My date: I like a partner who appreciates culture

Me (trying to impress): I _love_ yoghurt.

Elon Musk: scientists need not be confined by petty morality
Me filling out IRB requests: Yeah! I hate paperwork too!
Elon Musk: which is why we will make space feudalism
Me: O wait

The difference between you and I, dear “infosec thought leader”, is that when you were warning people that surveillance state capabilities would be a problem if the US Govt. became a tyrannical dictatorship, I wasn’t using qualifiers.

picture in your mind's eye: A man with a very large forehead

Regarding RSS:

Everything is cyclic. At some point someone will have the brilliant idea that RSS should be a thing again, much like folks are having this brilliant idea that social networks are better than RSS.

When folks realize that all they're doing is splitting their attention between dozens of apps that all do one thing poorly they'll try to simplify. And then they'll realize what a gift RSS was and demand that it be supported again.

Fortsatt veldig fornøyd med filmstrømmetjenesten Mubi. "La oss sette noen ekte mennesker med spennende smak til å plukke ting" er utrolig nok en bedre løsning enn automatiske anbefalinger.

Det jeg ikke skjønner med Netflix osv er at utvalget deres er så stort at de _kunne_ gjort det samme selv, eller latt brukerne lage åpne lister.

Vis tråden

Jeg har fokusert mest på å skrive bok om togferier i sommer, og har ikke fått lest så mye. Men her er noe av det jeg har lest.

Hocus Pocus av Kurt Vonnegut. Lett satirisk sci-fi hvor en lærer og tidligere soldat ser tilbake på livet sitt, fortalt gjennom korte tekstfragmenter som hopper fram og tilbake i fortellingen og gradvis bygger opp et tragikomisk bilde av ham selv og det amerikanske samfunnet. Likte denne. Under humoren ligger en følelse av anger, forvirring og frustrasjon som jeg føler treffer godt også nå, tretti år senere.

The Left Hand of Darkness av Ursula K Le Guin. Sci-fi-klassiker som jeg hadde fått inntrykk av skulle handle mye om kjønnsroller, men det gjenspeiler kanskje 1960-tallet at det er det den huskes for. Handlingen foregår i en verden hvor det bare finnes ett kjønn, sett gjennom øynene til en mann, men det den har å si om dette er ikke voldsomt interessant. Jeg vet ikke om det var hensikten heller, eller om det bare var slik den ble lest. Det som slår meg her er iallfall skildringen av samfunnsstrukturene og fortellerens forsøk på å forstå to dypt fremmede kulturer og deres konflikt med hverandre. En annen fin roman over samme tema er forresten C J Cherryhs Foreigner, hvor kulturkløften er dypere.

Georges Simenon - Maigret and the Enigmatic Lett. Plukket opp til tross for at jeg ikke liker krim, fordi alle som skriver om tog tydeligvis elsker Simenon. Skjønner appellen, det er gøy å se hvor sentralt togreiser er i handlingen, og det er en grei fortelling. Men jeg liker fortsatt ikke krim.

Bertolt Brecht - Flyktningesamtaler. To tyske flyktninger under Andre vedenskrig har en serie samtaler med ironiske betraktninger om Tyskland, fascismen, den moderne verden og ulike andre kulturer og samfunnssystemer. Dette er fornøyelig. Jeg har null forhold til Brecht, og boka er tydeligvis ikke blant hans kjente verker. Den ble satt sammen av upubliserte manuskripter etter hans død. Så dette var en overraskende fulltreffer. Humoren er av den liksomnaive typen, litt som i Haseks Svejk, som latterliggjør gjennom å ta det absurde helt på alvor.

quit my job at the convent laundromat because i got tired of lectures about bad habits

.. og der var feeden fikset: bearstrong.net/index.xml RSS er sivilisasjon. Dvs det er ruinene etter sivilisasjonen du finner i et post-apokalyptisk landskap som gir deg håp om at det en dag vil være mulig å gjenopprette det som forsvant.

Vis tråden

Jeg har lagt ut hele del 2 av Ytringsfrihet annotert (*) på nett: bearstrong.net/ytringsfrihet-a

* boka som er så farlig at det er meldt om tretten tilfeller hvor folks innrammete kopi av § 100 tok fyr da de brakte den inn i hjemmet sitt.

På tide med nytt bloggdesign: bearstrong.net/ Fortsatt fornøyd med Hugo som bloggverktøy. Evig eies kun statisk html.

Da cisfolk i min generasjon og oppover vokste opp eksisterte transpersoner nesten bare som en punchline i vitser og filmer. Men nå har vi tydeligvis lært så mye at vi på egen hånd kan ta en debatt om selv de vanskeligste nyanser innen temaet uten å involvere de det gjelder. vg.no/nyheter/meninger/i/0nMq5

Vis tråden

Gi meg selvtilliten til en som avfeier som "aktivister" de som de vet mest om transpersoner, dem selv, og heller velger å forestille seg hvordan det må oppleves å angre på et kjønnsskifte.

Denne er mest for forfatterne blant oss: Har blogget litt om de praktiske erfaringene med å gi ut Ytringsfrihet annotert på eget forlag, for folk som lurer på om de skal gjøre noe sånt selv. bearstrong.net/2020/07/30/selv

Mentaltilstand: Innser etter å ha lest godnattboka Det lille gule toget fire hundre ganger at sitatet som begynner på første side aldri avsluttes senere i boka. Det betyr at _alle bøker jeg har lest siden har blitt fortalt av det lille gule toget_?!

MULDER [throwing a can of baked beans at Scully]: Scully the beans are INSIDE the can, yet the can is sealed. You have to at least admit that it’s interesting

SCULLY [literally being dragged out of the window by aliens while an actual UFO hovers noisily and brightly over her house]: Mulder I just don’t think aliens real

Vis mer
Snabelen.no

Ein norsk tenar for den desentraliserte sosiale media platformen Mastodon.