Den tvilsomme fremhevde

Er det noen her som har en Bogbi? Har sykt lyst på en, men litt usikker på hvordan den (og batteriet) yter opp alle bakkene jeg sykler hver dag.

Helt konkret Kongsveien. Vurderer å spørre butikken om jeg kan låne den en tur opp til Ekeberg og ned igjen. Det er egentlig det som er syretesten for meg 😀

Den tvilsomme fremhevde

Optimist: The glass is ½ full.
Pessimist: The glass is ½ empty.
Excel: The glass is January 2nd.

Den tvilsomme fremhevde

Denne skipstragedien i 2015 har du enten ikke hørt om, eller har totalt glemt.

Les denne gripende artikkelen som tar for seg hva som skjedde og tiden etter.

bbc.com/news/stories-55398000

Den tvilsomme fremhevde

For alle som fylgjer med på hendingane i Russland, tilrår eg denne korte episoden av podden til russlandskjennar Mark Galeotti. Her kjem han med gode poeng om kva som skal til for at opposisjonsrørsla som synte seg på gatene sist laurdag, skal lykkast, og, ikkje minst, kva andre land konkret kan gjere for å hjelpe. Dette er verkeleg ei lagnadsmetta tid for naboane våre i aust! open.spotify.com/episode/0XdR0

Den tvilsomme fremhevde

Jeg har blitt lurt. Ikke la deg lure du også. Selgerne er godt opplært til å svare unnvikende og ikke direkte usant på spørsmål om pengestrømmen.
Om noen ringer og ber om støtte til Magasinet Gatelangs, bare si nei.
Boost gjerne.
nrk.no/rogaland/xl/ravnestride

Dette er eit ryddig og brennaktuelt føredrag som nyttar ein velkjend bidragsytar her inne (@bjoernstaerk ) som kjelde. Stikkord: juridisk vs normstyrt og liberal vs kollektivistisk orientert ytringsfridom. Samt rolla til ny teknologi og ulike språksyn. Varer berre ein drøy halvtime!
nrk.no/skole-deling/?mediaId=2

Den tvilsomme fremhevde

Om Spotify vs Bandcamp og hvordan tjenesten som skulle redde musikkbransjen fra piratkopiering endte opp som en enda større trussel mot artistene. bearstrong.net/tech/2020/12/sp

Den tvilsomme fremhevde

Jeg fulgte med da fracking begynte å ta av i USA for ti år siden, men var aldri klar over at den norske stat, gjennom sitt majoritetseierskap i Statoil (nå Equinor), spilte en så vesentlig rolle som NRK nå har vist.

Jeg gremmes over at mine skattepenger har spilt en aldri så liten rolle i dette hassardspillet – hvor grådighet har tilsidesatt all omtanke for mennesker og miljø.

Equinor har ikke lært. Nå satser de tungt i Argentina. Hvorfor?

tv.nrk.no/serie/brennpunkt/202

Den tvilsomme fremhevde

"Once you know about chickenization, you see it everywhere: crop farmers are chickenized by seed companies, and Uber drivers are chickenized by their apps."
pluralistic.net/2020/10/02/chi

«Whatever is happening to Putin?» Russlandskjennaren Mark Galeotti om ein tsar som synest å ha gjeve strategisk finesse på båten:
intellinews.com/stolypin-whate

Interessant frå Erling Rimehaug i Vårt Land: «Dersom Donald Trump neste år ikke er USAs president, og koronaepidemien er over - er da alt som før? Jeg tror at 2020 blir stående som et tidsskille i historien.» vl.no/meninger/kommentar/tidss

Eg har ikkje klart å følge med. Håper nokon kan oppdatere meg: Korleis er for tida utsiktene til digital smittesporing med forsvarleg personvern her til lands?

Og her er ein god analyse av Bertheussen-saka, skrive av Dagbladets dyktige kommentator, Martine Aurdal.
dagbladet.no/meninger/kan-noen

Forvirra om situasjonen i Kviterussland? Eg synest dette verkar som ein nøktern og fornuftig analyse. Av forskar ved FFI og Nord Universitet.

vg.no/nyheter/meninger/i/Wb94E

Den tvilsomme fremhevde

Try our app, it's exactly like our website down to the pixel except for how it accesses your contacts, location, microphone, pictures and camera and it's not always nagging you to try our app.

Vis eldre
Snabelen.no

Ein norsk heimstad for den desentraliserte mikroblogge-plattformen Mastodon.