@SnabelAdmin Klargjør: Er det kryssposter TIL eller FRA Snabelen du vil fjerne?

enannenen fremhevde

aftenposten.no/norge/i/oA2BPB/

Regjeringen vil bistå kommunene for å beskytte strandsona. Men hva gjør mn når kommunen er den som driver fram nedbyggingen?

enannenen fremhevde

@bjoernstaerk Teknologirådets ferske rapport som kritiserer at nesten alle statlige nettsider sender borgeres data videre til overvåkningskapitalistene:

teknologiradet.no/offentlige-n

enannenen fremhevde

Hvis noen av mine følgere på snabelen fortsatt har en Twitter-konto så håper jeg at dere akkurat kan stikke innom og retwittre min utfordring om å bli med i det gode selskap her i fødiverset. Nå som tematikken har fått litt oppmersomhet i BT så kan det kanskje være en ekstra motivasjon for noen.

twitter.com/rsolva/status/1375

Men jeg tror likevel ikke at kommersielle leverandører er spesielt opptatt av et nøytralt og desentralisert internett.

@haldorsen @rsolva Godt å høre. Jeg finner ikke igjen de nevntebetingelsene hos min nåværende leverandør, så kanskje var det et blaff.

@rsolva Når jeg tenker meg om så er den kansje statisk, men den endres uten forvarsel.

@rsolva @bjoernstaerk Men får de det varslet på en form som gjør det mulig automatisk å endre IP hos navnetjener, eller må man gjøre det manuelt?

@rsolva @bjoernstaerk Det er meget lenge siden jeg leste betingelsene til isp-en min. Det var såvidt jeg husker rett etter at Napster var stengt og jeg eksperimente med Gnutella og andre P2P-nettverk. Da fantes det en klausul mot å drifte egne servere eller åpne port 80.

Skal prøve å finne ut om det fortsatt står der.

@rsolva @bjoernstaerk

Men, altså, hoste for andre? Å sette en server under sofaen er ikke veldig vanskelig. Men hvis andre utenfor leiligheten skal ha tilgang til den, må man ikke ha ha egen avtale med isp/bredbåndsleverandør? Det er vel ikke uten videre mulig eller lovlig å åpne portene sine mot verden?

enannenen fremhevde

Noen inviterte meg med i en ny Facebook-gruppe de hadde startet om et tema de ønsket en god debatt om. Jeg takket nei og forklarte hvorfor jeg synes det er en dårlig idé å legge krefter i en _ny_ Facebook-gruppe nå. De gamle må man nesten bare leve med, (som Togferie).

Men det fikk meg til å lure på: Hvis noen ønsket å sette opp en uavhengig tjeneste som legger godt til rette for _debatt_, hva burde man valgt? Noe som støtter ActivityPub hadde vært fint, men ikke mikroblogg.

RT @sjosiden@twitter.com

Korrespondansen fortsetter. Kommunen sender et nytt brev til kommunen og det kommunale selskapet Halden Byutvikling. Her slår kommunen kraftfullt fast at all deponert masse og underliggende pukk skal være fjernet før 31 mars. Borgerinitiativet... tmblr.co/ZCyE1YZndXC7mi00

🐦🔗: twitter.com/sjosiden/status/13

enannenen fremhevde

Can we please, please – PLEASE! not make the nonsensical US date format month/day/year the default in applications? 🤦‍♂️

PRE 👏 TTY 👏 PLEASE

And to all users of that format: it makes no sense, it's counter-intuitive, it makes collaboration frustrating, it introduces inconsistencies and errors... Just stop. Please. Use international standards.
(And don't get me started on your other units of weights, volumes and distances. Bloody hell.)

Boost if I'm right.

@bjoernstaerk Jeg ble litt inspirert så jeg tok en runde og fotograferte ledige tomter i sentrum.

d.consumium.org/p/1980176

«blant verdens største fredsbevarende operasjonene»

nrk.no/nyheter/vil-ha-flere-so

Det kan se ut til at det er spesielt vanskelig å oversette meldinger fra AFP.

Vis tråden
Show older
Snabelen.no

Eit norskt podium for den desentraliserte sosiale media plattformen Mastodon.