Følg

Noen som har tips til et bildeorganiseringsprogram for Mac som har en god workflow og takler et bibliotek på cirka 1TB med bilder? Helst OSS, men ikke et must. Kan godt koste penger. Darktable synes jeg er knotete og buggy. digiKam er veldig tregt. Lightroom fungerer veldig bra bortsett fra abonnementsmodellen.

@fredrik Takk for tips! Tenker PhotoPrism er mer som en self hosted bildevisnings- og delingsstjeneste (som for så vidt også hadde vært kjekt å ha). Skulle gjerne hatt noe som minner mer om Lightroom mtp tagging, lett redigering osv.
Mulig har den slags funksjonalitet også, for alt jeg vet.

@haldorsen Helt enig. Jeg sitter med de samme problemene. Jeg blir ikke helt venn med #darktable , selv om det begynner å komme seg etter x antall timer med øving.

@fredrik Det er også en ting. Jeg synes FOSS-alternativene jeg har prøvd til nå er lite intuitive og ikke så godt dokumenterte. Men det er vel begrenset hva en kan forvente.
Er du også på Mac? Skal si i fra hvis jeg finner noe nyttig.

@haldorsen @fredrik Har det samme utfordringen sjøl, det å finne noe OSS/FOSS alternativer for organisering av fotografier. Tør å forslå noe litt radikalt som Adobe Bridge, det er gratis og krever ikke noe betaling for å bruke det: adobe.com/products/bridge.html

Bruker det sjelden gang ifbm jobb, men er ikke aktiv med organisere bilder i det.

@giffengrabber Takk for tips! Jeg har hatt lyst til å prøve det ut, men har ikke fått til å bruke det med nettverksdisken min (NFS). Kanskje jeg burde prøve igjen. @fredrik

Logg på for å delta i samtalen
Snabelen.no

Ein norsk heimstad for den desentraliserte mikroblogge-plattformen Mastodon.