Mens vi venter bør vi utforske dørene som har åpnet på gløtt nå. Som dette med hjemmekontor. Lage Nøst hadde et bra intervju om grønn distriktspolitikk som jeg glemte å linke til før alt stoppet opp: soundcloud.com/gronnungdom/gro

Et poeng der var at å flytte statlige arbeidsplasser ut fra byen ikke behøver å bety at man flytter en stor avdeling fra Oslo til en annen by. Det kan være så enkelt som at hver og en sitter og jobber hvor de vil. Så kan du bo på det stedet du liker best.

Da jeg hørte det tenkte jeg at det var smart men vanskelig å få til. Et par uker senere sitter alle kontorarbeidere hjemme på ubestemt tid. Den døra må dyttes opp enda mer. Altså, hjemmekontor handler ikke bare om at du kan sitte i leiligheten din i Oslo og gjøre jobben du ellers gjør i sentrum. Det handler om at du kan ta med deg en jobb som bare finnes i storbyen og utføre den i småbyer og på bygda. Hvis du vil.

Vis tråden

Tenk hva det ville gjort med boligprisene f.eks. Prisene i Oslo er sinnsyke ikke fordi hver eneste bydel er så jævla fin å bo i, men fordi alle vil være i nærheten av jobben sin. Tenk om du slapp det. Hvor ville du flyttet da?

Vis tråden
Følg

@bjoernstaerk Ja! Og det trenger jo ikke nødvendigvis bety at alle hele tiden skal ha hjemmekontor. Hvis jeg f.eks. hadde jobbet for et osloselskap, kunne de fint ha leid en plass til meg i et kontorlandskap her i Bergen.

@haldorsen Jepp! Eller hvis vi snakker om statlige arbeidsplasser, så kunne alle som jobbet for staten i en småby hatt et felles kontorlandskap.

Logg på for å delta i samtalen
Snabelen.no

Ein norsk tenar for den desentraliserte sosiale media platformen Mastodon.