Show newer

Min koronabekymring i det siste har vært at jeg skulle gå glipp av fødselen til nr to.

Men det gjorde jeg ikke. :)

På tide å teste ut yunohost.org, som er ment å gjøre det lett å komme i gang selv-hosting av diverse nyttige ting, og har en stor og spennende app-katalog.

@Bjørn Stærk 🇳🇴 Vel talt!

Som en som synes statistikk er bemerkelsesverdig interessant har jeg også kjørt mine runder med GA etter å ha brukt ymse logfilbaserte verktøy tidligere. Men lenge siden jeg droppet det nå, og nå prøver jeg å overbevise de jeg hoster for om å skalere ned også. Ingen av de bruker riktignok GA i dag, men Matomo gir mye av de samme mulighetene til å spore alt mulig uten at det deles med en tredjepart.

Etter å ha fulgt med @Plausible Analytics en god stund nå, liker jeg filosofien de har med å ha færre og enklere funksjoner for de som (tror de) trenger besøksstatistikk. Men det beste er fortsatt å la være.

Har skrevet litt om hvorfor du bør slutte å bruke Google Analytics på nettstedet ditt, og at det beste alternativet kanskje er å ikke logge besøk i det hele tatt: bearstrong.net/tech/2021/03/go

Had a tech nightmare this week when I couldn't login to my (cloud-based) password manager (Encryptr). It turned out that the service had been discontinued and they shut down the servers, meaning I couldn't access any of my passwords.

0_0

Thankfully there was quite a bit of uproar and the servers are back on this weekend for users to export their data.

I could have lost 200+ passwords for my entire (digital) life. I should have known better. We all make mistakes, please learn from mine!

This is not a bag of honor

No highly esteemed deed is commemorated here

Silica gel

Do not eat

Kjørte forresten en ordteller på kaninhullet: Det har vokst til 41 000 ord / 280 000 tegn. Det meste på kladdnivå selvsagt, men det er _utrolig gøy_ å jobbe med en digital hage. Det hjelper meg å systematisere interessante ting jeg fanger opp.

Det føles litt som å jobbe med en bok, bortsett fra at med en digital hage er det haugen med notater som er ment å bli resultatet, gjennom at de over tid bearbeides til et hypertekstprosjekt.

Vis tråden

Jepp. Dette slo meg for rundt seks-syv år siden og jeg la om livet mitt. Mindre jobb, mer tid til familie, skrive, reise. Jeg fikk det til fordi jeg turte å prøve (25%) og fordi jeg er heldig (75%).

Det jeg ikke skjønner er hvorfor flere ikke er sinte over all tiden man må jobbe for å ha råd til å henge med i boligmarkedet osv? Hvorfor tenker man på sekstimersdagen som noe rart og utopisk, og ikke "oi, er det nøkkelknippet til fengselsvakten jeg hører rasle der ute?"

HT twitter.com/damnitrebecca/stat

A friend of mine has proposed an empirical measure of software complexity, which I sort of love. It is: starting from a clean install of your operating system, how many package managers do you need to install to make this software build?

That number is your project’s Fuckit Number.

FYI If you're using Google Pay, you *will* lose access to your funds if Google suspends your account (along with email, YouTube, and anything else in the ecosystem)

I don't use it personally, but I have an account and they just sent me an email about a ToS change

BTW I will block anyone who starts with "stop using Google lol" or similar cause it's asinine. It's not just search

My state's GOVERNMENT PORTAL uses Google's captcha and other services

Until it gets broken up, Google is inescapable

Check out @dsoft #Watomatic ... finally an auto-reply for Whatsapp so you can inform other people that you are no longer using it!

Bye bye whatsapp #fomo 👋

If you just leave #whatsapp then others will not be aware. They still see your contact appearing and can send messages (which will of course never be read).

github.com/adeekshith/watomati

Note: Soon the app will be availabe in #fdroid too.

Sånn, da har jeg fått eksportert Twitter-dataene mine også, og lagt ut en kopi av alt på nettstedet mitt: bearstrong.net/tech/2021/03/tw

Hvorfor? På trass, for moro skyld, og fordi min indre arkivar ikke liker at ting bare havner inn i et sort hull.

Tidligere: Facebook bearstrong.net/tech/2020/11/de og Instagram bearstrong.net/tech/2020/10/in

putting all music of any genre so long as it's made in western europe in the last 500 years into a youtube channel called "relaxing soul consciousness" and retitling the tracks things like "psychic european meditation crystal - 1 hour (relaxing european music)"

Til hvilket godt formål i Oslo donerer jeg en sykkel med ødelagt ramme men som kan brukes til reservedeler?

(Jeg spurte om dette for et år siden og fikk noen forslag da, men fikk ikke fulgt opp, av .. årsaker.)

@bjoernstaerk jau, er veldig interessert i gemini. Men det krev for høg kompetanse inna web til at eg får brukt det.

Men i motsetning til gemini er brutalisme meir ein minimalistisk ting, kvar du kan vere litt kreativ med det visuelle, om man søkjar opp brutalistiske nettsider på nettet.

Ønskjer å få gjort den nok så kreativ. For eg tenkjer at det er viktig med det praktiske, men om det kun er funksjonalitet mister teknologien menneskeligheita.

Bruke mykje tid på gemini eg då.

@christoffer @bjoernstaerk Eg trur prøve stritte imot ved utvikle minimalistisk web uansett er eit betre spor. Dårleg smak lenke til seg sjølv, men pyttsann: snabelen.no/web/statuses/10577

How Google search changed the appearance if its advertisements over the year:

"Even if you take a very narrow view of what ‘breaking’ or ‘destroying’ the fundamental principles of the internet looks like, big tech has already done this on a cataclysmic and perhaps irreversible scale" jrhennessy.substack.com/p/zuck

Vis tråden
Show older
Snabelen.no

Eit norskt podium for den desentraliserte sosiale media plattformen Mastodon.