Magisk i Oslo sentrum i dag med masse folk i maske. 8 minutter stillhet.

Vis tråden

Meg som prøver å være på desentraliserte sosiale medier men så er jeg aller helst i skogen hehe neida er en del på Instagram også

Cartoon for the Green youth of Norway displaying the politician Siv Jensen saying

"If you rescue home the sick ISIL/IS - children we will leave government!"

followed by the spokespeople of Green youth commenting to that.

#art #mastoart #fediart #politikk #GU #MDG #norge #norway #noreg #climate #klimakrisa #climatecrisis #green #politics

Entusiastføre. Klimaapokalypsestemning i Oslomarka hele sesongen:)

I just realized the most American thing the US could do is in about five years time, make a sudden U-Turn and with huge publicity pull together a last minute chaotic moonshot-style geoengineering project to fix global warming, *actually succeed*, and then make sure the history all says how great the US was in the climate war, much to everybody else’s profound irritation

I mean, I’d be pissed too but ok if they pull that off

Jeg får ikke til å tute bilder fra Amaroq-appen, selv om det finnes et bildesymbol. Når jeg trykker på det skjer det ingenting. Noen som har opplevd det samme. Burde jeg velge en annen app?

Må nesten melde at alle ble glade for bærekraftige gaver i år, og at Jakten på den grønne lykken til @bjoernstaerk slo skikkelig bra an hos tante:) (litt smisk det her kanskje, men det må være lov)

Finnes det en samtale om grunnrente på data?

Men altså hva kan man gi i julegave som ikke er dumme forbruksting? Tips mottas med takk

@Nora Heyerdahl @Christoffer Tallerås

The document, published by Berners-Lee’s Web Foundation, has the backing of more than 150 organisations, from Microsoft, Twitter, Google and Facebook to the digital rights group the Electronic Frontier Foundation.


Dette sier vel det som trengs. Skal man "redde" internett (eller web, som mange fortsatt forveksler med internett) så er det kun én av disse organisasjonene som har noe der å gjøre. Problemet er ikke "fake news" (kan vi ikke bare kalle det som det er: propaganda,) men at web er fullstendig dominert av et lite knippe med veldig mektige organisasjoner, og at disse har fått lov til å utvikle en forretningsmodell som er direkte giftig for demokrati og folkestyre. Vi trenger ikke en kontrakt for veven, vi trenger regulering som hindrer at disse sentraliserte megaselskapene skal få melke oss for informasjon. Vi trenger regulering som gjør at de som opererer i et gitt land må betale skatt til det aktuelle landet. Vi trenger regulering som gjør at websider som tyster på brukerne sine til google, facebook eller hve som helst andre får sanksjoner. Vi trenger regulering som gjør at vi, via de folkevalgte eller direkter kan ha en oppriktig formening om hvem vi deler data med, og hva vi deler med dem, og vi trenger en oppriktig mulighet til å kunne ta et valg og si "nei, mine data får du ei!"

Og vi trenger politikere som skjønner at hvis vi ikke snart begynner å gi støtte til lokale foretak som kan gjøre oss uavhengige av megaselskapene borte på Californiakysten.

Det er nå hva jeg tenker, ihvertfall...

Hva burde jeg lese? Kast innspill på meg plis🙏🏼

Vis tråden

Har forsøkt å lese meg opp på diskusjonen rundt desentraliserte sosiale medier. I Norge har jeg foreløpig bare sett tekst av @bjoernstaerk Denne artikkelen fra wired gjorde meg litt pessimistisk, men jeg tenker at de har en del gode poenger; google.no/amp/s/www.wired.com/

Er på høstkonferansen til Equinor. Tatt bullshidetektoren ned fra loftet. Hva bør jeg spørre dem om?

Snabelen.no

Ein norsk tenar for den desentraliserte sosiale media platformen Mastodon.