Show newer

If you crosspost from twitter to mastodon I would really appreciate it if you marked your account as a bot (see superuser.com/a/1439495 for explanation of the effect).

If it's a dual purpose account (i.e. crossposting AND direct posting), then I would appreciate it if you created a separate account for the twitter crossposting and marked that as a bot account.

Crossposted tweets appear as a mess of broken links, missing threads, and the account is often unresponsive to replies.

Thanks!

Det offentliges bruk av overvåknigskapitalismens "gratis" verktøy hører ingensted hjemme og nå har gitt ut en solid rapport som kritiserer praksisen. Å spore og gi bort store mengder data til kommersielle utenlandske selskaper er en praksis som bør opphøre raskest mulig:

teknologiradet.no/offentlige-n

Rart at så mange registrerar seg men ikkje gjer noko med brukaren. Eg trur det har med at vi har godkjenningsystem slik at folk kan berre registrere seg og begynne å bruke mastodon.

Godkjenningsystemet er bra for å sikre mot at nokon registrerar seg for å finne på tull eller at vi skal få masse botter.

Men no er det nesten aldri robot registreringar. Kanskje eg skal ha åoen registrering at?

Hvis noen av mine følgere på snabelen fortsatt har en Twitter-konto så håper jeg at dere akkurat kan stikke innom og retwittre min utfordring om å bli med i det gode selskap her i fødiverset. Nå som tematikken har fått litt oppmersomhet i BT så kan det kanskje være en ekstra motivasjon for noen.

twitter.com/rsolva/status/1375

Nokon gongar trur eg det er lite aktivitet på snabelen.

MEN så sjekke eg postane og sjår lange trådar med diskusjonar, skravling og prat. Noko av det er kanskje litt teknisk og sånn til at eg kan slå meg med, men ellers ganske bra.

Er hjertegodt å ha eit levande norskt miljø i fødiverset!

Innlegg fra Eirin Eikefjord, politisk redaktør i Bergens Tidende:
«Vi har nok parallelle offentligheter. Regjeringen trenger ikke lage sine egne.»Hemmelige frokostmøter i Oslo hvor viktige rapporter blir presentert for noen få utvalgte. Møter om stortingsmeldinger på den lukkede prateappen Clubhouse. Viktige nasjonale nyheter som kringkastes på tilfeldige Facebook-vegger.

Slik bidrar regjeringen tungt til å styre viktig informasjon inn i lukkede rom. Det er et demokratisk problem.#norsk #norge #samfunn #politikk

Hey guys, Thunderbird is STILL hiring developers. You can help modernize an application used by ~20,000,000 people and growing!

The open source community can make something better than Outlook, but only if folks come and build it.

thunderbird.net/careers

Likar også idéen om å berre bruke noko offisielt mastodon materiale så det sjår on brand ut.

Vis tråden

Eksperimenterar med forskjellige avatar oppsett med skisser. Litt usikker kva slags retning å gå.

Har no oppdatert sideinformasjonen til mastodon med enda ein ny søster instanse eller podium som det også kalles.

Nemleg dngd.no !

Kjem også til å oppdatere ein del informasjon på snabelen ettersom det er lenge sida eg har gjort det og opprettelsen av organisasjonen @frikultur endrar ein del ting.

@SnabelAdmin @fyksen @themayor Veldig godt nytt på ein fredag at det no er mange nok instansar på berget til at nokon ymtar frampå om eit knutepunkt (eller kva ein skal omsette det til). Kudos til de som orkar på drive instansar!

@SnabelAdmin @themayor
Etter litt lesing ser det ut til at relay ikke er måte å koble sammen Mastodon instanser på, men at det kreves en dedikert relay som instansene kobler seg til.

Jeg kan ikke finne noen norske relays, kanskje vi skal starte en?

Vis tråden

Lurer på hva jeg skal med disse instillingene... og litt urolig for hvorfor de var skrudd på 😞

Eg ser at NRK skriv om renta; at ho skal opp og at huslån kan bli dobbelt så dyre - nrk.no/ytring/om-noen-ar-blir- Så les eg om Oslo-buar som er fortvila fordi dei aldri får kjøpt eit hus. nrk.no/norge/norges-bank-holde

Det kan henda eg er i overkant bygdis her, men må folk bu i Oslo? Eg har litt vanskeleg for å forstå det, når det finst så mange andre minst like gode alternativ. Køyr debatt, eller?

Dette innlegget til @bjoernstaerk vekte sterkt engasjement på snabelen denna veka for dei som gikk glipp av det.

snabelen.no/@bjoernstaerk/1058

Anbefalar å sjekke ut posten og lesa tråden under!

Show older
Snabelen.no

Eit norskt podium for den desentraliserte sosiale media plattformen Mastodon.