Følg

Folkens! Eg har fått meg instagram, først og fremst for å fremme kunsten min til fleire men også for å spre engasjement for @frikultur til folk som aldri har høyrd om det før.

Som leiar av Fri kultur ønskjer eg å vere tilstede der folk er, for om vi ikkje er derså vil dei aldri høyre om snabelen eller fri kultur.

Gjerne del meg med venner eller bekjente, og kanskje til og med følg meg på instagram og booste det eg poster i algorytma.

instagram.com/christoffer.tall

Som leiar må eg ta på meg annsvaret å vere organisasjonens fjes utad. Det betyr å vere der folk er.

Faktumet er at 80% av alle som er her, er her fordi man har høyrd om snabelen og fri kultur gjennom facebook eller twitter. Og om fleir skal kunne engasjere seg så må dei høyre om oss i utgongspunktet.

Ein anna ting er at vi må passe på å halde på dei som lik oss men ikkje er klare til å ta steget ut qv fjasboka og instagram.

Men som leiar synest eg det også er viktig å vere ein folkeleg person som er lett tilgjengelegt og kanskje meir interessant gir innsyn i kva eg driv med som leiar og kva kule ting vi gjer og får til

På den måten kan eg instruere og engasjere dei i det meire politiske vi skal gjere, som å samarbeide med partiar eller hendingar!

Eg har aldri likt rollen som talsperson for det føles litt vanskelegt å vere sånn "se på meg" Men organisasjonen treng eit fjes og eg vil virkelwg prøve å gjere det bra!

Fri kultur har også ein eiga instagram skal brukes, men den er ikkje heilt klar enda. Også det er det lurt med litt person fokus så man engasjere folk som ein venn eller bekjent istaden for som organisasjon.

@christoffer Eg fylgjer deg i ein heil del av det du seier her, men *veit* du at folk er her etter å ha høyrt om Snabelen på FB og anna, eller *trur* du det? (Det kan du kanskje finne ut ved å bruke den fine meiningsmålingfunksjonen til Mastodon.)
Eit anna spørsmål er om det faktisk er eit mål å bli større, og i så fall kvifor det.

@aujawindar om vi ikkje vil berre drive med opensource og desentralisering fordi det er gøy, men fordi ein meiner at det er eit etisk standpunkt som gjer feamtida tryggare og betre for folk flest så meiner eg det er ein sjølvfølge å bli større.

Om vi ikkje hadde hatt behov for å engasjere fleire treng ikkje fri kultur eller snabelen å eksistere. Då har vi nuug.no og efn.no

Men heile poenget med fri kultur er å vokse bevegelsen i Noreg, og då er det naturlegt at eg gjer som eg gjer

@aujawindar men eg tenket at det ikkje er slik at alle må jobba for å vokse bevegelsen, og at man også treng folk som berre er aktive på fødiverset eller liknende.

Men eg kan ta den kjeie jobben å vere på disse teite plattforma eg ikkje lik slik at andre slipper.

Då har vi eit vin-vin for alle. 😁

@aujawindar og til sist, så veit eg det.

Majoriteten er folk som eg har engasjert personlegt eller folk som har komi fordi blandt anna @bjoernstaerk , nora eller fleir har delt.

Noko har gått frå munn til munn trur eg.

Men eg trur det er ganske logisk at majoriteten oppdagar oss gjennom disse plattformene, vertfall om ein er kjent med dei og korleis det er å nå folk i dag

Det er eit faktum at du må vere på disse plattformane for å nå folk i dag, vertfall uta å måtte jobba med ei hand bunde

@aujawindar det er jo eigentleg det som er hovudproblemet. Disse mega siloene har skaffa seg så mykje makt i samfunnet at du må bli brukt av dei om du vil det eller ikkje.

Om du ikkje har facebook, twitter og insta er du isolert frå folk flest. Det påverkar jobb moglegheitene og ditt sosiale liv.

Og det er difor det må endes og difor vi må tvinge alle plattformane til å tilføye seg fødiverset og eit mykje strengare regelverk

@christoffer Eg ser kva du meiner. Det gjeld ikkje meg personleg, men gjer kanskje det for andre. Eg oppfattar det ikkje som noko tap å ikkje vera på FB, Twitter etc., men derimot ei glede å sleppe. Eg innser at det kanskje ikkje gjeld alle.

@christoffer Eg fann Snabelen etter søk på fødiverset og i neste omgang Mastodon, i alle fall.

@aujawindar ja, men du er ein særdeles liten og entusiastisk demografi. Det er omtrent alltid den minste demografien og den som er vanskeligst å godgjere fordi den har så spesifikke needs og i dette tilfellet med teknologi har så høg kompetanse at den like gjerne kunne hatt i gong eiga tenar og videre.

Det viderebyggjar at fri programvare og fri kultur er berre dei med høgt nok engasjement og kompetanse, og det er jo heller ikkje bra. Vil jo at den vanlege personen også skal kunne dele miljøet

@christoffer @aujawindar Eg fann snabelen gjennom discord viss eg hugsar rett, men eg har nesten ikkje brukt discord.

@vega @aujawindar eg trur discord, youtube, reddit og twitch er utrulege relevante plattformer med at basicly alle guter engasjerte i teknologi eller har høg sjans til å like oss er der.

Men det må nok gjeres ein vurdering, for må vere ein langtids innsats og strategi for å få mykje igjen på det.

Logg på for å delta i samtalen
Snabelen.no

Ein norsk heimstad for den desentraliserte mikroblogge-plattformen Mastodon.