Følg

Har så lyst til å starte politisk nettavis. TV2 intervjuet nettopp Vedum, og det de vil snakke om er at han gjør det dårlig på meningsmålingene. Jeg gir vel faen i meningsmålingene, og det gjør Vedum også. Han sitter ut perioden uansett.
Det de burde spørre om er status for SP-politikken. Hvordan går det med å skalere opp norsk matproduksjon? Når alt blir dyrt, hvordan skal folk få bedre råd? Nøyaktig hvordan skal vi nå klimamålene, hvilke tiltak er SP FOR?

I min nettavis ville jeg aldri engang nevne meningsmålinger. Du blir ikke klok av det. Meningsmålinger er et forsøk på å gjøre politikk til sport ved å innføre poengtavle, men selv sportsjournalistikk er veldig kjedelig hvis fokuset er poengene og ikke kampplanen til lagene. Målingsjournalistikk er latskap!
Dekk heller hvert parti seriøst, og belys forskjellene. Undervis velgere om hva partiene mener så hver kan finne sitt riktige parti.

Til høsten var det stortingsvalg, og fire partier vippet rundt sperregrensen. Det ble det behørig skrevet om. SP var oppe på 20-tallet et halvt sekund. Det ble diskutert mye. Dessverre ble selve politikken til disse fem utrolig dårlig belyst. Og jeg savner det fokuset.
Hva skiller egentlig SV fra Rødt? Hva er MDGs familiepolitikk? På hvilke måter skiller Høyre seg fra Venstre? Har KrF noe annet enn abort som de har eierskap til?
Jeg kan ikke være den eneste som vil vite mer om disse tingene.

Logg på for å delta i samtalen
Snabelen.no

Ein norsk heimstad for den desentraliserte mikroblogge-plattformen Mastodon.