Då blir det herved moderert postar og brukare som berre kysspostar frå snabelen. Den nye regelen trer i full kraft inna to veker slik at man har tid til å tilpasse seg.

Kryssposting frå twitter vil bli sletta, og om ein brukar gjer det og ikkje er aktiv her så blir brukaren sletta. Det betyr altså om brukaren ikkje sjekker snabelen og kryssposter så blir brukaren sletta.

Håpar folk synes det er chill.

Om man gjerne skal kryssposte så anbefalar eg å sjekke ein anna tenar på joinmastodon.org

@SnabelAdmin Skeptisk. Kan dere utdype? Fremover kunne jeg tenke meg å kryssposte litt fra det jeg skriver fra Facebook, for å gjøre meg mindre avhengig av nevnte kriminelle selskap. Skal dette ikke være mulig? Og hva, spesifikt, menes med "bare" og "aktiv"?

@jonassenher Oi, gløymte å svare her.

Trur det er betre for kulturen på snabelen og bruken av fødiverset om man kryssposter ut av fødiverset og ikkje inn.

Når vi har folk kryssposter så pleier dei å vere lite aktive i snabelen men ahr masse poster på andre plattformar. Og det påverkar folk her på snabelen sin opplevelse og kan få fødiverset til å føles litt hult.

@SnabelAdmin Litt sein jeg også, beklager. Tror dere må forklare hva som i det hele tatt menes med kryssposting. Forstår ikke forskjellen på kryssposting ut og inn. Når jeg hører kryssposting tenker jeg på det å publisere noe to eller flere steder. Er det hvor man publiserer først som er poenget, eller hva?

@jonassenher @SnabelAdmin

Forskjellen er mellom sentraliserte og fødererte plattformar.

Det er ikkje behov for å kryssposte i fødiverset, for ein post er tilgjengeleg i heile fødiverset uansett.

Så når man kryssposter i fødiverset så talar vi på kryssposting mellom sentraliserte tenester og fødiverset; universet av fødererte og desentraliserte sosiale media plattformar.

Problemet her er at folk vil kryssposte innhald frå sentraliserte tenester og inn i fødiverset uta å bruke fødiverset.

@christoffer @SnabelAdmin Altså, takk for svar, men lurer på om du glemte å lese det jeg skrev før du svarte. Jeg lurte på forskjellen mellom å kryssposte ut og inn. Og i svaret ditt bare fortsetter du å bruke disse begrepene uten forklaring.

En annen ting som hadde vært bra for kulturen er å slutte å anta at alle er tech-guruer. "kryssposte innhald frå sentraliserte tenester og inn i fødiverset uta å bruke fødiverset" Hæ? Hva ER kryssposting i det hele tatt, og hva menes med "ut" og "inn"?

Følg

@jonassenher @SnabelAdmin Trur du forventer ein forklaring som ikkje passer inn i ein mastodon post uta å måtte forklare i uhorveleg mengder poster, og kvar du finner svaret fort om du søkjar crossposting i nettlesaren.

Eg er ikkje tech-gugu sjølv.

@christoffer Det var @SnabelAdmin som begynte med begrepet "kryssposting" og har ansvar for å gjøre seg forstått. Nei, forventer ikke en lang forklaring, kun en ordboksdefinisjon. Kan ikke se at Wikipedia heller skiller mellom "crossposting in" og "crossposting out". Så dette blir håpløst.

@jonassenher @SnabelAdmin Eg er snabeladmin heheh

Som eg fortklarte tidlegare handlar det om forskjellen mellom desentraliserte og sentraliserte tenester. Det er denne biten du må forstå for å forstå konteksten her

Denna videoen forklarer korleis mastodon funker

youtube.com/watch?v=IPSbNdBmWK

Det er også fleire ressursar

joinmastodon.org/

fediverse.party/

Og då kryssposter folk frå sentraliserte tenester som twitter til fødiverset som består av mastodon, peertube og masse meir.

@christoffer @SnabelAdmin Kul side den fediverse.party. Men var vel fortsatt ikke det jeg lurte på. Men kan omformulere. Hvis jeg har lyst til fremover å poste Facebook-postene mine her i tillegg (ved klassisk kopiering, åpne snabelen.no, lime inn og trukke "TUT!"), er det lov eller ikke lov?

@jonassenher @SnabelAdmin Her blir det gråsone greier.

Regelen blei satt fordi eg ikkje vil betale for å ha oppe ein repost tenarmaskin for folk som ikkje bruker fødiverset men vil at folk skal kunne lese postene alikavæl.

I tillegg har det ført til spam av innhald som ikkje passar seg her og kvar folk svarer til interessante poster men får ikkje svar.

Og basert på kva problemane frå kryssposting skaper så sett det følgjar for kva slags posting er greit på snabelen meinar eg.

@jonassenher @SnabelAdmin Om ein vil ha eit fjasbok post-arkiv eller twitter post-arkiv så synes eg man kan bruke ein anna tenar/instanse/podium ein snabelen til å gjere det.

@jonassenher @SnabelAdmin

Etter min meining hadde det vore betre om du hadde kopiert innhald som du poster på snabelen og delt det på fjasboka istan for andre vegen.

Men er ingenting som stopper deg frå å poste slik du skriv så lenge det ikkje ender opp i spam av poster som ikkje passer eller gir meining inne på snabelen.

@christoffer @SnabelAdmin Tanken var å starte den lange posessen for på sikt å realisere drømmen om å fjerne Facebook fra livet mitt, og snabelen.no var fint fordi det er den ene norske generelle Mastodon-instansen. Åpenbart skal jeg ikke skrive "hei, Facebook-venner" i tutene her. Ellers hadde det vært fint med litt klarere regler enn dette. En slik regel kunne vært "vær til stede", istedenfor disse kopier-og-lim-inn-bagatellene.

@christoffer @SnabelAdmin Et annet eksempel: Hva om jeg skriver innlegget mitt i notatene mine og så limer det inn i både Facabook og snabelen.no? Regner du det som kryssposting ut eller kryssposting inn?

@jonassenher @SnabelAdmin Det er ikkje så farlegt. Reglene regulerar kva slags innhald og kultur det er på snabelen. Om man ikkje lik opsettet finnes det fleire norske tenare

oslo.town/about

dgng.no/about

@christoffer @SnabelAdmin Forrenten, kan jeg få det litt mer klart hva som menes med "ikkje passer eller gir meining inne på snabelen"? For nå blir jeg redd for å bli utestengt bare jeg deler en underskriftkampanje bare fordi en administrator syns det var irrelevant. Kanskje noen eksempler hadde vært fint

@jonassenher @SnabelAdmin trur ikkje du treng å bekymre deg. Er ikkje sånn at eg instabanner deg. Tek berre kontakt og forteller situasjonen også finner vi ut av det om det er noko.

Det er det som er fint med fødiverset. Man har aktive og personlige moderatorar og adminer som kan ta ting på personnivå og ivareta folka på tenaren sin.

Logg på for å delta i samtalen
Snabelen.no

Ein norsk heimstad for den desentraliserte mikroblogge-plattformen Mastodon.