Vis mer

Gøy å se at det skjer så mye på Mastodon nå. Må bare lete litt mer for å finne ting. Forskjellene fra Twitter jeg legger mest merke til:
- Fraværet av Viktige Mennesker✔️ og kommunikasjonsarbeidere.
- Den rare følelsen av en timeline som ikke er satt sammen for å fremprovosere følelser.

Nokon i Oslo som veit om dette er veggar alle kan dekorere eller om ein må ha spesialløyve? Fint er det, uansett. (Bilete frå Arbeidersamfundets plass, v Sentrum scene nett no)

Korleis filtrere ut u-ønska innhald

For dei som ikkje ynkjer innhald om 22. juli kan velje å filtrere ut poster med tagger som e på poster du ikkje vill ha ved å gå i instillingar (som vist i bildet under) og legge til ting du vill filtrere ut.

Det går også an å legge til ein eiga tidlinje kvar du kan lage lister over kven ska være i og filtere tagger ti, men dette e ikkje like enkelt på mobil og e meir ment for dei som bruke "advanced interface" i nettlesaren.

(3/3)

Vis tråden

Posting på ein omtenktsom måte

Det kan være fryktelig kjekt å bruke "innhalds varsel" slik at folk kan unngå innhald om dei preferere å ikkje få slikt innhald rett i fjeset.

Det er også viktig at man e flink til å tagge posten slik at folk kan filtrere det ut av tidslinja om dei ynkjer det.

Evt. om du ikkje vill gjere dette kan du avliste, eller poste berre til føljare slik at det ikkje kjem på den lokale eller den offentlege tidslinja.

(2/3)

Vis tråden

Med at 22. Juli serien e ute og at dette e ute i media tenkje eg det e god timing å nemne litt god instanse kultur! 😁

Kjem i to till poster kvar neste post fortell korleis du kan være omtenksom når du poster og tredje post fortell korleis du kan slippe uønska innhald.

(1/3)

Velkommen til @jetii som e ny på snabelen! 🤩

Ta hen godt imot!

Og dei kan gjerne laga ein / post for å presentere seg sjølv til fødiverset! 😁

Hei! Jeg har blitt med her fordi jeg bruker sosiale medier masse, men liker ikke at noen få aktører eier så mye av offentligheten.
Jeg bor i Oslo, og er bydels«ordfører» på Grünerløkka for Miljøpartiet De Grønne. Politikken er hobby, til vanlig jobber jeg i speiderforbundet:)

Ny instanse regel om "posting eller promotering tå skadelig eller farlegt innhald"

Dette e noko eg begynte å tenkje på med tankje på kva som skjer på nettet av folk som tale for "quackery", alternativ medisin eller bruk av stoffar

Dette e noko som YouTube nyleg har inkorporert inn i deires regler og noko som dei ikkje har eller e fryktelig flinke på å regulere, og noko som må jobbast med på Facebook og Instagram.

Dette betyr også at instanser som platformer slikt innhald vill bli måldbindt

Velkommen til @geirst0rli som e ny på snabelen! 🤩

Ta hen godt imot!

Og dei kan gjerne laga ein / post for å presentere seg sjølv til fødiverset!

jeg heter Eivind, bor i oslo og jobber med programmering. Godt mulig jeg kommer til å gjøre som i andre SoMe og hovedsakelig lese, men tenkte jeg ville se om en kunne bygge et alternativ til de som tjener å selge informasjon, og som tjener på klikk og konfrontasjon. Det blir spennende å se om dette kan være en del av svaret

BBC's Jamie Bartlet, som også lagde podcasten om Isdalskvinnen i Bergen, har en fortid i nettets mørkere sider. Det kommer godt med i den nye podcasten The Missing Cryptoqueen. Den handler om en mystisk bulgarsk forretningskvinne som starter kryptovalutaen OneCoin. En valuta som viser seg å være en ren svindel. Etter noen hundre millioner i omsetning forsvinner hun sporløst, for ikke å bli sett siden. bbc.co.uk/programmes/p07nkd84

No har eg lagt til alle norske instanser eg veit om på "om siden" til snabelen.no! 😁

snabelen.no/about/more

Om det er ein instanse som mangle si ifra! Lister ikkje snabeltann sia den e dau.

Hei. Ny her. Ønsker å støtte plattforma og lære nye ting. Er glad i språk, samfunn, musikk og kultur. Skriv iblant nynorsk, iblant bokmål. Førti-femtiåring. Østlandet. Grøn. Nokon som forresten har tips til korleis din best får tilgang her frå smarttelefon? Eg lasta ned ein app som ikkje funkar noko særleg.

For the terminal junkies out there, check out 'toot', which is a command line Mastodon client which comes with both Unix-like commands and a curses UI.

Security is good, until it's not. So make sure you always are up to date and not compromised. Choose your chat apps with care and research behind it.

On non encrypted chats, always talke like you are in a public space not alone in Your house.

Velkommen til @pyngvar , @eivindee og @Ganoa som e nye på snabelen! 🤩

Ta dei godt imot!

Og dei kan gjerne laga ein / post for å presentere seg sjølv til fødiverset! 😁

Følger oppfordringen.
Jeg mener å ha prøvd Mastodon tidligere på Jolla-telefonen, men måtte registrere ny bruker nå. Uansett. Snart 50, har kontoer på alskens sosiale medier, uten å være så veldig aktiv på noen av dem.
Tidligere OS/2-bruker (NTNU - den gang NTH - hadde OS/2 på noen maskiner og det var litt av en verden for oss som var vant med DOS+Windows) som gikk over til Linux i 2001.
Arbeider som programmerer (SAP ABAP) og er tidligere bueskytter, nå -trener.

Denne boka er en solid analyse av hvordan proganda underminerer demokratiet, spesielt idealene om likeverd og likhet for loven. Forfatteren er ikke alltid en god formidler, så den er ikke en page turner.
amazon.com/How-Propaganda-Work

Vis mer
Snabelen.no

Ein norsk tenar for den desentraliserte sosiale media platformen Mastodon.