Følg

Kunne ikkje ha brydd meg mindre om Ropstad's utsagn om dei Grøne. "Dei like-stiller dyr og mennesker" er den største Ikkje-saken på lenge.

@Christoffer Tallerås Men det at Ropstad og KrF synes det er noe å profilere seg på å gå imot er absolutt ikke en ikke-sak. Det viser hvor de står, og at de er på vei tilbake til en mer hardcore kristenkonservatisme.

@harald

Ja, det er eg enig ti. Det burde heller være saken eigentleg.

Her i Oppland ved Raufoss har fått eit skikkelig opptikk i partiet "dei kristne" som var eit spesielt innslag på skule-debattene i September.

Eg likar ungdoms-partileiaren's utallelse om dette, hen Bondevik altså.

Virke som ungdomspartiet e i riktig kurs i det minste.

@harald

Hen e kanskje ikkje partileiaren KRFu, sjåast ut som hen berre e i sentralstyret.

@Christoffer Tallerås Ja han virker en del mer oppegående. Men det er jo heller ikke uvanlig at ungdomspartiene er noe mer i vater enn moderpartiene. De Kristne er passe småskumle, synes jeg.

@harald

Det synest eg også. For min del trur eg ein god utvikling hadde vore at dei kristne forsvinn som parti og KRF blir berre "folkapartiet" som tek vare på religionsfrihet-rettigheter og videre.

Altså, eit parti som er meir religions nøytralt.

Hadde vore ein kul kurs for partiet i Norsk politikk.

@Christoffer Tallerås

KRF blir berre "folkapartiet" som tek vare på religionsfrihet-rettigheterDet er vel så langt unna KrF som man kan komme. De har kjempet med nebb og klør mot alt som i det heletatt kan lukte av mindre særprivilegier for kristne generelt, og statskirken spesielt. Selv partier som Ap, som i prinsippet burde støtte en slik linje er for redd for å ta prinsipielle standpunkter som berører statskirken og kristnes særprivilegier.
Logg på for å delta i samtalen
Snabelen.no

Ein norsk tenar for den desentraliserte sosiale media platformen Mastodon.