Vis mer

Snabelen har fått noko til utruleg trafikk! Dette e veldig bra og viser til at det er interesse blant Norske til å være på desentraliserte sosiale medier! 😁

Hva burde jeg lese? Kast innspill på meg plis🙏🏼

Vis tråden

Har forsøkt å lese meg opp på diskusjonen rundt desentraliserte sosiale medier. I Norge har jeg foreløpig bare sett tekst av @bjoernstaerk Denne artikkelen fra wired gjorde meg litt pessimistisk, men jeg tenker at de har en del gode poenger; google.no/amp/s/www.wired.com/

I'm so grateful for all the support you've given me and @pixelfed !

2020 will be a huge year for the fediverse 😉

Eg har som mål å gjøre skulen eg går på om til ein folkemusikk plass. Dermed tenkar eg at Snabelen hadde vore gøy å få litt folkemusikk tema her og, hehe.

Dermed anbefalar eg å høyre på Einar Olav Larsen (han som ser på at eg har feil bogestrøk). Han vant spelemannsprisen i lag med boren sin, Gjermund Larsen, eit år. Dei lagar svært vakker musikk :D

Hei alle sammen! : Dokumentarfilmfotograf og hobbywebutvikler. Fascinert av FOSS og desentralisering. Leser gjerne tuting om , , og .

PeerTube.dk is an all-purpose instance, primarily for Scandinavian users.

As a user on PeerTube.dk, you can upload an unlimited amount of video, but you are limited to 5GB of video per day, to prevent spam.
#peertube #peertubedk

#followfriday #ff

Not so much art-only today but still very art-gang, but also relevant tuters that deserve some appreciation.

Linux guru and keyboard enthusiast
@hund

Speaked to the EU about Mastodon
(don't know his politics, so not necessarily endorcing)
@aral

Account for the new krita forums!
@Krita_artists

Linux distro for audio folks, 3d folks, graphics folks, phitography and animators
@ubuntustudio

I dag e det som heite ell i dag og det e kvar Fredag.

Det er at man deler kule folk å følje og derfor håpe eg at folka på snabelen.no e med på dette.

Skriv dei to taggene nemt over og legg til nokon å følje, her er nokon kule adminer fks.

Skapar tå Mastodon og leiar tå mastodon.social
@Gargron

Leiar tå mastodon.art som delar mykje art
@Curator

Leiar tå linuxrocks.online
@omnipotens

Leiar tå Oslo's mastodon instanse
@themayor

No e det opp til dykker å gjere det samme!


- Jeg sendte mitt DNA til USA. Nå angrer jeg.

Kommentar: I mer enn 20 år har jeg brukt internett til å teste nye tjenester og teknologier. Dette er første gang jeg virkelig tviler på et av mine eksperiment. For nå sitter et firma i USA på noe av det mest private jeg har, og jeg tok et valg for flere enn meg selv.

nrkbeta.no/2019/11/20/jeg-sendApple har saksøkt mobilreparatøren Henrik Huseby fra Ski. Nå er saken anket til høyesterett. Framtiden i våre hender støtter Huseby fordi saken handler om retten til reparasjon av elektronikken vår. I 2018 gikk Apple til rettssak mot Henrik Huseby. Anklagen var at han skulle ha importert piratkopierte reservedeler for å kunne reparere iPhone-telefoner.


Hele idéen om "piratkopierte reservedeler" burde skrapes en gang for alle. Apple har ingen ting med å diktere hvilke deler man kan bruke, eller hvem som har lov til å reparere produkter man har kjøpt. Tvert imot burde leverandører av all elektronikk tvinges til å dokumentere komponendene de bruker, slik at andre kan reparere, utvide eller tilpasse produktene til egne behov. Kravene Apple stiller er like absurde som om Levis skulle kreve at kun autoriserte reparatører fikk reparere buksene deres, og kun med sytråd produsert av Levis. En slik sak ville aldri en gang nå rettssystemet.

#^Derfor støtter vi Huseby i rettsaken mot Apple - Framtiden.no

#norsk #norge #apple #reparasjonsrett #politikk

Blir litt livetooting fra sitt konferanse idag! Tema: Digital tillitskrise?

"internætt har blitt den nye dodøra"
-norsklærer'n

Stig Alstedt,teknologidirektør i HP Enterprise skal snakke om kortreiste data og edge computing.

You can now watch my talk on the future of Internet regulation at the European Parliament yesterday on Peertube (@joinpeertube) thanks to @vincib

video.lqdn.fr/videos/watch/70f

And here are my slides (which were on the screens but aren’t visible in the video):

small-tech.slides.com/aral/dea

En fin ting med desentraliserte sosiale medier (som jeg var inne på i slutten av Ytringsfrihet annotert) er at de kan hjelpe med å løse sensurdilemmaet på Twitter og Facebook: Enten er det gærne milliardærer som bestemmer alt eller så oversvømmes man av gærne brukere.

På desentraliserte medier flyttes sånt ned til det nivået vi er vant med fra andre områder i livet. "Her i vår gruppe godtar vi X men ikke Y." Dermed får man normer men på et menneskelig nivå ikke et verdensomspennende byråkrati.

Vis mer
Snabelen.no

Ein norsk tenar for den desentraliserte sosiale media platformen Mastodon.