Brian fremhevde

Lesson from – This will never become a big music platform for the simple reason that big artists would have to compete with other and smaller artists on equal terms. That, or Bandcamp will start getting payed to promote artist content. Then it can be a big platform for music.

Brian fremhevde

Sometimes the internet is really funny - or scary.

The Chrome browser is one example.

While you believe you are browsing the web, Google is browsing you instead.

Check out Leah Elliott's comic on how Google's tracking works: contrachrome.com/comic/page01/

#google #surveillance #surveillancecapitalism #privacy #Fight4Privacy #tutanota

Trenger en fornuftig strømme tjeneste for musikk. Er Apple Music og Spotify mine beste valg? Forhåpentligvis et retorisk spørsmål.

Ei venninne fra universitet var på for en stund siden. Politikere må av Facebook, sier hun, men hadde ikke et så godt svar på hvor de skulle hen, men det har kanskje vi? Mastodom! Burde vi gjøre mer for å fremme denne plattformen, og hvordan?

Her er websiden til organisasjonen hennes: eksist.no

Og nrk-intervjuet (del 7): tv.nrk.no/serie/dagsnytt-atten

Brian fremhevde
Brian fremhevde

Kl 19 på tirsdag kommer jeg til Ski bibliotek for å tegne og fortelle om kryptovaluta. fb.me/e/3A0PB4yeN

Dagens sitat: «Løsningen heter Proof-of-Work, som kan oversettes med sløsebevis. Tenk på det som en slags budrunde hvor den som er villig til å kaste bort mest prosessorkraft har størst sjanse for å vinne.» av @bjoernstaerk

Ser etter en frisør for en venn som er han er fra USA og er redd for å møte lite forståelse

Reception of color in Greek sculpture was also inhibited by nazis due to their purist obsession with whiteness.

aeon.co/videos/ancient-greek-s

Et spørsmål jeg tenker på i det siste er om det finnes normer for oppmerksomhet. Finnes det god og dårlig oppmerksomhet, og hvis ja, hva er kriteriene for god oppmerksomhet?

Jeg heter Brian, og forsker på oppmerksomhet i tankevandring ved UiO. Jeg er opptatt av etisk forbruk, noe som har gjort meg interessert i alt fra politikk (), søppel, produksjon, reparasjon men også åpne designløsninger generelt.

Jeg er frivillig reparatør for og har selv en Jeg er familiefar med tre barn og liker å diskutere. Jeg boikottet plattformer som bruker algoritmer fordi jeg er lei av krangling og kattevideoer.

@vega du har et godt norsk ordforråd; har du et godt norsk ord for «workaround»?

Vis tråden
Brian fremhevde

I følge Tyrkia er Signal en terroristapp. Jeg ba mamma om å laste ned signal, men hun får ikke godkjennelseskoden fordi det blir blokkert av tyrkiske myndigheter. Kjenner noen en workaround?

Brian fremhevde
Brian fremhevde

@bjoernstaerk Teknologirådets ferske rapport som kritiserer at nesten alle statlige nettsider sender borgeres data videre til overvåkningskapitalistene:

teknologiradet.no/offentlige-n

Snabelen.no

Ein norsk heimstad for den desentraliserte mikroblogge-plattformen Mastodon.