Show newer

Nå skjønte jeg endelig at karakterene i "Are we the baddies?" er ment å være norske frontkjempere.

“A switch has silently been flipped in millions of instances of Google Chrome: those browsers will begin sorting their users into groups based on behavior, then sharing group labels with third-party trackers and advertisers…” eff.org/deeplinks/2021/03/goog

What are the downstream effects of constantly being expected to provide incorrect answers in order to pass captchas?
More and more I'm running into ones that require me to misidentify an object to pass (mark an RV as a bus, caution lines as a crosswalk, a mail box as a parking meter, etc) because the "system" has that image incorrectly identified.
Are we being conditioned to accept the computer's version of truth, or are we causing the computers to become less effective at identifying similarly shaped objects?

Jeg vil bare utrykke litt entusiasme for en ny laptop-produsent som satser tungt på reparerbare, brukbare og modulære laptoper: frame.work/ – første modell kommer for salg i sommer (i USA), og så åpner det for salg til resten av verden til høsten/vinteren.

Snadderliste:
- Alle deler er utbyttbare
- 3:2 skjerm med 100% sRGB
- 4 modulporter
- Flott tastatur!
- Solid aluminiumskropp
- Moderne maskinvare
- Selges uten OS, ingen "microsoft-skatt"!

@bjoernstaerk Anbefaler alle som bruker DDG å teste ut Bangs! Disse fungerer utmerket til det du beskrive mtp å måtte søke via Google i blant, men også for mange andre nettsteder også, som feks Wikipedia (!w din query) eller Prisjakt (!pj varen du vil undersøke).

duckduckgo.com/bang

Mitt beste småbarnsforeldretips er et abonnement på Goboken. Fine, solide bøker. goboken.no/

Er stolt av å ha støtta fairphone og utvikling av meir etisk teknologi. Den er til og med tilgjengeleg med ein opensource OS kallt /E/OS

Men i denna videoen virkar det som det er eit element som telefonen og det er bruke av opensource.

Litt av problemet med levetiden til telefonen er begrunn av lisenser, programvarestøtte for delar og stopp av produksjon av delar. Men om alt var opensource så ville man kunne forlenget detta drastisk!

Men e ikkje infrastruktur for det

youtube.com/watch?v=Ebv3GiKyCa

Jeg er ikke sint, altså, det er mer at .. vi ofret dette, andre har mistet mye mer, og kanskje ledere som tok snarveier i stedet har mistet noe av legitimiteten og autoriteten sin?

Vis tråden

I fjor høst ba jeg pappa om å avlyse 70-årsdagen. Broren min avlyste bryllupsfesten. Vi tok ikke sjansen på familiebesøk til Skottland mens grensene var åpne, så innen sønnen vår treffer dem neste gang er han 1,5 år eldre enn sist.

Det eneste jeg har lyst til å lese om pandemien etter at den er over er en whodunnit om hvordan dette faktisk spredde seg. Hvor mye handlet om trangboddhet, arbeidsforhold, skjødesløshet, uklar kommunikasjon osv. Trenger ikke noen å skylde på, jeg bare forstår ikke.

@rsolva
Gode poeng! Intel nuc'ene har også støtte for Intel quick sync, som fungerer utmerket om man vil eie sine egne filmer og streamer de.

@bjoernstaerk
Jeg ser forresten du brukte plex, jeg synes et bedre alternativ er #jellyfin, som er foss. jellyfin.org/

Om du vil nytte ut google photos, la jeg varmt anbefale #photoprism, men har jeg ikke prøvd alle andre alternativer. Landet på photoprism fordi det så ut til å ha den mest aktive utviklingen.

@bjoernstaerk Det å ha en egen hjemmeserver er nok forbeholdt nerdene, men å være nerd synes jeg også forplikter til å faktisk hoste ting selv (og for andre)!

Det er på mange måter trist å se i hvor stor grad internett har blitt sentralisert, og det tapte potensialet til å ta eierskap til egne data og tjenester. Heldigvis ser det ut til at stadig flere nerder bretter opp ermene og tar i et tak. Det blir man glad av!

@Bjørn Stærk 🇳🇴 Nextcloud blir bare bedre og bedre for hver gang jeg tar en titt på det. Har ennå tilgode å ta det fullt ut i bruk selv, men er på samme vei som du :) Har en NUC fra før, prøvde en stund å bruke den til min hovedmaskin, men den har litt problemer med varmehåndtering og blir fort for varm.
Show older
Snabelen.no

Eit norskt podium for den desentraliserte sosiale media plattformen Mastodon.