Why Mastodon and the fediverse are “doomed to fail”

-> a small rant about how the profit lens distorts our understanding of success vs. failure:

write.as/eloquence/why-mastodo

I wish the phrase "All Hands on Deck" wasn't so overused

It usually meant your ship is screwed

gonna invent a new genre of music so I can start my own subculture which will hopefully end up less bad than all the others

Tolkien musings 

Tolkien was always linguist first, fiction writer third. he didn’t put 10% as much effort in plot or characterisation as he put in language history, English hacking, phonaesthetics.

it's a curious thing that most of the fandom isn't interested in Tolkien's life work at all. I mean it's not curious that few ppl are fascinated by grammar tables and etymological lists; what's curious is that the support objects he made merely to flesh out the languages attracted so much interest.

I, Jan Cremer, av Jan Cremer (1964). En halvt fiktiv selvbiografi om en opprørsk drittsekk, skrevet på et brutalt og rølpete språk.

Denne boka var ukjent for meg men var en kontroversiell bestselger i Nederland. Cremer forteller om hvordan han vokste opp i fattigdom og på anstalter for ungdomskriminelle, og hvordan han lærte å dyrke sine fire store interesser: Sex, kriminalitet, reiser og kunst. Boka er en sånn type macho myteskaping du ellers finner oftere i musikk: Se på meg, meg, meg, jeg er så utrolig tøff, jeg har ligget med så utrolig mange kvinner og bryr meg ikke om hva som skjer med dem etterpå ha ha, jeg hater det etablerte, jeg knuste trynet til han fyren som irriterte meg, osv osv. Ganske klisjé nå, men det er gøy å se dette i en tidlig form fra før det ble oppbrukt. Cremer var ikke den første slemme gutten i litteraturhistorien, men måten han er slem på peker framover mot de neste tiårene med rockemusikk for tenåringsgutter, og er teit og gøy på omtrent samme måte som AC/DC.

Forøvrig lurer jeg nå veldig på om George MacDonald Fraser kjente til denne boka da han noen år senere skapte Flashman, som langt på vei er Jan Cremer flyttet tilbake til det britiske imperiet på 1800-tallet. Jeg tenker spesielt på kapitlene hvor Cremer snubler inn i den franske fremmedlegionen i Algeria, avskyr det hele og rømmer så fort han kan.

Mer om boka og forfatteren her: lambiek.net/artists/c/cremer_j

The engineers have informed me that on January 19, 2038, the integrated system in my ass may be compromised by its inability to encode dates past this point, but there is no practical way to update my ass without overhauling the entire apparatus — cheeks, thighs and all. Any suggestions? #UNIX #techdev

Respekt til joggeren som la seg i det ene kjørefeltet forbi byggeplassen på Økern, i stedet for å følge den innviklete skiltingen for fotgjengere.

Jeg har ikke merket myggbølgen det ryktes om i Oslo, men alle de tre foran meg i køen på apoteket i går spurte om noe mot mygg og det så tomt ut i hylla de ble sendt til. nrk.no/osloogviken/regnvaer-og

I andre kanskje klimarelaterte insektsendringer, det er mulig vi så en geithams i parken her i går. Alternativt bare en uvanlig stor veps. Møtte den for første gang i Østfold i fjor, og den beveger seg nordover. Så det blir jo gøy. (Men når det er sagt: Problemet er at insektene dør, ikke at de lever.)

Det ble ikke makulering på Ytringsfrihet annotert. Restlageret endte opp hos Hanna Choat på OsloMet, (og to esker til meg for direktesalg), så for de som holder til der er det sikkert bare å stikke innom og plukke opp.

Vis tråden

Tired: Master Bedroom
Wired: Main Bedroom
Inspired: Biggie Beddie

As in, this technology isn't from a sci-fi novel, it's a real thing

Vis tråden

Altså, ja, men først og fremst er det vanskelig for Norge å kjempe for klimasaken fordi vi kjemper på _feil side_. Er vi the baddies? Ja, det er vi, og har vært det siden vi valgte olje over klima på 1990-tallet.

Tips for lokal byferie på Østlandet: Gamlebyen hotell i Fredrikstad, middag på Majorens stue over gata, bruk byferga til et gratis elvecruise på Glomma.

Hovedkriteriet for å kjøpe nye briller var at de ikke er produsert av et av de enorme selskapene som kontrollerer markedet. youtube.com/watch?v=CAeHuDcy_b Veldig fornøyd med de jeg kjøpte over nett fra britiske @CubittsKX.

Det beste med å leie drill på hygglo.no (tidligere leieting.no) er å slippe å tenke på hvor jeg skal finne plass til et verktøy jeg nesten aldri kommer til å bruke. Fin tjeneste som jeg skulle ønske var like utbredt som Finn.

Vis mer
Snabelen.no

Ein norsk tenar for den desentraliserte sosiale media platformen Mastodon.