@mecinus Slack er kanskje litt vanskelig å forstå for enkelte? Et "bedre" alternativ er kanskje element.io, som i tillegg er mer åpent? Men også det kan bli litt komplisert, ser jeg for meg.

Scenario: jeg er på et to ukers kurs med et titalls tilfeldige folk (med varierende IT-kompetanse), og vi kursdeltakere skal opprette en midlertidig gruppe i et sosialt medium for å koordinere noe.
Hvor burde vi gjøre dette?

Noen anbefalinger til fine lydbøker for små barn? Og finnes det noen som er DRM-fri (bortsett fra CDer)?

@giffengrabber Takk for tips! Jeg har hatt lyst til å prøve det ut, men har ikke fått til å bruke det med nettverksdisken min (NFS). Kanskje jeg burde prøve igjen. @fredrik

@fredrik Det er også en ting. Jeg synes FOSS-alternativene jeg har prøvd til nå er lite intuitive og ikke så godt dokumenterte. Men det er vel begrenset hva en kan forvente.
Er du også på Mac? Skal si i fra hvis jeg finner noe nyttig.

@fredrik Takk for tips! Tenker PhotoPrism er mer som en self hosted bildevisnings- og delingsstjeneste (som for så vidt også hadde vært kjekt å ha). Skulle gjerne hatt noe som minner mer om Lightroom mtp tagging, lett redigering osv.
Mulig har den slags funksjonalitet også, for alt jeg vet.

Noen som har tips til et bildeorganiseringsprogram for Mac som har en god workflow og takler et bibliotek på cirka 1TB med bilder? Helst OSS, men ikke et must. Kan godt koste penger. Darktable synes jeg er knotete og buggy. digiKam er veldig tregt. Lightroom fungerer veldig bra bortsett fra abonnementsmodellen.

@Stevekspo @havnblog Jeg vet @mastohost kan sette opp og drifte en Mastodon-server for deg fra 6 Euro/mnd. Ikke mye hvis du feks får med noen bekjente på et spleiselag. Tror det er en veldig grei løsning hvis du er bittelitt teknisk interessert og er redd for at andre instanser (Snabelen.no/Mastodon.social etc) skal bli elonmuskifisert. Men når det er sagt har @SnabelAdmin holdt en god og stabil instanse til nå, altså.

@forteller @fyksen @Hattiec1 @audunmb Ikke veldig mobilvennlig interface, men ellers perfekt! Jeg er alfakrøll haldorsen på Twitter også, forresten. Før meg gjerne opp!

@codeberg This might be a stupid question, but is JavaScript (embedded in a html page) allowed and working on Codeberg Pages?

@forteller @Hattiec1 @audunmb Godt initiativ, eventuelt! Hvis du har listen på feks Codeberg Pages (codeberg.page) vil det i alle fall være mulig å bidra med pull requests. Men det er muligens litt teknoelitistisk? Listen burde sikkert være enkel men søkbar? Bør inneholde både folks Twitter-handles og fødiversadresser.

@SnabelAdmin Noen tanker om hvordan Snabelen skal finansieres fremover, om ikke via @frikultur sin medlemsavgift?

@vega Det er jeg veldig uenig i. Jeg synes de som mangler usikkerhet i språket selv innen temaer hvor de er usikre, mister troverdigheten sin når de snakker om ting de faktisk *er* mer sikre på. Men du har sikkert rett i at det å være bastant kan skape engasjement.

@harald Hehe, jeg er neppe det mest interessante målet, nei. Sånn sett er kanskje ikke Tor så dumt for selfhosting av statiske nettsider heller, som uansett er ment å være fritt tilgjengelige.

@harald Interessant! Takk! Jeg trodde jeg hadde hørt at noe sånt kunne være mulig, og der har du tydeligvis et konkret eksempel. Synd. Jeg har en liten hjemmeserver selv, så det kan godt hende jeg vil bruke @Steinar sitt Tor-triks for å nå den utenfør hjemmenettet. this_is_why_we_cant_have_nice_things.jpg

@harald @Steinar @vega Er det ikke en fare for at enkeltaktører som driver mange Tor-"nodes" kan ta kontroll over store deler av nettverket og finne på noe snusk? Litt som at store aktører innen en blockchain kan overstyre "sannheten" i en kjede? Jeg har på ingen måte peiling. Dette er altså bare dumme spørsmål, ikke meninger.

@tomasekeli Fraser Cain has some interesting answers to this question in ep 780 of the Universe Today podcast (also available here: youtube.com/watch?v=kHPnLQVLOu).

@tomasekeli Yeah, but I guess as cameras can't actually fix anything (just observe), they just see them as another thing that can cause problems. But I don't know. I'd love to see an image of JWST fully deployed though.

@harald @bjoernstaerk Det beste alternativet hadde vel da vært et diskusjonsforum eller noe tilsvarende? Vet vi har diskutert hva som er de beste FOSS/Fedi-alternativene til Facebooks gruppefunksjonalitet her før, men det finnes vel ikke noe fasitsvar.
Forresten veldig enig i teksten, @bjoernstaerk!

Vis eldre
Snabelen.no

Ein norsk heimstad for den desentraliserte mikroblogge-plattformen Mastodon.