Følg

Har lagt merke til stadig kvitvasking av det kinesiske regimet. Men blei jo supereksponert når eg prøvde det helvetes Lemmy nettverket 😓

nrk.no/urix/utenlandske-vlogge

"Videobloggare anklages for å kjønnmale Kina"

@christoffer Kina har eit stort PR-budsjett som vert brukt på veldig mange ulike ting. Første gongen eg aktivt tenkte over det var for mange år sidan på ei utstilling i Hamburg om «silkevegen til sjøs», ei vandreutstilling betalt av kinesiske interesser. Absolutt interessant, men det var veldig tydeleg kva slags versjon av historia dei var ute etter fortelje. Tunge aktørar som til dømes Kina, Statoil og Nestlé bruker alle metodar dei kjem på for komme inn i hovuda våre.

@christoffer Hjah, å kjønnmale Kina må vel vera heilt i orden {-:

@christoffer Utlendinger i Kina kan også få oppleve privilegier. Jeg husker ikke helt, men jeg lurer på om jeg kunne bruke facebook når jeg levde i Kina for 11 år siden. Jeg husker i vært fall ingenting av egen sensur, og utenom at det kinesiske militæret dukket opp helt ut av inget en gang jeg drev og "lusket rundt" en øde demning hvor (nesten ingen) bodde, så husker jeg at en gang jeg opplevde meg som den verste alkoholiker på byen så fikk jeg bare gratis skyss hjem av politiet. No problems

@amici @christoffer Facebook ble sperret i Kina i juli 2009, du er sikker på at det er 11 år siden du var der og brukte det? Jeg vet ikke hvor tett den sperren er heller, vil tro det er mulig å omgå den på ymse vis om man virkelig vil.

@kjetil_kilhavn @christoffer Jeg husker ikke min facebook bruk for 11 år siden, men jeg brukte facebook rundt de tidene og jeg var i Kina i 4,5 måned. Jeg tror det er ganske sannsylig at jeg brukte facebook også fordi jeg la til masse folk som jeg møtte i Kina.

Jeg tviler på at jeg brukte noen spesielle løsninger da heller (ikke så desperat etter å være på facebook liksom 😂 ). Tror det heller det var priviligert internett tilgang uten allmenn sensur.

@kjetil_kilhavn @christoffer Ganske sikker på at det er 11 år også. Jeg var der det året jeg fylte 18 år, i år fylte jeg 29 år. Så det blir 11 år siden.

@christoffer Så utlendinger kan få privilegier som ikke er tilgjengelig for den gjennomsnittlige kineser. Min kinesiske lærer hadde også facebook konto forresten 😂

@amici @christoffer «Folk» undervurderer gjerne dei vanvittige ressursane som har vorte kasta på «The Great Firewall of China». Det er eit system som dynamisk kan svarteliste IPar på sekundskala basert på automatisk innhenta informasjon. Eg er ikkje overraska om det er tilfelle at folk individuelt kan oppleva heilt ulike situasjonar på nettet.

@Steinar @christoffer Jau. Kinesiske myndighetene trenger jo egentlig ikke å sensurere alle heller. Det holder å bare sensurere mange nok til at resten blir et lite mindretall.

Logg på for å delta i samtalen
Snabelen.no

Eit norskt podium for den desentraliserte sosiale media plattformen Mastodon.