Her bor 527 brukere
Som skrev 19.6 T statuser

Server regler

Nedenfor er et sammendrag av reglene du må følge om du vil ha en konto på denne serveren av Mastodon:

  1. Du må vere over 16 år for å ha bruker
  2. Poster med eksplisitt innhald skal ha innhaldsvarsling.
  3. Vi tillater ikkje truslar eller promotering av voldeleg ideologi.
  4. Vi tillater ikkje innhald som er ulovlegt i Noreg.
  5. Vi tillater ikkje Innhald som opptrer pornografisk.
  6. Vi har nulltoleranse for rasisme, seksisme, homofobi, transfobi, xenofobi, kasteisme, eller annen diskriminerende adferd.

Generell informasjon

Kva er Mastodon?

Snabelen er ein av mange versjonar av det desentraliserte og fødererte sosiale media nettverket Mastodon. Vi er eit alternativ for dei som ønskjer å være på nettet uta påtrengande reklame, algoritmar og overvåkingskapitalisme.

Om begreper som "desentraliserte og føderererte sosiale medier" seier deg lite, hald på motet! Du treng ikkje å vite disse tinga for å bruke snabelen.no men om du er nysgjerrig kan du lesa meir om Mastodon her.

Detta er eit spleiselag!

Bli med å dekke utgiftene for nettverket. Snabelen er ikkje ein bedrift og tenar ikkje pengar på å drive med dette. Faktisk så er det heller ein utgift. En hyggelig utgift. Christoffer dekker alle kostnadene av egen lomme og har gjort det siden starten - med unntak donasjoner frå brukare. Dette er den mest lengstlevende og mest stabile norske heimstaden for Mastodon. Dersom du ønsker å vere med å halde snabelen i gong så kan du bli med på spleise laget på https://liberapay.com/snabelen.no/.

Lurar du på andre norske mastodon heimstader?

Snabelen er ikkje det eineste norske mastodon heimstad i Noreg. Mastodon er eit spredt nettverk med masse heimstader som har forskjellige fokus og tilbyr forskjellige ting. Vi prøver å liste eit par av dei.

  • oslo.town | Ein mastodon tenar for dei som bur i Oslo.

For fleire versjoner eller tenare av Mastodon, besøk her.

Utilgjengelig innhold

Mastodon lar deg vanligvis se innhold fra og samhandle med brukere fra enhver annen tjener i strømiverset. Dette er unntakene som har blitt gjort på denne spesifikke tjeneren.

Stilnede tjenere

Innlegg fra disse tjenerne vil bli skjult fra offentlige tidslinjer og samtaler, og ingen varslinger vil bli generert fra disse brukernes samhandlinger, med mindre du følger dem:

Tjener Årsak
bitcoinhackers.org Spam
crypto-group-buy.com Spam
freespeechextremist.com Upassende innhald
gab.com Upassende innhald
noagendasocial.com Trakassering
norge.social Konspirasjoner og upassende innhald.
pl.765racing.com Spam
soc.h4x.group Spam
xn--6r8h.tk Spam

Suspenderte tjenere

Ingen data fra disse tjenerne vil bli behandlet, lagret, eller utvekslet, noe som vil gjøre enhver samhandling eller kommunikasjon med brukere fra disse tjenerne umulig:

Tjener Årsak
bar***.*et Upassende innhald