Show newer

I mer hyggelige nyheter kan jeg melde fra Drøbak akvarium at pandemien er over og at det nå er helt trygt å lose munnbindløse turistgrupper gjennom trange, fulle korridorer.

Vis tråden

Skjønner at det er vanskelig å tilpasse gamle bygater altså. På den andre siden så jeg et barn nesten bli kjørt ned i går. Stod med pappa på trangt fortau. Så mamma på det trange fortauet på den andre siden. Pappa fulgte ikke med. Det gjorde heldigvis sjåføren.

Vis tråden

Da har jeg besøkt Drøbak, kanskje Norges sterkeste argument for "men bygg nå for helvete minst én gågate og ikke send all biltrafikken gjennom de fineste, trangeste sentrumsgatene".

Jeg har begått et innlegg i lokalavisa om mulighetene fjernarbeid åpner for småbyer som ønsker seg innflyttere: bearstrong.net/2021/07/flytte-

Blir ikke bil på oss i Halden helt med det første, iallfall, så nå har jeg denne veldig ålreite Burley Flatbed sykkeltilhengeren. Dette må jo være bedre enn transportsykkel? Billig og bare å koble fra når jeg ikke trenger den.

More things should greet you by saying "Welcome aboard, captain. All systems online" in a slightly glitched robotic voice.

Var litt bekymret for Finn-tilstandene i Halden, men nå har jeg kjøpt to fine gamle ting fra noen borti veien og gitt bort tre garderobeskap på ti minutter.

Og inntil Telia kommer har jeg oppgradert Ice-abonnementet slik at jeg har 1000 GB/mnd så lenge jeg er på deres nett, og gjort mobilen til hotspot. Fungerer .. overraskende bra?!

Vis tråden

[velger tregeste fiber, kun nett, uten routerleie hos Telenor]
To uker senere:
- Hei, Bjørnar! Det var medium hastighet, router og TV du skulle ha, ikke sant? Montøren tar kontakt i sommer og får nok koblet deg til i løpet av høsten en gang.

Vis tråden

Er det egentlig lenger noe poeng med internett som kommer via en kabel til hjemmet ditt eller er dette i ferd med å bli litt som fasttelefon?

Spør fordi jeg først bestilte fiber til huset vi har flyttet inn i, men Telenor klarte å få så mye feil med ordren og har så lang leveringstid at nå blir det i stedet mobilt bredbånd fra Telia inntil videre. Så jeg finner vel ut snart.

Jeg har vært hos podcasten til TU og snakket med mobilanmelderen deres om hvorfor holdbarhet og etisk produksjon er viktigere enn megapiksler: tu.no/artikler/mot-teknologen-

To gode streamingtjenester jeg har funnet det siste året: Mubi og Nebula.

Vent, 1.5-gradersmålet er at vi _ikke_ skal passere 1.5 grader? Shit.

Nå som jeg flytter til Halden skal endelig for alvor engasjere meg i lokalpolitikken i Oslo. Se frem til formuleringer som:
- De skal gjøre _hva_ med Tveten bro?!
- Noen av oss bor faktisk utenfor Ring 3
- Det er nettop slik politikk som jager mange av oss ut av Oslo

Endelig er dagen kommet: Min første togtur etter at jeg skrev Togeventyret. Pluss overtakelse av hus i Halden, da. Men altså: Tog, hurra!

“Then you realize that the pointers are not fixed, but can slide on the frame… and then you note that they are somehow interconnected -- moving any of the small ones will move the larger one this way or that. Strange. But when you see the diagram of the inner mechanism you realize what this is, and it can take your breath away…”
nzeldes.com/HOC/Posographe.htm

I feel like a lot of people working in Silicon Valley today, and also in the media, watched 2001: A Space Odyssey when they were kids and came out with the message that "HAL's got the right idea here, let's definitely create this situation, there are no conceivable downsides to centralised control of information and automation in a highly complex technical society".

Show older
Snabelen.no

Eit norskt podium for den desentraliserte sosiale media plattformen Mastodon.