Denne er mest for forfatterne blant oss: Har blogget litt om de praktiske erfaringene med å gi ut Ytringsfrihet annotert på eget forlag, for folk som lurer på om de skal gjøre noe sånt selv. bearstrong.net/2020/07/30/selv

@bjornstark Hva med å gi ut boken som eBok, f.eks selge epub direkte fra hjemmesiden / via sosiale medier, eller som webbok?

Da kan man halvere budsjettet ved å unngå trykkekostnadene og sette en pris i én-kaffekopp-klassen fra starten. Jeg ville ihvertfall foretrukket å kjøpe boken som ebok for prisen av en kaffelatte og lese den med en gang, fremfor å bestille boken, vente i mange dager og så få boken i posten når jeg nesten har glemt at jeg bestilte den 😏

@rsolva Markedet for ebøker er fortsatt lite. Det gir mening å gi ut ebok i tillegg til papirbok. Jeg lot bare være å gjøre det med denne, fordi mye av gimmicken med kommentarer i margen var visuell og ville blitt borte i en ebok.

Å bare gi ut som ebok gir mindre mening. Du sparer litt utgifter, men mister de fleste av kundene.

Og det med prisen - en ebok kan være litt billigere, men hvis du skal tenke på dette som en jobb som kan betale regningene dine, kan du aldri selge bøker til prisen av kaffe. La oss si at du selger 50 kopier av eboka (ikke urealistisk) til 50 kroner. 2500,- totalt. For 150 kroner har du iallfall dekket utgiftene til korrekturleseren.

Følg

@bjornstark Det med kommentarer i margen ville vært umulig i en ebok, ja, det tenkte jeg ikke på.

Men sånn generelt, for dem som vil skrive en bok fordi de synes det er gøy og ikke for å tjene penger, tror jeg en ebok/nettbok kan være en ålreit løsning.

@rsolva Men du vil jo at den skal bli lest, og da må det trykkes. (Og penger tjener man ikke noe særlig av uansett, det handler mer om å selge nok til å gå i null.)

En ren ebok måtte i så fall være om den gruppen man ønsker å selge til primært leser ebøker. Men jeg sliter med å se noe poeng i å investere tid og penger i en bok og så droppe den lille ekstra investeringen som gjør at den når ut til det største markedet.

@bjornstark Det kommer nok an på målgruppen ja, er nok en del som fortsatt foretrekker papir eller som ikke leser nok til å ville investere i en ebok.

Nå er jo lydbok den nye trenden, så kanskje en kombinasjon av ebok og lydbok hadde fått et noe større publikum?

@rsolva Jeg tror ikke det bare er en del som foretrekker papirbok, men et stort flertall. Iallfall som jeg kan se ut fra salgstallene for mine egne bøker de siste årene.

Lydbok er en god idé. Vet ikke hvordan det er å komme inn på strømmetjenestene med eget forlag. Blir en viss investering i studio/produsent der også hvis det skal gjøres profesjonelt, selv om man leser selv.

Logg på for å delta i samtalen
Snabelen.no

Ein norsk tenar for den desentraliserte sosiale media platformen Mastodon.