Jeg blir sur av hvordan Podcastmarkedet er blitt. Før var alle podcaster tilgjengelig via RSS, og mulig å laste ned som åpen format. Nå er det elendige apper som gjelder.

Jeg har ikke noe imot å betale for innhold, men jeg irriterer meg grønn over at jeg ikke har mulighet til å laste ned filene i et åpent format. Det gjør det vanskelig å få spilt av på alle enheter.

-dl for osv, ja takk!

@fyksen NRK sine podcaster får man som RSS med litt hjelp herfra: sindrel.github.io/nrk-pod-feed

men når man snakker om å laste ned filer. Det eg savner er muligheten til å kjøpe en film, og laste den ned! Vimeo lar deg laste ned i mp4 iallefall.

@fyksen Eg er sjølvsagt heilt ut samd (ein podkast = har RSS). Privat løyser eg likevel dette på ein annan måte, nemleg ved aldri å høyre på podkastar...

@eivind @enzanto Jepps.
NRK er gode der. Selv om de har begrenset RSSen til å ligge en uke bak appinnholdet. Jeg skjønner dog hvorfor de så seg nøtt til å gjøre det sånn, så ikke alle brukte andres apper til å høre på deres innhold.

Enig i filmer og serier. Det er noe herk at det er så vanskelig å eie medier, uten å kjøpe de på et fysisk medium.

[insert old man yells at cloud .gif]

@fyksen den github linken ligger IKKE en uke bak :P den ble laget for å omgå den uken :)

Vi får vel fortsette med å leke DVD-Jon frem til noen tilbyr nedlasting. har selv kjøpt en del filmer på tilbud/finn.no og rippet inn. Hadde vert mye greiere å bare kjøpe og lagre

@fyksen @eivind @enzanto Hvis du forstår det, forklar meg hvorfor det er bra for NRK at jeg bruker deres app fremfor en annen app? De ser uansett nedlastninger og får dermed lytterdata, så hva tjener de på at jeg skulle bruke egen NRK-app? For jeg forstår ikke det.

@enzanto
Oi, jeg var for rask på labben, og sjekket ikke ut github lenka. Kult!

@cimeryd NRK blir vel målt på hvor mye innholdet deres blir konsumert. Om de eier plattformen er det enklere å få folk til å konsumere mer av deres innhold.

Og det er vel av samme grunn at Netflix sine serier har så mange seere, sammenlignet med kvaliteten på det de lager. At de eier plattformen, og har mulighet til å styre brukere til å høre mer av deres innhold.

Forbrukerfientlig, og kjipe greier, men jeg forstår hvorfor de har gjort det.

Om de ikke gjorde det, hadde de kun vært et produksjonsselskap, og hadde antakeligvis hatt færre seere.

Logg på for å delta i samtalen
Snabelen.no

Ein norsk heimstad for den desentraliserte mikroblogge-plattformen Mastodon.