Vis nyere

Kjøpte meg en asrock x300 som en liten hjemmeserver, med AMD 5600g som APU/CPU. Må visst en bios oppdatering til for å få støtte til amd 5000 serie. Men får ikke kjørt BIOS oppdatering uten installert støttet CPU.
Nå leter jeg altså etter en halvgammel amd APU. Noen som har en av disse jeg kunne lånt en liten time?

asrock.com/nettop/AMD/DeskMini

Let’s spread some joy. How has GNOME and Free Software helped you? Share your story with us by tagging @gnome in your post! #GNOMEstories

#FUNdraising #supportfreesoftware gnome.org/donate/

Då kan vi feire!

Vi har nettopp etablert alle grunnstrukturar som trengs for å vere ein vedvarende organisasjon! 🤯🤯🤯

✅ vi har ordna nettside
✅ vi har ordna medlemsystem
✅ vi har ordna bankkonto
✅ vi har fått oss medlemmar og masse betalt medlemskontingent
✅ vi har ordna vedvarende betaling og strukturar for tenestene vi tilbyr

Med alle disse tinga har vi alt vi treng for at organisasjonen skal stå på eigne bein og kunne vokse og florere!

Grattis alle saman! 🥳🥳🥳🥳🥳🥳🤘🥳🥳🥳🥳🥳🥳🥳🥳

Asking for financial help 

Things are looking up and I have a few job/contract opportunities that look promising for the next few months. However, right now I’m still running dangerously close to empty. I’d really appreciate any help you can muster.

If you can spare the money and would like to support my work on open source projects, there are a few ways:

GitHub Sponsors: https://github.com/sponsors/BrainBlasted/ Patreon: https://www.patreon.com/chrisgnome PayPal: https://www.paypal.com/paypalme/chrisdavisgnome

Så nettopp filmen "Dune part 1". Storkoste meg, og ble inspirert til å lese bøkene. På jobb leser jeg bare engelsk, og tenkte det ville vært fint å lese på Norsk til en forandring. Jeg husker jeg så at boka ble oversatt til norsk i 2020, men til min forbauselse er den ikke gitt ut på ebok. Er det fortsatt vanlig at nyutgivelser ikke alltid kommer digitalt, eller er dette en one-off? Litt skuffa får jeg lese orginalverket.

Ny bloggpost frå mastodon!

blog.joinmastodon.org/2021/10/

Virkar som Madtodon jobbar med eit gigantisk prosjekt for å gjere noko med misinformasjon. Dei har antagelegt pusja fram pibliseringa pga. Trump greiene

Denne ble jeg glad av å lese: aftenposten.no/kultur/i/bGq79k

Selv bor jeg helt på østsiden av Grunerløkka, et steinkast fra Tøyen. I januar går vi fra to til tre i minifamilien. Hadde jeg fått ti kroner hver gang jeg ble spurt om vi skulle flytte, kunne vi flyttet til Bygdøy. Men vi hadde nok allikevel blitt boende. 👨‍👩‍👦

Etter en fantastisk sesong med NM, og tittel som eliteutøver som høydepunkt, ble det en kalddusj nå på tampen av sesongen. Fikk konstatert rift i leggmuskelen, og er ute med skade i 6-8 uker.

Må trøste meg med at shortssesongen uansett er over, og at spontankjøpet av ellipsemaskinen i covidperioden skal bli brukt.

Psst. Det er lov å syte på desentraliserte sosiale nettverk også, sant?

Fri kultur er på vippen til å nå målet for antall meflemmer sida stiftelsen i Februar!

Hjelp oss å knuse målet i dag ved å melde deg inn

frikultur.no/bli-medlem/

Medlemskontingenten brukes til å betale for driften av snabelen.no og snart fleire andre spennende prosjekter! 😁

Jeg byttet nettopp ut routeren vi fikk av med en hEX S. I hovedsak var det for å få flere porter (den fra ISP hadde bare to), men det å ha en skikkelig brannmur på ruter er ganske digg. Jeg vurderer å kjøpe et billig USB LTE modem, og sette opp failover. Fantastisk at en boks til 700 kr kan gjøre så mye. og SFP porten støttet SFPen som opprinnelig sto i routeren fra ISPen.

har fått ansiktsgjenkjenning! Det er fortsatt noen småting som irriterer meg med GUIet, men det begynner virkelig å bli en verdig utfordrer for google photos.
docs.photoprism.org/user-guide

Den er ikke like god på å registrere ansikter som google, men det er absolutt en god start.

Jeg har lagt ved to klipp, et hvor gjennkjenningen har fungert, et hvor det ikke har fungert.

Husk å stemme med lommeboka: github.com/sponsors/photoprism

I started working on session verification for Fractal-next. Still a long way to go, but it's a start.

Før skermbytte kunne ikke samboern og jeg se på skjermen samtidig, uten at den ene fikk inverterte farger. Det var ikke mye data å få om displayet jeg bestilte, men det er iallefall " Matte IPS, 1080p, Wide viewing angles and professional color range". Hvor profesjonelt det fargespekteret er veit jeg ikke, men det er iallefall natt og dag sammenlignet med det som var fra før.

Vis tråden

For en måneds tid siden vant jeg en laptop. Det var NM i friidrett, og man skulle gjette tiden til Jakob Ingebritsen på 1500m. Jeg traff på hundredelen, og ble den stolte vinneren av en Lenovo E15. En kjempefin data, som fungerer perfekt med Linux. Men den har to akilleshæler, en på hver fot. Bare 8GB ram, og TN skjerm (tar meg tilbake 15 år i tid). Jeg kan melde om at begge hælene nå er friskmeldt. Bestilte skjerm på Laptopscreen.com, kom etter en ukes tid og kostet 1500kr. Verdt hver krone.

God gammeldags . Gleder meg til @frikultur får opp servern sin, så skal det gjøres et realt push for å bli kvitt Facebook messenger.

@gnome hey! I'm a big fan of the apps.gnome.org site you have set up to make it easier to discover native GTK software. But I'm missing a feed, so i don't have to check the site for new apps. 💡

Og med det fant jeg ut at det var på tide med en liten til et fantastisk produkt.

Vis tråden

For 1,5 års tid siden hoppet jeg av Gmail, og flyttet over til andre tilbydere.

Etter litt lesning falt jeg på @protonmail. Jeg likte tjenesten godt, men ikke støtte for IMAP (har støtte for IMAP på desktop via en bridge), trakk ned for min del.

Så jeg hoppa videre til , og etter et halvt års tid må jeg si meg veldig fornøyd. Nå bruker jeg FM til å synkronisere mail, kalender og kontakter. (1/2).
For noen dager siden fant jeg ut at FM har jobbet med å standardisere .

Vis eldre
Snabelen.no

Ein norsk heimstad for den desentraliserte mikroblogge-plattformen Mastodon.