Min DNB-historie, og hvorfor man ikke bør la byråkratiske giganter med dårlige produkter kjøpe opp mindre og flinkere konkurrenter: bearstrong.net/tech/2021/04/dn

I dag er en god dag å melde seg ut av Arbeiderpartiet og inn i Miljøpartiet De Grønne.
mdg.no/bli_medlem

Selv har jeg brukt Sbanken nesten siden de startet, men må innom DNB-nettbankene en gang i blant. Den har sakte blitt bedre med årene, men lukter fremdeles av en organisasjon som er for stor og tung til å ta åpenbart gode designbeslutninger.

Med andre ord: Ikke la DNB kjøpe Sbanken.

Vis tråden

I disse møtene satt kanskje én eller to NOR-ledere med kort vei til teknikerne på den ene siden av bordet, og ti DNB-ledere på den andre. DNB-siden vant.

Etter fusjonen ble jeg flyttet til et DNB-team hvor en apatisk utvikler fortalte meg at her er ting veldig rart og byråkratisk, det er overhode ingenting du kan gjøre med det, og du må bare akseptere dette fra dag 1 ellers blir du gal. Jeg byttet kunde.

Vis tråden

Min DNB-historie er at i starten av 2000-årene var jeg fersk IT-konsulent hos Sparebanken NOR, hvor et lite team av teknikere med garasjementalitet og mye frihet hadde utviklet en enkel nettbank som bare fungerte. Så ble de "fusjonert" med DNB.

DNB hadde et enormt IT-budsjett, og en stund en slags rar Java-applet-nettbank som ingen likte. Det ble startet en prosess for å beslutte hvilke av de nå overlappende produktene fra DNB og NOR som skulle overleve.

Interessant om en av kildene til den britiske transfobien som også har innflytelse i Norge: Nettradikaliserte småbarnsmødre. lux-magazine.com/article/the-r

Nå skjønte jeg endelig at karakterene i "Are we the baddies?" er ment å være norske frontkjempere.

“A switch has silently been flipped in millions of instances of Google Chrome: those browsers will begin sorting their users into groups based on behavior, then sharing group labels with third-party trackers and advertisers…” eff.org/deeplinks/2021/03/goog

What are the downstream effects of constantly being expected to provide incorrect answers in order to pass captchas?
More and more I'm running into ones that require me to misidentify an object to pass (mark an RV as a bus, caution lines as a crosswalk, a mail box as a parking meter, etc) because the "system" has that image incorrectly identified.
Are we being conditioned to accept the computer's version of truth, or are we causing the computers to become less effective at identifying similarly shaped objects?

Jeg vil bare utrykke litt entusiasme for en ny laptop-produsent som satser tungt på reparerbare, brukbare og modulære laptoper: frame.work/ – første modell kommer for salg i sommer (i USA), og så åpner det for salg til resten av verden til høsten/vinteren.

Snadderliste:
- Alle deler er utbyttbare
- 3:2 skjerm med 100% sRGB
- 4 modulporter
- Flott tastatur!
- Solid aluminiumskropp
- Moderne maskinvare
- Selges uten OS, ingen "microsoft-skatt"!

@bjoernstaerk Anbefaler alle som bruker DDG å teste ut Bangs! Disse fungerer utmerket til det du beskrive mtp å måtte søke via Google i blant, men også for mange andre nettsteder også, som feks Wikipedia (!w din query) eller Prisjakt (!pj varen du vil undersøke).

duckduckgo.com/bang

Mitt beste småbarnsforeldretips er et abonnement på Goboken. Fine, solide bøker. goboken.no/

Er stolt av å ha støtta fairphone og utvikling av meir etisk teknologi. Den er til og med tilgjengeleg med ein opensource OS kallt /E/OS

Men i denna videoen virkar det som det er eit element som telefonen og det er bruke av opensource.

Litt av problemet med levetiden til telefonen er begrunn av lisenser, programvarestøtte for delar og stopp av produksjon av delar. Men om alt var opensource så ville man kunne forlenget detta drastisk!

Men e ikkje infrastruktur for det

youtube.com/watch?v=Ebv3GiKyCa

Show older
Snabelen.no

Eit norskt podium for den desentraliserte sosiale media plattformen Mastodon.