Etter en fantastisk sesong med NM, og tittel som eliteutøver som høydepunkt, ble det en kalddusj nå på tampen av sesongen. Fikk konstatert rift i leggmuskelen, og er ute med skade i 6-8 uker.

Må trøste meg med at shortssesongen uansett er over, og at spontankjøpet av ellipsemaskinen i covidperioden skal bli brukt.

Psst. Det er lov å syte på desentraliserte sosiale nettverk også, sant?

Fri kultur er på vippen til å nå målet for antall meflemmer sida stiftelsen i Februar!

Hjelp oss å knuse målet i dag ved å melde deg inn

frikultur.no/bli-medlem/

Medlemskontingenten brukes til å betale for driften av snabelen.no og snart fleire andre spennende prosjekter! 😁

Jeg byttet nettopp ut routeren vi fikk av med en hEX S. I hovedsak var det for å få flere porter (den fra ISP hadde bare to), men det å ha en skikkelig brannmur på ruter er ganske digg. Jeg vurderer å kjøpe et billig USB LTE modem, og sette opp failover. Fantastisk at en boks til 700 kr kan gjøre så mye. og SFP porten støttet SFPen som opprinnelig sto i routeren fra ISPen.

har fått ansiktsgjenkjenning! Det er fortsatt noen småting som irriterer meg med GUIet, men det begynner virkelig å bli en verdig utfordrer for google photos.
docs.photoprism.org/user-guide

Den er ikke like god på å registrere ansikter som google, men det er absolutt en god start.

Jeg har lagt ved to klipp, et hvor gjennkjenningen har fungert, et hvor det ikke har fungert.

Husk å stemme med lommeboka: github.com/sponsors/photoprism

I started working on session verification for Fractal-next. Still a long way to go, but it's a start.

Før skermbytte kunne ikke samboern og jeg se på skjermen samtidig, uten at den ene fikk inverterte farger. Det var ikke mye data å få om displayet jeg bestilte, men det er iallefall " Matte IPS, 1080p, Wide viewing angles and professional color range". Hvor profesjonelt det fargespekteret er veit jeg ikke, men det er iallefall natt og dag sammenlignet med det som var fra før.

Vis tråden

For en måneds tid siden vant jeg en laptop. Det var NM i friidrett, og man skulle gjette tiden til Jakob Ingebritsen på 1500m. Jeg traff på hundredelen, og ble den stolte vinneren av en Lenovo E15. En kjempefin data, som fungerer perfekt med Linux. Men den har to akilleshæler, en på hver fot. Bare 8GB ram, og TN skjerm (tar meg tilbake 15 år i tid). Jeg kan melde om at begge hælene nå er friskmeldt. Bestilte skjerm på Laptopscreen.com, kom etter en ukes tid og kostet 1500kr. Verdt hver krone.

God gammeldags . Gleder meg til @frikultur får opp servern sin, så skal det gjøres et realt push for å bli kvitt Facebook messenger.

@gnome hey! I'm a big fan of the apps.gnome.org site you have set up to make it easier to discover native GTK software. But I'm missing a feed, so i don't have to check the site for new apps. 💡

Og med det fant jeg ut at det var på tide med en liten til et fantastisk produkt.

Vis tråden

For 1,5 års tid siden hoppet jeg av Gmail, og flyttet over til andre tilbydere.

Etter litt lesning falt jeg på @protonmail. Jeg likte tjenesten godt, men ikke støtte for IMAP (har støtte for IMAP på desktop via en bridge), trakk ned for min del.

Så jeg hoppa videre til , og etter et halvt års tid må jeg si meg veldig fornøyd. Nå bruker jeg FM til å synkronisere mail, kalender og kontakter. (1/2).
For noen dager siden fant jeg ut at FM har jobbet med å standardisere .

Hei verden, beklager shoppingen av mastodonkontoer. Jeg hadde et lite eksperiment hvor jeg prøvde å sette opp server selv. Skulle bare være et lite eksperiment, men endte selvfølgelig med å bruke kontoen. En liten HW kræsj se😅 nere har jeg mistet dataen. (Det var jo ikke i produksjon, derfor var det ikke backup..)

Ellers er det lite nytt å melde om fra denne kanten. Håper dere ofrer meg en "følg" igjen.

Snabelen.no

Ein norsk heimstad for den desentraliserte mikroblogge-plattformen Mastodon.