Vis nyere

And for the tourists:

Know what the true national dish of Norway is? Hot dogs filled with cheese, wrapped in bacon, slow grilled, put in a bun with shrimp and mayo. You get it in every single kiosk and gas station across the country, and you owe it to yourself to try one.

Vis tråden

Fårikål er ikke Norges nasjonalrett. Vi spiser det kun på høsten, og du kan ikke engang finne en restaurant som serverer det nå.

Vet du hva som er nasjonalretten? Ostepølse med bacon og rekesalat. Du får det på HVER ENESTE bensinstasjon og kiosk i hele landet, for vi elsker det!

Til høsten var det stortingsvalg, og fire partier vippet rundt sperregrensen. Det ble det behørig skrevet om. SP var oppe på 20-tallet et halvt sekund. Det ble diskutert mye. Dessverre ble selve politikken til disse fem utrolig dårlig belyst. Og jeg savner det fokuset.
Hva skiller egentlig SV fra Rødt? Hva er MDGs familiepolitikk? På hvilke måter skiller Høyre seg fra Venstre? Har KrF noe annet enn abort som de har eierskap til?
Jeg kan ikke være den eneste som vil vite mer om disse tingene.

Vis tråden

I min nettavis ville jeg aldri engang nevne meningsmålinger. Du blir ikke klok av det. Meningsmålinger er et forsøk på å gjøre politikk til sport ved å innføre poengtavle, men selv sportsjournalistikk er veldig kjedelig hvis fokuset er poengene og ikke kampplanen til lagene. Målingsjournalistikk er latskap!
Dekk heller hvert parti seriøst, og belys forskjellene. Undervis velgere om hva partiene mener så hver kan finne sitt riktige parti.

Vis tråden

Har så lyst til å starte politisk nettavis. TV2 intervjuet nettopp Vedum, og det de vil snakke om er at han gjør det dårlig på meningsmålingene. Jeg gir vel faen i meningsmålingene, og det gjør Vedum også. Han sitter ut perioden uansett.
Det de burde spørre om er status for SP-politikken. Hvordan går det med å skalere opp norsk matproduksjon? Når alt blir dyrt, hvordan skal folk få bedre råd? Nøyaktig hvordan skal vi nå klimamålene, hvilke tiltak er SP FOR?

Dagens middag ble lasagne, og jeg fikk god hjelp av guttene i dag. Eldstemann hjalp med kjøttsausen, minstemann med å legge ting i lag til slutt.

Då nå kan alle bare angre på at de ikke kom innom.

7/7 Hvis min venn skulle lage en liste over sine beste venner hadde jeg nok ikke kommet på topp 20, men jeg har aldri klart å glemme ham. Vi burde alle vært mer som Stig, ivrige etter å ta en blyg fremmed under vingen, velvillig dele vennene våre.
I kveld løfter jeg en skål for min venn, og jeg inviterer alle dere til å gjøre det samme.

Vis tråden

6/7 Vi var et par-tre stykker som skulle møtes og se film en marskveld i 2008, men dagen i forveien kom nyheten, Stig hadde tatt livet sitt. Han som hadde gitt meg livet tilbake, så ikke verdien i sitt eget. Jeg har aldri før eller siden sett en så fullstappet kirke. Det var ekstra stoler i hele midtgangen og likevel sto vi gnudd bak siste benk.

Vis tråden

5/7 Jeg tror Stig reddet livet mitt fra håpløshet og ensomhet.
Det er helt greit å bli kjent med en venn av en venn, det er lett nok å slå av en prat på en fest. Det er noe helt annet når du ikke har en venn, eller er invitert på festen.

Vis tråden

4/7 Stig tok meg under vingen sin, sørget for å introdusere meg for alle rundt bordet, inviterte meg til fest på lørdagen, nektet meg å si nei og ga meg en fantastisk kveld. I helga møtte han meg i døra, dro meg inn og plugget meg inn i vennegjengen sin. Han lærte meg Bilde Ta'n Ivers, for i den gjengen måtte den sangen gaules minst én gang per fest.

Vis tråden

3/7 Jeg ble med i en gruppe for single på Nettby som hadde fast kafétreff hver uke. Det var ikke en bra plass for dating, men en vennegjeng som likte en god fest. Der dukket jeg opp en tirsdags ettermiddag, og møtte Stig. Vi burde alle være mer som Stig.

Vis tråden

2/7 Noen deger dro jeg på Bunnpris kun fordi de sa hei da de ekspederte meg. Når det ble som verst dro jeg på Pirbadet, satt i boblebadet og så foreldre leke med barna. Det ga verden mening.

Vis tråden

1/7 Jeg vil fortelle om en fantastisk kar. For ganske lenge siden flyttet jeg til Trondheim for å studere. Etter noen måneder i byen var jeg veldig ensom. NTNU er kanskje et bra lærested, men min erfaring er at du lett drukner i havet av folk, og ingen ser om du finnes.

Her settes verdens beste brøddeig med speltmel, valnøtter og mye frø. Grovt og saftig. Vi ble lei av å bake, men leiere av butikkbrød, så vi gjør dette annenhver uke.

Snabelen.no

Ein norsk heimstad for den desentraliserte mikroblogge-plattformen Mastodon.