Festet tut

Hvis det er noen som har lyst på å ha en video samtale med meg rundt politikk, så bare ta kontakt.

Eg veit at eg er dårleg til å finne tid til å lese. Det er så lett å la seg distrahera. Mobilen, datamaskinen, gitaren, sjonglerings baller, skrive ned ideer, handståing. Eg blir veldig lett distrahert.

Men så veit eg at eg har greid å sette meg ned til ro for å lese og. Eg tenkjer på gonger som då eg var på hytta etter ein lang dag på ski. Då eg fann ein eventyr bok som eg elska. På dei lange bussturane til skulen.

Eg veit at eg kan finne lese flyten. Eg må berre ha dei rette omgivnadene.

Eg visste ikkje at dette var mogleg, men på , så kan du sortere etter når du søk etter bilder og video 🤩

Eg forstår at det kanskje høyres usmakeleg, men eg måtte berre få det ut av systemet. Tar gjerne imot kritikk.

Vis tråden

Eg driv å lage ein nettside som heite kaskjer.space, og eg planlegg å bruke den same regelen som snabelen.no har om 16 års grense. Men så slår det meg, burde ikkje barn og ha tilgang til sosiale media?

Forstå meg rett, eg ønskjer ikkje at barn skal henge med vaksne menneskjer, det hadde skapt ein usunn dynamikk. Men kva om ein lager eit samfunn for kun unge. Der dei kan bli kjend med SoMe i trygge omgivnader?

Dette er noko ein isåfall måtte tenkjast gjennom grundig før utføring.

Denne artikkelen forklar at du ikkje burde abonnere på RSS Innhald dersom volumet av artiklar er for stort.

Det tenkte ikkje eg på, men det er eit godt tips. No er det ikkje lenger 1000 varsler lenger.

marco.org/2013/03/26/power-of-

vega fremhevde
vega fremhevde

i'm an adult, and if i want ice-cream with peanuts and coffee for breakfast i get ice-cream with peanuts and coffee for breakfast.

Eg leiter etter videoer som vis korleis global oppvarming har blitt ein realitet. Berre send videoer, så last eg dei kanskje opp.

video.ploud.fr/video-channels/

vega fremhevde

Kva høyre dokkar på nå? Eg høyre på Pop Food av Jack Stauber.

Kva om me kaller fri programvare for... allmenn programvare? Dette vektlegg korleis programvaren ligg hjå allmenningen. Då kommuniser me mykje meir effektivt kva det er snakk om. Fridom er eit fint ord, men det betyr forskjellig for forskjellige menneskjer.

Når samfunnet omfamner fri programvare, tjen folk mest på det. Dei slepp å leige programvare. Dei slepp å lage sine eigne løysinger som allereie eksisterer. Me vil lage løysinger som er så gode som mogleg, istaden for løysinger som suger opp penger så raskt som mogleg. Me treng ikkje lenger å sjå i lommeboka før me bestem om me skal bruke eit verktøy. Og me treng ikkje å betale med våre personlege data.

Kva podkaster kan dokkar anbefale rundt digitale problemstillinger?

Korleis kan Noreg sørgje for at nordmenn kan føle seg trygge frå eit null klikk angrep? Snowden foreslår at me må bannlyse denne industrien. La oss gjere det.

Ellers kan me gjere det lettere å vel operativsystem som gjer deg meir sikkerheit. Dette ville isåfall kreve operativsystem som faktisk er sikre. Viss det ikkje finst nokre operativsystem som er sikre nok, så burde Noreg donere til prosjekt som arbeid med dette.

Kva tenkjer dokkar?

Vis tråden

Dersom ein er utsatt for dette viruset, korleis kan ein beskytte seg sjølv? Ein må unngå android og iphone ihvertfall. Sende meldinger på datamaskin istadenfor. Android og Apple kan kanskje løyse dette med heilt nye operativsystem.

Korleis kan eit operativsystem beskytte seg frå null klikk virus? Kanskje gjennom å beskytte operativsystem med ein sandkasse for kvar applikasjon?

Vis tråden

Korleis vil eller vil ikkje viruset påvirke menneskjer utenfor landegrenser? Kan India spionere på meg for eksempel?

theguardian.com/news/2021/jul/

vega fremhevde

@christoffer @vega Desentralisert uber. Hmm. Det blir vel fra kundesiden at det blir desentralisert? Så for kunden sin side kan de gå inn på en av flere app'er/nettsider, men få muligheten til å kjøpe seg taxi fra alle taxi-selskap som har bundet seg med felles IT protokoll?

Jeg er litt usikker på om dette kunne fungert i et miljø av konkurranse. Fordi at på den ene siden så tjener disse folka ved å kombinere kundemasser. Men på en annen side så kan det også være en tapssituasjon for de større.

vega fremhevde

@vega dei må desentralisere/føderalisere om moglegt!

Sjølv om dei er eit samvirkelag så vil noko slikt ha problemene med eit sentralisert tilbud. Men om det var desentealisert så kunne man ha masse desentraliserte samvirkelag! :D

Reknar med at du er ganske enig i detta då heheh

Men om dei først skal lage eit alternativ så er opensource og desebtralisert tingen ass!

Her er eit samvirkelag som prøv å starte opp for å konkurrere med Uber. For å starte opp, har dei laga ein side som samler inn penger til prosjektet. Veldig radikalt. Eg likar :)

wefunder.com/driverscoop/detai

Før Afrika blei kolonisert, så heita kontinentet Alkebulan som betyr noko som "himmelens hage" eller "mor til menneskjeheiten".

Show older

vega sine anbefalte:

Snabelen.no

Eit norskt podium for den desentraliserte sosiale media plattformen Mastodon.