Fra DinSide: #^Vil gi større rett til å betale med kontanterEt lovforslag om å gi forbrukerne større rett til å betale med kontanter, behandles av Stortinget torsdag.

Forslaget innebærer at en forbruker alltid skal ha rett til å betale kontant opptil grensen på 40.000 kroner som står i hvitvaskingsloven. Retten til å betale med kontanter skal gjelde alle betalingsmottakerens filialer, i salgsvogner, om bord på eller helt i nærheten av påstigningsstedet til transportmidler samt på andre tilsvarende steder.Dette er et viktig forslag. Håper stortinget ser det viktige og prinsipielle i at alle ikke bare skal kunne betale, men også kunne ta betalt. At Virke og andre næringslivsorganisasjoner er i mot er i og for seg forståelig, de representerer de som tjener på at betaling blir en privateid tjeneste. Vi forbrukere er de som taper på at stadig fler slipper unna med å nekte å ta imot kontanter.

#norsk #politikk #betaling #kontanter
Følg

@harald Interessant.. I dagens samfunn kan banken din, Trumf, Vips, Google Pay eller andre sitte og følge med på hvor du har vært, hva du har handlet og eventuelt forhindre deg fra å kunne betale.

@Tor Christian 🇧🇻 Nettopp, og enda værre: Om de får det som du vil, så vil du heller ikke kunne motta betaling uten å ha en avtale med en privat betalingstjeneste.
Logg på for å delta i samtalen
Snabelen.no

Eit norskt podium for den desentraliserte sosiale media plattformen Mastodon.