Can't wait for next spring when everyone's dead and we can finally go outside again

The Beatles did all that on a four track, which is simple technology. They would’ve been lost in today’s studio. Four British guys with bad haircuts, smashing buttons with their fists

Togferieboka har endelig kommet til den hyggelige "åpne manuset på nytt etter en måned og oppdage at dette blir jeg faktisk glad av å lese"-fasen. Utgivelse blir kanskje i januar, men det er alltids lov å notere seg for en signert forhåndsbestilling.

How to compose soulless stock music for ads and corporate videos:

https://www.youtube.com/watch?v=AIxY_Y9TGWI

Har en følelse av at de neste seks månedene av pandemien blir hardere enn de seks første. Hvis mulig, finn noe å drive med som gjør deg glad.

Tror jeg skal lage et script som konverterer Facebooks eksportfiler til Hugo markdown. Det går an å lese eksporten direkte, men da får jeg ikke med tittelen på siden et innlegg lenker til, som FB henter automatisk. Enda bedre om jeg får med et bilde også.

Vis tråden

"In July 2020, Svalbard experienced record high temperatures once again. Some climatologists predict increases of up to 10℃ by the end of this century – if that happens, the archipelago’s glaciers could completely disappear in the next 400 years." theconversation.com/svalbard-g

Giganten, av Aage Storm Borchgrevink, 2019.

Overblikk over Statoils historie fra et uavhengig ståsted. Dette er på den ene siden en god og lettlest bok om et interessant emne. På den andre siden er det en del jeg savner her. Historien er fortalt som en serie med fortellinger om viktige hendelser i Statoils historie, typisk med noen viktige beslutningsdeltagere som gjør noe spennende. Det fungerer og gjør det lett å engasjere seg i boka, men det er bare veldig mye av det, og det blir lite plass til overblikk. Jeg blir nysgjerrig på hva som skjer innimellom disse fortellingene og på en del "kjedelige" strukturelle ting som: Hvordan så Statoil-konsernet egentlig ut på 1980-tallet, 1990-tallet osv? Hva er det de helt konkret _gjør_ når de er tilstede i et norsk eller utenlandsk oljefelt hvor det er en eller annen fordeling av eierskap og oppgaver med andre selskaper? Hvordan ser jobbhverdagen ut i ulike deler av konsernet, og hvordan har dette endret seg over tid? Det er mye spennende om dette i starten av boka. Vi får høre om arbeidsforholdene på oljeplattformene i en periode hvor de fremdeles var ganske kaotiske og usikre. Men etterhvert blir dette mer en fortelling om store menn som har en prat om noe, og vi får bare mer tilfeldige glimt av det store bildet.

På samme måte blir det ganske ullent om Statoils posisjon i mediene og politikken, bortsett fra når dette direkte berører fortellingene boka fokuserer på. Det er jo dette som er ekstra interessant med Statoil: Nettverkene de har bygget. Rollen deres som premissleverandør for oljedebatten. Igjen hører vi mest om sånt i starten av boka, hvor Arve Johnsen er hovedpersonen og Statoil var mer et politisk kontroversielt Ap-prosjekt.

Dette er sikkert boka du skal lese for en oppdatert historie om Statoil. En stor styrke er at den er uavhengig og dermed kan kritisere Statoil, noe du på ingen måte kan ta for gitt med et selskap som har så tette bånd til mediene. Jeg skulle likevel ønske den var bedre. Alt bør ikke fortelles i form av et spennende narrativ med mektige menn som krangler og tar beslutninger.

Tankerekke:
1 - Hadde vært gøy å eksportere gamle Facebook/Twitter-innlegg og legge ut som HTML-arkiv
2 - Dette må det vel finnes et godt verktøy for
3 - Nei? Men jeg kan lage en Hugo-mal som leser fra json-filene
4 - Layouten skal benytte sent 90-talls Geocities-design
(Noe har muligens gått feil i denne tankerekken)

one vow i can make is i will never start a sex cult. this much i promise

a complex enough system may develop consciousness. your city is conscious, or will be soon. fear the towers that judge us unworthy. worship the city in the hope that it will provide. there is but one thing greater than us and it is our creations.

Problemet med The Social Dilemma: Om prodigal techbros og hvorfor du bør se denne dokumentaren med et kritisk blikk. bearstrong.net/tech/2020/09/so

@bjoernstaerk enig med noen punkter her, men personlig synes jeg det var bra at filmen unngikk å blande inn for mye politikk og heller fokuserte på hvordan datainnsamling, algoritmer og salg av reklameplass kan manipulere både enkeltindivid og nasjoner uten at man selv er klar over det.

Denne filmen kan jeg se med kjente og kjære som har falt ned i ulike høyrevridde og konspiratoriske kaninhull, og de kan reflektere over hvilket kraftfullt manipulasjonsverktøy de har blitt utsatt for.

Three Stooges? We've all been indoctrinated with this, right? I once believed in Moe, Larry, and even Curly

But what you didn't learn in high school? There was a fourth stooge, and his name was Lee Harvey Oswald

Before you dismiss this, watch my TED talk on the ballistics industry and its relation to water parks

really the first things you should learn how to say in any foreign language are "pass me that brick", "please give me the mortar bucket", "when will this tower be complete", and "I can see my house from here"

If you use a simple, text-based format for your data, your future self may be very grateful.

Vis mer
Snabelen.no

Ein norsk tenar for den desentraliserte sosiale media platformen Mastodon.