@tim Takk for tips! Jeg har faktisk en NC-server, så det burde jeg sjekke ut. Ellers ble jeg tipset om Genious Scan av @rsolva, og den ser ganske grei ut.

@tomasekeli SV er i tillegg tydeligvis nøkkelen til Arbeiderpartiets flertallsregjering, og det burde vel gi dem et veldig godt forhandlingskort?

@tim Ja, GDrive-løsningen er sikkert superpraktisk hvis en ikke prøver å unngå Google. Skal informere fødiverset om en evt. konklusjon :)

@tim Takk for tipset! Skulle gjerne unngått reklameselskapene, og jeg er på Android. Har et mål om å synkronisere dokumentene med Syncthing, men det burde ikke være noe problem å få til med en app som lagrer filene lokalt.

Er det noen som har forslag til en ok dokumentscanner-app til under 500 kr?

@bjoernstaerk Klarer ikke bestemme meg for om det er transportmetoden eller lasten som er det beste med dette bildet ❤️

@magnargj Ja, PinePhone ser veldig spennende ut. Men i første omgang hadde jeg håpt å kunne ta i bruk en pensjonert Samsung-mobil. Kanskje en smule optimistisk.

@magnargj Nei, takk for tipset! Høres ut som det er litt over mitt nivå (og krever en PinePhone?), men det ga meg i alle fall noen nye søkeord. Tenker dette burde være en fin måte å self hoste på uten å risikere innbrudd på hjemmenettet. Mulig forretningsidé? Selge små hjemmeservere med eget nettverksabbo.

Har noen prøvd self hosting på mobil? Da mener jeg altså fra en mobiltelefon, og på et mobilt nettverk. Vet det finnes server-programvare for Android, men er det mulig å åpne porter osv for mobilnettet?

I sentrum kan du låne robåt helt gratis av Blindleia Kystlag. Er medeier i en skjærgårdsjeep selv, men kysten er så mye finere fra robåt enn motorbåt!

@tc @matiaslavik Helt genialt! Det hadde hjulpet meg mye i min pappaperm, og jeg tror det kan gjøre lekeplasser mer populære. Men det er kanskje ikke mulig å opprette et nytt POI fra StreetComplete? Må gjøres fra desktop, kanskje?

@tomasekeli Kondolerer for produktiviteten din. The factory must grow 💪

@tomasekeli Kanskje ikke akkurat klassikere, men har du lest noe fra tidligere ESA-ansatte Alastair Reynolds' Revelation Space-univers? Ganske interessante romfart-problemstillinger, synes jeg.

@christoffer @aujawindar @nora Jeg har også troa på Matrix, spesielt siden det er mer desentealisert enn Signal og virker som en framtidsrettet protokoll. Men jeg har kun brukt det som en IRC/Slack-erstatter så langt. Hvordan er Element å bruke som et Messenger-alternativ? Er det enkelt å bruke for ikke-tekniske familiemedlemmer?

@Steinar @enannenen @rsolva @bjoernstaerk Dette høres interessant ut. Eneste erfaringen jeg har med Tor er når jeg ved en feil har valgt Tor-vindu i Brave. Finnes det noe godt lesestoff om hvordan Tor og oppsetting av Tor-tjenester fungerer?

@rsolva @enannenen @bjoernstaerk Jeg har heller aldri hatt en internettleverandør hvor det har vært noe problem. Jeg tenker også det er viktig for å opprettholde muligheten et nøytralt og desentralisert internett.

@bjoernstaerk @rsolva @harald @fyksen Jeg har testet Wireguard, som var ganske lett å sette opp. Men VPN strekker jo ikke til når en feks skal dele bilder med besteforeldre eller sette opp en nettside.

Show older
Snabelen.no

Eit norskt podium for den desentraliserte sosiale media plattformen Mastodon.