Festet tut

Hvis det er noen som har lyst på å ha en video samtale med meg rundt politikk, så bare ta kontakt.

vega fremhevde

@SnabelAdmin Kan mastodon settes opp slik at kun innloggede kan se poster?

Derfor vurderer jeg å slutte å bruke han/hans, og istedenfor å bruke hen/hens (eller hva flertall av hen er).

Vis tråden

Vi lever i ett kjønns binært system der vi aktivt kategoriserer folk inn i en av to bokser. Er det en han? Er det en hun? Hvis du nekter å sette deg i en boks, eller setter deg i en boks som du ikke skal være i, ser samfunnet ned på deg.

Denne vilkårlige kategoriseringen gjør våre barn og voksne mer bevisste på kjønns inndelingen i samfunnet vårt. Som låser oss til roller som vi har, eller ikke har lyst til å spille.

@frikultur Jeg foreslår at Fri Kultur organisasjonen tar avstand fra RMS og FSF.

Det hender at jeg har masse ledninger liggende hjemme som aldri blir brukt. Ett gopro feste, ett tegnebrett, usb kabler, spenning adaptere eller aux kabler.

Så fikk jeg en idé.

Hva om jeg deler ut gratis elektronikk og tar imot elektronikk som ikke lenger er i bruk? I gjengjeld, så skal elektronikken ikke brukes kommersielt.

I første omgang så tar jeg imot og deler ut kabler. Jeg kan gå rundt i mitt nabolag og informere om tjenesten.

En inngjærdet hage er farlig fordi eierne har kontroll over hva folk ser og ikke ser. De bestemmer hva som blir hevet til toppen (alt right). Og hva som blir glemt (skygge bannlysning). De styrer våre verdensoppfatninger.

Profilering gjør dem istand til å analysere hvordan de skal styre oss videre.

Da er vi tilbake på Linux :D Prøver meg på Elementary denne gangen.

Elementary har litt det samme utseende som MacOS. Veldig greit siden jeg egentlig har lyst til å bruke programvare som det er lett å anbefale.

En funksjon jeg liker godt er hvor lett det er å ta skjerm bilder. For eksempel, trykk Shift + Print Screen og du kan bruke musen til å bestemme hvilket området det skal tas bilde av.

Her er en artig måte å navigere seg på nettet som jeg nettop fant ut av. Eller ihvertfall for firefox brukere.

Dersom du har lagt til en søkemotor i firefox, så kan du lage din egen kommando på firefox i innstillingene.

For eksempel hvis du har lyst til å bruke sepiasearch.org sin søkemotor, skriv @sepia i feltet ved siden. Når du starter med å skrive @sepia i addresselinjen vil du søke rett på denne nettsiden.

Hva om vi tenker oss ett samfunn der det var lagt opp slik at du bare kunne låne verktøy?

For eksempel, en bedrift låner deg en hammer og får deg til å signere under en kontrakt. Det koster deg ingenting å låne hammeren, men til gjengjeld så blir din geoposisjon registrert mens du bruker den.

Hva om dette er framtiden vi går mot?

Hva om google hadde investert i utleiefirma? Så lenge de driver med "etisk" data innsamling, så hadde folk akseptert det.

Vi kan sammenligne forskjellige løsninger for å bestemme om autonomien økes eller svekkes. Dersom folk velger tjenester som har større autonomi, så er det en suksess. Dersom vi kan flytte folk i riktig retning, så bør vi gjøre det.

Vi ønsker gjerne å frigjøre brukere, men ofte må vi gjøre det stegvis.

Vis tråden

Spotify gir liten autonomi. Du leier kun musikk. Følelsesdata blir samlet inn om deg. Du kan ikke laste ned mp3 filer.

Bandcamps strømme tjeneste gir mer brukervennlighet på bekostning av fleksibilitet. Men her blir ikke dine data brukt mot deg. Du er bundet av internett tilkobling og at serveren er oppe.

Dersom du laster ned musikk filer, har du størst fleksibilitet og autonomi. Fri lisens øker autonomien igjen.

Med tanke på autonomi er:
Spotify < Bandcamp strømmetjeneste < musikk filer.

Dersom vi skulle pitchet en løsning for ett lokallag for ett politisk parti, hvilke plattformer hadde vi fremmet?

Vis tråden

Tenk ett scenario der vi greier å overbevise om ønskeligheten av å bruke desentraliserte og føderale tjenester. Hvilken løsning bør vi fremme? Forskjellige organiseringer har forskjellige krav.

Vi må demonstrere
⭐ at alle essensielle funksjoner er tilgjengelig på vår løsning.
⭐ løsningen er fremdeles tilgjengelig nok for medlemmene.

Ett lokallag for ett politisk parti krever gjerne kun en diskusjonsplattform og en hendelses planlegger. En yogagruppe trenger gjerne kun hendelsesplanlegging.

vega fremhevde

Idag deltar jeg på Nasjonal Sikkerhetsmyndighet (NSM) sin digitale konferanse, som ble ekstra aktuell sett i lys av gårsdagens nyheter om det enorme datainnbruddet i offentlig sektor.

Konferansen startet kl 09 og alle kan henge seg på via virtualevent.no/nsm

Jeg prøver å følge folk på sentraliserte tjenester gjennom RSS på anonymiserings tjenester. For youtube for eksempel, så abonnerer jeg på RSS gjennom invidious. Denne fremgangsmåten tar hensyn til personvern, men er sårbar for at RSS linken stopper å fungere.

Alternativt kan en abonnere gjennom den sentraliserte tjenesten. Denne fremgangsmåten går på bekostning av ditt personvern, med mindre du bruker addons.

Hva er deres tanker rundt dette? Hva burde folk flest velge?

vega fremhevde

@christoffer
@vega @Jordbruket @nora @lineif @auroraborealis @kataasgaard @victoria

pronous er he/they, men jeg tror det kommer av at fedi er generelt veldig techbro-aktig miljø, især de som er veldig vokale om at andre bare må bruke det, litt slik som linux > windows gjengen

synes politiske parti, spesielt ungdomspartiene, må gå forrerst og sette eksempel for alternative nettverk som fedi og få oss bort fra tjenester som selger oss))

vega fremhevde

@christoffer @vega @Jordbruket @nora @lineif @namtari @auroraborealis @kataasgaard @victoria Kvinnekamp er digitale rettighets kamp også. Hvis ikke vi har digitale rettigheter kan man ikke effektivt stoppe retusjert reklame, nettmobbing og hets, overvåkning, og mange former for diskriminering. Tror også at føderering av SoMe gjør at man kan ha hyggeligere kommentarfelt etterhvert. Tror damer har masse å tjene på å flytte inn i Fødiverset 😀

Show older

vega sine anbefalte:

Snabelen.no

Eit norskt podium for den desentraliserte sosiale media plattformen Mastodon.