Følg

Har akkurat implementert mitt første kontaktskjema i HTML + PHP, på en Hugo-nettside. Var ikke så ille som jeg først antok. Må fortsatt forbedre PHP-koden litt + lage en "din melding ble sendt"-side. Sniktitt på foreløpig resultat her: webdev.ramydent.no/kontakt/

@rsolva På vegne av brukarar som alltid lurer på om sånne sider fungerer eller om dei vart kjøpt inn og peikar på ein mailserver (eller tilsvarande) som ikkje finst meir: Saksnummer eller referansekode e.l. er alltid veldig fint få.

@Steinar Planen er å sette opp et autosvar med kopi av innsendt melding og en kort beskjed om at "vi svarer så fort vi kan, vanligvis innen en dag eller to". Vet ikke om referansenummer er nødvendig i denne sammenhengen, men hos større bedrifter ville det vært et must!

@Ruben 🇳🇴 Regner med du vil ha et csrf-token eller noe før du legger den live. Et usynlig felt som ikke skal fylles ut (honningkrukke) kan også hjelpe en del mot spamroboter.

@harald PHP-scriptet er ganske simpelt i nåværende form, men har en liste over tiltak jeg vil implementere for å bedre sikkerheten.

Må i første runde få Hugo til å samhandle med PHP på en grei måte, noe jeg fortsatt ikke har fått helt til enda.

@Ruben 🇳🇴

Må i første runde få Hugo til å samhandle med PHP på en grei måte, noe jeg fortsatt ikke har fått helt til enda.


Må du egentlig? Er det kanskje enklere å holde dem separate?

@harald Med nåværende script er de helt separat, men for å implementere CSRF må jeg lure inn en liten kodesnutt i selve hugo-malen. Tror jeg fant en fin måte å gjøre det på nå uten å blande inn Hugo for mye, må bare teste det først 🤞

@Ruben 🇳🇴

for å implementere CSRF må jeg lure inn en liten kodesnutt i selve hugo-malen


Ja, det har du nok rett i. Så mye enklere med en mailto-link :)
Logg på for å delta i samtalen
Snabelen.no

Ein norsk tenar for den desentraliserte sosiale media platformen Mastodon.