Kan ikke en eller annen milliardær-gubbe kjøpe noen hundre eksemplarer av @eivindtraedal@twitter.com s «det sorte skiftet» til alle politikerspirer til jul? Det er faktisk sykt pinlig å lese hvordan Norske politikere bare har kastet ut alle klimaambisjoner for å please oljebransen.

Vis tråden

De grå partiene på Stortinget ville skjerme Ola Borten Moe, Tord Lien og alle sine gode venner i oljebransjen fra styr og fra offentlighetens lys, og fant på unnskyldninger som at det var «børssensitivt». Det må de ikke slippe unna med. aftenposten.no/meninger/leder/

Taxibransjen er langt fra perfekt i dag, og vi har allerede problem med mye kjøring for å lete etter turer og relativt dårlige arbeidsvilkår, men all erfaring fra andre byer tyder på at det ikke blir bedre av et frislipp.

Vis tråden

I morgen liberaliseres taximarkedet og her er mine spådommer:
- Mer biltrafikk i Oslo sentrum
- Lavere lønninger for sjåfører
- Ikke spesielt billigere priser for forbruker på sikt (ut over kanskje perioder med kampanjer/priskrigen el. helt i starten)

Wow! For en respons, over all forventning💚 Takk til alle som vil bidra til å bevege Norge i en ny grønn retning: mdg.no/bursdag

Vis tråden

Dette er KJEMPEVIKTIG nå folkens!
Håper alle som bor i Oslo leser nøye og gjerne tar en runde eller to med søsken, foreldre og venner man prater med også. Jeg er 100% ikke klar for å avlyse jula, ass.
oslo.kommune.no/politikk/byrad

Enhver politiker som ikke prioriterer sykkel foran bil har MYE å svare for.

Hvis noen hadde lagd noe ny teknologi med helseeffekten av å sykle i stedet for å kjøre så hadde de vært styrtrike nå. Sykkelsesongen er IKKE over, den varer året rundt:)

Alt ligger til rette for at det kan bli rekordmange vintersyklister i år! vartoslo.no/a/265603
Jeg har skrevet om fire tips for helårssykle her - og konklusjonen er at det er latterlig enkelt: link.medium.com/tLK89pm9Pab

Og Grünerløkka bydel har flest innbyggere, hvis noen lurte. Runda 62 000 innbygger på knappe 5,5 kvadratkilometer i år.

Vis tråden

Og ja, de _ville vært_ Norges 10. største by hvis de hadde vært en by, noe de ikke er. Men jeg ga dem litt slækk på den.

Vis tråden

Jeg har ikke så mye pent å si om ragebait-foreningen «Fremtidens Frogner», men de har en imponerende samling faktafeil på lite plass da, det skal de ha!

Skiløperne er sponset av Equinor og kjemper for å få ha miljøgifter under skia. For noen flotte forbilder de er...

Alle mediene melder nå at Korona-vaksine kan være klar i november.
Pressemeldingen de bygger det på sier at selskapet de i tredje uka i november kan vite om vaksinen er effektiv og om den trygg nok for "Emergency Authorization Use in the US". Men kan den da brukes i EU?

Har brukt kvelden på best tenkelige vis - på årsmøte i Bakklandet Bassangforening: youtu.be/aLUHb8DTfvs

Lederen i Nordre Aker Frp har startet underskriftskampanje mot et turveiprosjekt ved Sognsvann.
Kanskje noen i en avis (f.eks. @nabudstikke@twitter.com) kan spørre han om hvem han mener "Oslo sine opprinnelige borgere" er?
opprop.net/stopp_raseringen_av

Some interesting little friends and foes that are to be found in the open air

Vis tråden
Vis mer
Snabelen.no

Ein norsk tenar for den desentraliserte sosiale media platformen Mastodon.