“A switch has silently been flipped in millions of instances of Google Chrome: those browsers will begin sorting their users into groups based on behavior, then sharing group labels with third-party trackers and advertisers…” eff.org/deeplinks/2021/03/goog

What are the downstream effects of constantly being expected to provide incorrect answers in order to pass captchas?
More and more I'm running into ones that require me to misidentify an object to pass (mark an RV as a bus, caution lines as a crosswalk, a mail box as a parking meter, etc) because the "system" has that image incorrectly identified.
Are we being conditioned to accept the computer's version of truth, or are we causing the computers to become less effective at identifying similarly shaped objects?

Jeg vil bare utrykke litt entusiasme for en ny laptop-produsent som satser tungt på reparerbare, brukbare og modulære laptoper: frame.work/ – første modell kommer for salg i sommer (i USA), og så åpner det for salg til resten av verden til høsten/vinteren.

Snadderliste:
- Alle deler er utbyttbare
- 3:2 skjerm med 100% sRGB
- 4 modulporter
- Flott tastatur!
- Solid aluminiumskropp
- Moderne maskinvare
- Selges uten OS, ingen "microsoft-skatt"!

@geirst0rli Eller har så har det bare gått litt fort for journalisten. Sånt skjer og er ikke lett å fange opp hvis man har det travelt.

@aujawindar For organisasjoner er det nesten en del av jobben. Det er på Fb folk ser arrangementene dine for eksempel.

@bjoernstaerk Anbefaler alle som bruker DDG å teste ut Bangs! Disse fungerer utmerket til det du beskrive mtp å måtte søke via Google i blant, men også for mange andre nettsteder også, som feks Wikipedia (!w din query) eller Prisjakt (!pj varen du vil undersøke).

duckduckgo.com/bang

@christoffer @harald @JarlavGrenlandUpir @anderscs @rsolva @simen @aujawindar @forteller Ikke annet enn at det fremstår så absurd at jeg sliter med å se for meg hvem som tar det på alvor og hvordan man skal snakke til dem. Steg 1 - bruk enorme og miljøskadelige mengder energi. Steg 2 - få eierskap til et stykke metadata.

Mitt beste småbarnsforeldretips er et abonnement på Goboken. Fine, solide bøker. goboken.no/

@SnabelAdmin Jeg hadde en del spamforsøk på bokgruven.no. Men hvis man orker å gå gjennom nye brukere i etterkant går det vel.

Er stolt av å ha støtta fairphone og utvikling av meir etisk teknologi. Den er til og med tilgjengeleg med ein opensource OS kallt /E/OS

Men i denna videoen virkar det som det er eit element som telefonen og det er bruke av opensource.

Litt av problemet med levetiden til telefonen er begrunn av lisenser, programvarestøtte for delar og stopp av produksjon av delar. Men om alt var opensource så ville man kunne forlenget detta drastisk!

Men e ikkje infrastruktur for det

youtube.com/watch?v=Ebv3GiKyCa

Jeg er ikke sint, altså, det er mer at .. vi ofret dette, andre har mistet mye mer, og kanskje ledere som tok snarveier i stedet har mistet noe av legitimiteten og autoriteten sin?

Vis tråden

I fjor høst ba jeg pappa om å avlyse 70-årsdagen. Broren min avlyste bryllupsfesten. Vi tok ikke sjansen på familiebesøk til Skottland mens grensene var åpne, så innen sønnen vår treffer dem neste gang er han 1,5 år eldre enn sist.

Det eneste jeg har lyst til å lese om pandemien etter at den er over er en whodunnit om hvordan dette faktisk spredde seg. Hvor mye handlet om trangboddhet, arbeidsforhold, skjødesløshet, uklar kommunikasjon osv. Trenger ikke noen å skylde på, jeg bare forstår ikke.

@enannenen @rsolva Jeg kjører bearstrong.net hjemmefra nå. Tipper det man slår ned på er stor/skadelig databruk, ikke små nettsteder og private tjenester.

IP endres en sjelden gang hos meg, da oppdaterer jeg DNS manuelt. Kommer til å prøve å bytte til en leverandør som støtter dynamisk DNS når jeg setter opp den nye.

Show older
Snabelen.no

Eit norskt podium for den desentraliserte sosiale media plattformen Mastodon.