Festet tut

Hvis det er noen som har lyst på å ha en video samtale med meg rundt politikk, så bare ta kontakt.

Hvis det er noen som har lyst på å ha en video samtale med meg rundt politikk, så bare ta kontakt.

vega fremhevde

Enhver politiker som ikke prioriterer sykkel foran bil har MYE å svare for.

Av og til når du får ny versjon av programvare, er du ikke fornøyd. Kanskje den forrige versjonen hadde ekstremt brukbare funksjoner. Kanskje du endelig var blitt komfortabel med bruker grensesnittet. Uansett, du liker ikke det du ser.

Med proprietær programvare kan du enten akseptere det, eller forlate programvaren for alltid. Med fri programvare, kan brukere forenes om å lage en ny versjon som bedre tilfredsstiller deres interesser. Fri programvare er derfor mer demokratisk av natur.

vega fremhevde

Jeg putter sjokoladen i skapet. Da spiser jeg den ikke opp med en gang😛

vega fremhevde

Føler det norske fødiverset trengjar ein jente strategi 🤔 Veldig mykje gutar og veldig lite jenter 🤷

vega fremhevde

I dag er det (eller som det også heiter)

Eg vill fremme (3) kule fødivers kontoar

@matt

Skaparen av Oslo sin instanse (oslo.town), i tillegg til å være han som rapportere om gruvefesten i Oslo.

@amici

Politisk pirat og filosofi-student. Driver Piratpartiet sin podcast.

@FeatherDragon

Poster søte bileter av hamsteren deres ❤️

--
Håpar fleire lagar ein fyljar-fredag post for å dela kven som gir tidslinja di liv! 🥳

Tenk om den første kunstige intelligensen som passerer menneskelig intelligens har empati. Isåfall, så kan det jo hende at istedenfor å skape en apokalypse, så innser intelligensen at kapitalisme er giftig og at en fundamentalt annerledes styreform er den beste. Muligens kommunisme.

Isåfall vil singulariteten ha revolusjon som karaktertrekk.

vega fremhevde

Denne nye norske dokumentaren anbefaler jeg å se, selv om jeg ikke har sett den selv enda! Den kan leies for 65kr nå, men er kun tilgjengelig ut måneden. Regner med den skal vises på ulike filmfestivaler etter dette.

se.biff.no/film/vinden-snur/

Jeg har veldig lyst til å bruke emoji på PureOS, men har ikke funnet ut av det enda. Noen som har en god ressurs om det?

Oi, nå føler jeg meg litt dum. 'Direktesending av sjonglering' er jo en mye bedre fornorsking.

Vis tråden

Jeg driver med live strømining av sjonglering, men jeg har veldig lyst til å bytte ut ordet live med ett godt norsk ord. Kanskje jeg skulle brukt begrepet levende istedenfor?

Wow, Debian gav peertube prosjektet 10'000 dollar for å gjennomføre utviklingen av pålufta video strømning.

bits.debian.org/2020/10/debian

Jeg så på koyu.space at på 'legg til vedlegg' knappen, kunne en trykke på 'begynn en samtale'. Da genereres ett rom på jitsi.org der linken limes rett inn i tooten.

Nettopp denne fleksibiliteten gjør desentraliserings prosjektet så spennende!

Jeg mener mye av grunnen til at klimakrisen ikke blir tatt seriøst er på grunn av hvordan kapitalisme manipulerer demokratiet. I ett kapitalistisk samfunn er det borgerklassen som bestemmer hva som skal produseres, ikke folket. Derfor bestemmer også borgerklassen hvilke media som får støtte. Borgerklassen bestemmer hva vi hører og har derfor høy innflytelse i hvordan vi har samtaler med hverandre.

Jeg har begynt å snakke litt med tilfeldige folk om hva de synes om digitale rettigheter. Noen sier at løpet er kjørt og det er bare å innse tap. Andre mener det er både gode og dårlige aspekter med overvåkning. En av dem jeg snakket med mente at Norge ikke kunne løse overvåkning fordi fremskritt kunne bare skje i krisetider.

Ett av de viktigste målene er å sørge for at det blir folkelig å snakke om overvåkning og dets løsninger. Akkurat slik som vi greide å gjøre det med klimakrisen.

vega fremhevde
vega fremhevde

Jeg har lyst til å skape en bevegelse i Stavanger mot overvåkning og for en løsning som respekterer digitale rettigheter. Løsninger som desentralisering av internettet og gjøre libre til standarden heller enn unntaket.

En ting jeg er usikker på er hva bevegelsen burde hete. Jeg pleier å referere til det som digitale rettigheter. Symbolikk er svært effektivt i aktivisme, så jeg vurderer å skape ett ikon for bevegelsen. Gjerne noe rundt spindelvev/edderkopp/surfing? En flue som løsriver seg?

Vis mer
Snabelen.no

Ein norsk tenar for den desentraliserte sosiale media platformen Mastodon.