, men fordi det er dyrt å være fattig, så da sitter du fast.

Vis tråden

Heh - satt og ventet på den: Den årlige kronikken "slutt å kritiser Black Friday for det er bra at fattige kan kjøpe dårlige forbruksvarer som er designet for å gå i stykker litt billigere enn til vanlig."
nrk.no/ytring/en-svart-dag-for

Fint å se at annonsørinnhold får kritikk internt i Aftenposten. Men noe av det som gjør en avis til en avis og ikke bare et firma er at man kan ta debatten offentlig, slik Morgenbladet gjorde, i stedet for å gjemme seg bak en glatt og anonym talsperson. klassekampen.no/article/201911

Jeg synes det er rart at en avis ikke skriver om en så viktig debatt om seg selv. Det er en nyhetssak at to så mektige selskaper samarbeider på en måte de får kritikk for. En uavhengig redaksjon bør se den nyhetsverdien.

Men én god ting har kommet ut av denne Equinor-kampanjen: De har tatt alle de mest utbredte ideene om hvorfor norsk olje er bra og assosiert dem med en manipulativ annonsesjanger. Neste gang du hører "derfor leter vi etter mer olje" tenker du på reklamen på t-banen.

Vis tråden

En fin ting med desentraliserte sosiale medier (som jeg var inne på i slutten av Ytringsfrihet annotert) er at de kan hjelpe med å løse sensurdilemmaet på Twitter og Facebook: Enten er det gærne milliardærer som bestemmer alt eller så oversvømmes man av gærne brukere.

På desentraliserte medier flyttes sånt ned til det nivået vi er vant med fra andre områder i livet. "Her i vår gruppe godtar vi X men ikke Y." Dermed får man normer men på et menneskelig nivå ikke et verdensomspennende byråkrati.

Hei @snabelen.no! Har flyttet hit fra octodon.social fordi det er kjekt med et norsk Mastodon-miljø. Ellers driver jeg og tenker på kryssposting mot fuglekonkurrenten. Nødvendig for å motvirke nettverkseffekten, eller et sidespor?

Snabelen.no

Ein norsk tenar for den desentraliserte sosiale media platformen Mastodon.