er det bare meg eller er det helt hinsides å furte over at man ikke "får" flyktninger?

det er sikkert ikke andre folk kommunene kunne hjelpe, åh, veitikke ass… hjemløse feks? flykninger IKKE fra ukraina? 🤷🏼‍♀️

i tillegg: disse flyktningene vil nesten alle hjem asap. de ser ikke norge som et sted å BLI og BLI norske. utrolig nok er ikke norge og polarnatta såååååå fristende som noen later til å tro

nrk.no/tromsogfinnmark/ordfore

altså flykninger er jo ikke noe man "deler ut" for kommunenes skyld.

kanskje nordnorge kan være litt mindre gniene på den billige strømmen, og så kan vi kikke under noen busker her nede og se vi kan finne en ukrainer. eller kanskje en polakk? eller en blek men fattet iraner?

Følg

@benteh Når folk nordpå med rette bemerker at vi ønsker samme levestandard og velferdstilbud som sørpå, får vi høre at det «bare er å flytte sørover». Så jeg bruker samme argument: Vil du ha billig strøm, kan du flytte nordover. Billig energi er et veldig viktig virkemiddel for å motvirke hjerneflukten fra nord. Det handler ikke om at noen er gniene, men om å tiltrekke seg næring og innbyggere. Det samme gjelder ønsket om å bosette flyktninger.

@stianhunstad jeg har da ikke sagt noe om at folk skal flytte noe som helst sted for noe som helst. at billig strøm er det avgjørende for at folk blir i nord, lyder litt snodig for meg, men hva vet jeg.

også er det jo litt at jeg tror aldri jeg har hørt noen kommune noe sted klage over at de får for få flyktninger. før. før ukraina. veldig snodig.

@benteh Men du fronter denne feiloppfatningen av at man nordpå sitter og ruger på billig energi og ikke vil dele. Bildet er mer komplekst enn som så. Enig i at det er et relativt sjeldent syn at man etterspør flyktninger, men det er helt naturlig at man ønsker dem velkommen nordpå. Ikke bare trengs arbeidskraften – selve håndteringen av flyktninger skaper både offentlige og private arbeidsplasser, og om bare én velger å bli boende, så er det en stor gevinst.

@stianhunstad poenget mitt var å sette to absurditeter opp mot hverandre ikke å fronte noe som helst

Logg på for å delta i samtalen
Snabelen.no

Ein norsk heimstad for den desentraliserte mikroblogge-plattformen Mastodon.