Bjørn Stærk fremhevde

2000s hackers: My dream is to connect all of my devices to the internet.
2020s hackers: My dream is to disconnect all of my devices from the internet.

Bjørn Stærk fremhevde

I did a detailed privacy check of the Tiktok app and website. You can read my article æt Süddeutsche Zeitung. Tiktok commits multiple breaches of law, trust, transparency and data protection. Here are the technical and legal details
Long thread⤵️

Har vært på Grønnhetstyranniet og snakket om Equinor og Aftenpostens annonsørinnhold. soundcloud.com/gronnungdom/gro
Gøy, men når skal Aftenposten selv følge opp dette? Så langt har de oppført seg mer som et generisk firma enn en avis: Overlat alt til en glatt og anonym talsperson.

Bjørn Stærk fremhevde

some malaphors I think about:

-we'll burn that bridge when we get to it
-if you can't stand the bull, get out of the china shop
-where there's smoke, there's mirrors
-fool me once, shame on you; teach a man to fool me, and I'll be fooled for the rest of my life
-come back to haunt you in the ass
-lets not beat around the dead horse
-beauty is in the eye of the tiger
-burning daylight at both ends
-apples to apples, dust to dust
-a stone in the hand is worth two birds in the bush

Bjørn Stærk fremhevde

Mens dere er inne på det. Jeg skulle gjerne begynt med RSS igjen, men jeg er på leting etter en ok klient med gode filtreringsmuligheter, og helst under 50 kr mnd. Og self hosting-mulighet hadde vært ekstra bra. Noen tips? @christoffer @bjoernstaerk

Tror det blir mer tid i fødiverset på meg fremover. Ikke fordi Nå Dreper Mastodon Twitter men fordi alt dette er gøy og gjør meg glad. Høy kaninhullfaktor!

Forøvrig, innen dette tar av er det ikke sikkert det handler om Mastodon lenger. Pleroma prøver å være mer lettvekt, og andre kan lage andre fine tjenester. Fordi _alt snakker med alt_ (hurra!)

Heh se der ja - RSS til ActivityPub: @bjornstark
Fungerer ikke veldig bra ennå, men gøy. Får meg til å innse hvor hemmet utviklingen av sosiale medier har vært en stund. Selv noe så gammelt som RSS-støtte virker radikalt og nytt fra et Tw/Fb-perspektiv.

Bjørn Stærk fremhevde

Svar til Morten Andersen: Troverdighet på spill

Det er vanskelig å forklare hva Aftenposten driver med uten at det høres ut som en anklage om samrøre. Det er det ikke, men det bør bekymre Aftenposten at troverdigheten deres er avhengig av at leserne kjenner organisasjonskartet deres.

"Fortunately, genuine fascists remain on the political margins in the English-speaking world. Nevertheless, we can increasingly imagine the space that eco-fascism might occupy." theguardian.com/environment/20

Bjørn Stærk fremhevde
Bjørn Stærk fremhevde

Good news for the #fediverse: The mobile API from @pixelfed (the Instagram replacement) is finally live on flagship site pixelfed.social. Apps like @Tusky or @fedilab can post fotos to your pixelfed account. A native pixelfed app will follow.
mastodon.social/@dansup/103212

Eller ta noe så enkelt som at du kan ta en RSS-feed og konvertere den til ActivityPub, protokollen fødiverset bruker på tvers av tjenenestene, og dermed kan jeg i teorien sitte på Mastodon og følge en RSS-feed. Foreløpig finnes det bare en prototype som gjør dette - bots.tinysubversions.com/conve - men konsekvensene er _utrolig_ spennende.

Noe av det mest spennende med fødiverset for meg er potensialet for føderering på tvers av tjenester. Foreløpig virker det litt halvveis? Jeg klarer å følge WriteFreely fra Mastodon, men ikke Pixelfed. Men potensialet er enormt. Dette er den virkelige styrken til desentraliserte sosiale medier, tror jeg, og vil kunne skape en uslåelig nettverkseffekt på sikt.

Bra tale av @aral om hvorfor EU bør støtte opp om et desentralisert internett i stedet for å hjelpe Silicon Valley med å erobre enda mer av verden. ar.al/2019/11/29/the-future-of

Heh. Femti til hundre fotgjengere krysser ved Nationaltheatret. Kvinne i Tesla tuter irritert når vi fortsetter over på rød mann. Så kjører hun ... to meter videre og havner bak busskøen på holdeplassen. Ser noen dårlige bilister i Oslo men akkurat det der tror jeg er noen som aldri har vært her før.

Bjørn Stærk fremhevde

Kilde: m.facebook.com/groups/12903025
Bekreftet av GoAhead på epost (se tråden) men uklart hva alternativet blir og når de endrer hva.

Tok toget Oslo Kristiansand i helga og tenkte at det eneste lyspunktet med dette svingete toget som kjører utenom alle steder er at det har en familievogn hvor babyen kan krabbe rundt og slippe å kjede seg. GoAhead fjerner nå familievogna.

Bjørn Stærk fremhevde

#PaperbackCLI is a #paper-based #backup system.

Paperback-cli is a tool which encodes any file into a very large 2D #barcode which can be decoded back into the original file. The encoded barcode is resilient to error and can be printed onto a piece of paper to later be scanned and decoded. Paperback-cli can encode upwards of 500 kB of raw data per laser printed page.

Website 🔗️: git.teknik.io/scuti/paperback-

#free #opensource #foss #fossmendations #security

Bjørn Stærk fremhevde

@nora @christoffer Det må jobbes hardt med å finne løsninger som gjør det mulig å federere uten at nazister og ekstremister tar over alt. Det vil blant annet si at det trengs gode verktøy for moderering, og det krever at verktøyene utvikles av og driftes av folk med gode verdier. Jeg opplever at Mastodon fungerer godt på begge disse punktene, mens feks Peertube dessverre ikke har noen verktøy, som fører til at når jeg legger ut en video anbefales folk som ser den å se en konspi-video etterpå

Vis mer
Snabelen.no

Ein norsk instanse for den desentraliserte sosiale media platformen Mastodon.