One of the unexpected joys of the fediverse over other places is the addition of weird domains appended on to everyone's usernames.

It makes the web feel like more than just four websites again.

It's both a signal of a smaller more intimate internet and also a larger and far more diverse internet at the same time!

@havnblog @forteller @matias @bovver
Sikkerheten er jo den samme, det er tofaktor fra en annen enheten. Det brukes for å logge inn på domenekontrollere, alt av AWS/Azure o.l. , så tviler på at det er mindre sikkert. Eneste som er ansett som sikrere er vel RSA brikke, eller USB key?

Ulempen er vel at det er mer frihet for brukeren, som gjør det vanskeligere å supportere for bankene og BankID.

@havnblog @forteller @matias @bovver Japps, eller brukt "vanlig" tofaktor, så man kunne brukt andre apper enn den de lager selv. Da hadde de sluppet å utvikle apper til alle plattform og herje med å finne opp kruttet på nytt.

@havnblog @forteller @matias @bovver
Men det interessante er hvordan de håndterer tofaktor på sikkerhetsnivå 2, altså ikke på enheten.
Det finnes i dag en app som heter BankID, som man kan bruke til tofaktor. Sender en push varsel til telefonen som man må godkjenne, deretter må man inn med passord på enheten man forsøker å logge seg inn med.

@matias @forteller @bovver
Jeg går ut ifra at man kan velge hvordan man skal logge inn. På samme måte som man gjør når man bruker vipps eller en mobilbank nå.

Sånn jeg tyder denne artikkelen, så er egentlig nyhetssakene at BankID på mobil skal utfases, ikke at det kun blir mulig å logge inn med biometrisk data.

Men journalisten, og leder for ID, trenger noe å selge inn når de skal fase ut BankID på mobil.

Imagine if BBC made a fediverse instance for their journalists.

If NRK had an instance.

If Routers had an instance.

If all governments did what the EU just did.

We're so, so close to a proper, sustainable, independent, form of microblogging/public outreach/interaction...

@forteller @matias @bovver
Nå må vi passe på at vi ikke blir helt SP her, og hater alt som er nytt. BankID på mobil er basert på simkortnummer, er tregt, og fungerer ikke uten dekning. BankID appen er for de aller fleste et bedre alternativ. Håper bare de passer på at det fungerer uten at man trenger å ha en applikasjon installert på enhetene våre.

@haldorsen @forteller @Hattiec1 @audunmb hva med et git repo, med en side eller noe man kan sende inn edits til, for de som ikke vil/kan gjøre pull requests?

Ok, folkens, hvordan starter vi på å lage en liste over Twitter-folk sine kontoer på Mastodon – så det blir lett å bygge opp nettverket sitt igjen utenfor Muskiverset?

Hvilket verktøy passer best til å lage lista i, feks? Skal jeg bare lage en side på bloggen min? Litt tungvindt fordi bare jeg kan redigere, men kan også inneholde linker til kontoene og være kvalitetssikret.

Andre ting å tenke på? Vil du stå på lista? Gi beskjed! #xp

Tenk å se seg rundt i verden i dag og tenke at det jeg vil bli kjent for nå – mens nesten 1 milliard mennesker lever i ekstrem fattigdom, klimakrise og pandemi forverrer alt, og Europas kornkammer blokkeres av krig – er å sutre over at folk "stjeler" spiselig mat jeg ville at skulle destrueres. #xp

Forbrukerfientlig, og kjipe greier, men jeg forstår hvorfor de har gjort det.

Om de ikke gjorde det, hadde de kun vært et produksjonsselskap, og hadde antakeligvis hatt færre seere.

@enzanto
Oi, jeg var for rask på labben, og sjekket ikke ut github lenka. Kult!

@cimeryd NRK blir vel målt på hvor mye innholdet deres blir konsumert. Om de eier plattformen er det enklere å få folk til å konsumere mer av deres innhold.

Og det er vel av samme grunn at Netflix sine serier har så mange seere, sammenlignet med kvaliteten på det de lager. At de eier plattformen, og har mulighet til å styre brukere til å høre mer av deres innhold.

@eivind @enzanto Jepps.
NRK er gode der. Selv om de har begrenset RSSen til å ligge en uke bak appinnholdet. Jeg skjønner dog hvorfor de så seg nøtt til å gjøre det sånn, så ikke alle brukte andres apper til å høre på deres innhold.

Enig i filmer og serier. Det er noe herk at det er så vanskelig å eie medier, uten å kjøpe de på et fysisk medium.

[insert old man yells at cloud .gif]

Jeg blir sur av hvordan Podcastmarkedet er blitt. Før var alle podcaster tilgjengelig via RSS, og mulig å laste ned som åpen format. Nå er det elendige apper som gjelder.

Jeg har ikke noe imot å betale for innhold, men jeg irriterer meg grønn over at jeg ikke har mulighet til å laste ned filene i et åpent format. Det gjør det vanskelig å få spilt av på alle enheter.

-dl for osv, ja takk!

cw: matgreier 

@maje Hmm, kanskje noe å vurdere for å komme tilbake til løpeshape etter skade. Hmmmm

Er du ny her?

Vis eldre
Snabelen.no

Ein norsk heimstad for den desentraliserte mikroblogge-plattformen Mastodon.