Vis nyere

#korona 

Hvordan kan åpenhet om tallene på smitttevernutstyr "føre (til) at Norges posisjon i markedet svekkes"? Er det noen som har stilt det spørsmålet? Er det uansett ok å bruke hemmelighold for å "styrke posisjonen sin" når det handler om folks helse? Det må vel kunne gå på bekostning av folks helse utenfor Norge?

Jeg er ingen samfunnsøkonom, men er det nå som arbeidsledigheten går til himmels vi burde teste ut borgerlønn og kortere arbeidstid? Da kan flere få jobb, og saksbehandlerne på NAV slipper å bli overarbeidet. Og så trenger ikke livet bli et lotteri der bare de som tilfeldigvis har jobb får råd til ting.

Det samme gjelder andre store organisasjoner med underavdelinger, som kunne hatt f.eks. @ub@uib.no, @bjerknessenteret@uib.no, @alumni@uib.no osv. Se så offisielt og seriøst det ser ut.

Vis tråden

: Burde ikke NRK (i alle fall NRKbeta) bli med i fødiverset? En mediekanal burde bestemme over sin egen publiseringsplatform (også SoMe), fri fra potensiell sensur fra store utenlandske selskap.Og så synes jeg det ser mer offisielt ut med @beta@nrk.no enn f.eks. @nrkbeta@twitter.com.

Hører mye prat om at epost er forurensende og superineffektivt. Hvorfor det? Gjelder dette også små epostservere, eller bare de store tilbyderne (som Gmail)? Finnes det noen fungerende alternativer til epost? @Steinar@fosstodon.org

Are there any good self hosting alternatives to Google Photos shared album (for sharing photos with family etc)? Is @nextcloud any good for this?

Evt. bare en liste hvor folk kan føre opp fødivers-adressen sin (og evt. sin tidligere Twitter-bruker) manuelt. Men det hadde kanskje vært mye arbeid å få folk til å skrive seg på lista. Og det hadde jo vært en form for sentralisering, så det strider kanskje litt mot fødivers-ånden?

Vis tråden

Jeg ønsker meg en bot som tråler fødiverset etter norske brukere ( og toots/profiler med norske ord), og legger dem inn i en søkbar liste på en egen nettside. Litt creepy, men potensielt ganske nyttig? Og er det i det hele tatt teknisk mulig?

Jeg har laget en slags personlig wiki (webapp i Laravel). Hvor burde jeg dele den med omverdenen? Noe sier meg at denne -gjengen på Mastodon ikke er størst fan av Github?

Hei alle sammen! : Dokumentarfilmfotograf og hobbywebutvikler. Fascinert av FOSS og desentralisering. Leser gjerne tuting om , , og .

Snabelen.no

Ein norsk heimstad for den desentraliserte mikroblogge-plattformen Mastodon.