Korona-spørsmål!
Eg er med i styret i eit sameige, der styreleiar no plutselig insisterer på fysiske møter. Argumentet er at noko har sagt at dei er mindre komfortable med fysiske møter.

Eg tviler på at dette er innanfor med tanke på anbefallingane frå helsemyndigheitene (om å unngå sosial kontakt om mulig)?
Er det nokon eg kan kontakte for bekreftelse på det?

Eg blir uansett ikkje med på møtet, men synes det er veldig uansvarleg. Har sjølv nokon i familien min som er i risikogruppa.

Vi later som om Norge er ett land å se opp til. I realiteten er vi ett av landene som har bidratt til mest utslipp i verden. Vi er skurkene. Vi kjemper imot menneskeheten.

Kan vi ikke slutte å lete etter olje? Kan vi skape ett samfunn det det er lett å velge miljøvennlig? Skape en sirkulær økonomi? NEI! Sier Norge. Vi trenger TING! Og om verden brenner, så la oss dø med våre papirpenger.

Eg er forresten heller ingen syklist, men det er fordi eg bur i Indre Østfold. Vil gjerne leve til eg er over 30, så heldt meg så godt unna vegane som eg kan og unngår å besøke plassar eg ikkje kan reise til med tog 😂

Er ganske vannvittig kor lite sykkelvegar og fotgjengarfelt det er her, og det er livsfarleg å vere syklist sidan bilane kjører sånn her:

Vis tråden

Denne videoen er ganske bra:
"I am not a "Cyclist"":
youtube.com/watch?v=vMed1qceJ_
Kjenner meg litt igjen i det der 🙄

If you're using Mastodon on a computer, did you know you can control it entirely through your keyboard?

✅ Press "?" to see the complete list of keyboard shortcuts on Mastodon

(You can also bring this up by clicking on "Hotkeys" in the bottom left corner.)

#MastoTips #FediTips #Mastodon #KeyboardShortcuts

På Helgemorgen på NRK er det ein som seier at han ikkje vil ta koronavaksine fordi han ikkje føler han er i noko risikogruppe. Har hørt samme argument før. Men det er vel ikkje det som er det problemet? Så lenge vaksina ikkje har 100% effekt så vil ikkje alle som er i ei risikogruppe kunne få ein garantert beskyttelse gjennom vaksina. Dei kan bli avhengige av at folk er solidariske og tar vaksina, slik at smitten kan stoppe.

Eller har eg misforstått noko?

We successfully tested Direct Messages between Pixelfed and Mastodon!

The Direct Messages feature will be shipping later today! 🎉

#pixelfed #direct

Dette er heilt sjukt at dette fortsatt pågår, utan at det blir gjort noko😞 : "Amerikanske myndigheter skal ha spionert mot mål i Norge"
nrkbeta.no/2020/11/15/varsler-

For denna / vill eg vise fram

@patricepoly Som er ein malar og malar blandt anna flotte portrettar!

@sylvia_ritter Ein digital kunstnar som har laga mykje av wallpapers og liknende for dei forskjellige store linux distroene.

@glimpse Ein "gaffel" av biletemanipuleringsprogrammet GIMP som prøve å ompakke programmet med betre branding og brukar opplevning! Veldig bra prosjekt og har eiga matrix kanal.

Det var mine framhevingar for denne Fredagen! 😁

Nokon som veit når ein kan forvente at klimasøksmålet blir avgjort? Siste høyring var i går, men veit ikkje kor lang tid slikt pleier å ta.

Hei Snabelen! 👋
Visste ikkje om denne Mastodon-instansen før no. Kjekt å sjå at det finst likesinna folk her til lands!

Snabelen.no

Ein norsk tenar for den desentraliserte sosiale media platformen Mastodon.