Fascinerende: Nettsiden DU Bestemmer fra Utdanningsdirektoratet og Datatilsynet er en side for å lære skoleelever om nettvett, digital sporing mm. Regner med at det at de sender data om alle besøkende til google-analytics, siteimprove og taskanalytics er en del av undervisningsopplegget...

#norsk #skole #nettvett #sporing #overvåkningskapitalisme
@Haakon Meland Eriksen (Parlementum) Ja, men desverre ikke uvanlig. De som setter sammen disse sidene tenker skjelden på at verktøyene de bruker har en kostnad for de som besøker sidene. Vi trenger at de som lager websider og -tjenester for det offentlige blir mer bevissthet rundt dette.

@harald @parlehaakon Nettopp! Jeg og noen venner har stablet et nytt selskap på beina som ønsker å være en motvekt til denne trenden (sjekk ut nettsiden vår skyfritt.net). Hvorfor stappe en nettside full av analyseverktøy og lesse den ned med javascript når man fint kan slippe unna med kun HTML og CSS?

Følg

@harald @parlehaakon Leverte nettopp en nettside til en kunde (ramydent.no); kun HTML og CSS, ingen sporingskode eller javascript. Det er fullt mulig å lage gode løsninger uten å involvere overvåkningskapitalismen :)

@Ruben 🇳🇴
Det er absolutt mulig, ofte er det strengt tatt enklere også. Bra tiltak med skyfritt.net.
Logg på for å delta i samtalen
Snabelen.no

Ein norsk tenar for den desentraliserte sosiale media platformen Mastodon.