Festet tut

Hei alle sammen! : Dokumentarfilmfotograf og hobbywebutvikler. Fascinert av FOSS og desentralisering. Leser gjerne tuting om , , og .

Jeg har alltid lurt på hvordan det tas høyde for folk som ikke kan eller vil svare på spørreundersøkelser når det gjøres nettopp spørreundersøkelser. Folk som aldri svarer på ukjente nummere, har telefonskrekk eller er døve må vel være veldig underrepresentert i alt sånt, og derfor kan en vel aldri få et skikkelig representativt utvalg?

Er dette seriøst? Finnes det lignende prosjekter? Synes desentralisert domeneregistrering virker spennende, men jeg har ikke hørt om det før. handshake.org

@nicksellen Hi! I'm the owner of a Norwegian non profit equipment sharing site, and I'm looking for inspiration for how it could be more open / federated / free. @karrot is very interesting (so is @inventaire). Do you know of any similar projects?

Jeg researcher til nytt laptopkjøp. Noen tips til hvor jeg begynner? Finnes det noen norske guider / tester / oversikter jeg burde sjekke ut? Styrer en unna feks Dell? Jeg har hatt MacBooken min i en evoghet, så jeg kjenner egentlig ikke laptopmarkedet så godt.

Dette er kult! I Cuba har visstnok noen laget et alternativt, offline "internett" med cirka 9000 brukere: youtube.com/watch?v=lEplzHraw3
Står også noe om det på Wikipedia: en.wikipedia.org/wiki/Internet

Jeg og min samboer er på boligkjøpjakt (først og fremst i Bergen). Finnes det egentlig noe mer enn Finn.no til sånt?

Vurderer en som min neste mobil, men hører det er en del misfornøyde kunder med buggy mobiler. Finnes det noen alternativer? Eller er de negative sidene overdrevet?

Er også villig til å betale bittelitt for et abonnement, så lenge det drives av gode folk.

Vis tråden

Noen forslag til -alternativer, nå som de stenger? Gjerne minimalistisk og bør kunne synke mellom Android og Mac (gjerne i form av en nettside). er en mulighet, men jeg har prøvd Nextcloud Tasks, og synes ikke det hadde spesielt brukervennlig mobilinterface.

#korona 

Hvordan kan åpenhet om tallene på smitttevernutstyr "føre (til) at Norges posisjon i markedet svekkes"? Er det noen som har stilt det spørsmålet? Er det uansett ok å bruke hemmelighold for å "styrke posisjonen sin" når det handler om folks helse? Det må vel kunne gå på bekostning av folks helse utenfor Norge?

Jeg er ingen samfunnsøkonom, men er det nå som arbeidsledigheten går til himmels vi burde teste ut borgerlønn og kortere arbeidstid? Da kan flere få jobb, og saksbehandlerne på NAV slipper å bli overarbeidet. Og så trenger ikke livet bli et lotteri der bare de som tilfeldigvis har jobb får råd til ting.

Det samme gjelder andre store organisasjoner med underavdelinger, som kunne hatt f.eks. @ub@uib.no, @bjerknessenteret@uib.no, @alumni@uib.no osv. Se så offisielt og seriøst det ser ut.

Vis tråden

: Burde ikke NRK (i alle fall NRKbeta) bli med i fødiverset? En mediekanal burde bestemme over sin egen publiseringsplatform (også SoMe), fri fra potensiell sensur fra store utenlandske selskap.Og så synes jeg det ser mer offisielt ut med @beta@nrk.no enn f.eks. @nrkbeta@twitter.com.

Hører mye prat om at epost er forurensende og superineffektivt. Hvorfor det? Gjelder dette også små epostservere, eller bare de store tilbyderne (som Gmail)? Finnes det noen fungerende alternativer til epost? @Steinar

Are there any good self hosting alternatives to Google Photos shared album (for sharing photos with family etc)? Is @nextcloud any good for this?

Evt. bare en liste hvor folk kan føre opp fødivers-adressen sin (og evt. sin tidligere Twitter-bruker) manuelt. Men det hadde kanskje vært mye arbeid å få folk til å skrive seg på lista. Og det hadde jo vært en form for sentralisering, så det strider kanskje litt mot fødivers-ånden?

Vis tråden

Jeg ønsker meg en bot som tråler fødiverset etter norske brukere ( og toots/profiler med norske ord), og legger dem inn i en søkbar liste på en egen nettside. Litt creepy, men potensielt ganske nyttig? Og er det i det hele tatt teknisk mulig?

Vis mer
Snabelen.no

Ein norsk tenar for den desentraliserte sosiale media platformen Mastodon.