@tomasekeli Kanskje ikke akkurat klassikere, men har du lest noe fra tidligere ESA-ansatte Alastair Reynolds' Revelation Space-univers? Ganske interessante romfart-problemstillinger, synes jeg.

@christoffer @aujawindar @nora Jeg har også troa på Matrix, spesielt siden det er mer desentealisert enn Signal og virker som en framtidsrettet protokoll. Men jeg har kun brukt det som en IRC/Slack-erstatter så langt. Hvordan er Element å bruke som et Messenger-alternativ? Er det enkelt å bruke for ikke-tekniske familiemedlemmer?

@Steinar @enannenen @rsolva @bjoernstaerk Dette høres interessant ut. Eneste erfaringen jeg har med Tor er når jeg ved en feil har valgt Tor-vindu i Brave. Finnes det noe godt lesestoff om hvordan Tor og oppsetting av Tor-tjenester fungerer?

@rsolva @enannenen @bjoernstaerk Jeg har heller aldri hatt en internettleverandør hvor det har vært noe problem. Jeg tenker også det er viktig for å opprettholde muligheten et nøytralt og desentralisert internett.

@bjoernstaerk @rsolva @harald @fyksen Jeg har testet Wireguard, som var ganske lett å sette opp. Men VPN strekker jo ikke til når en feks skal dele bilder med besteforeldre eller sette opp en nettside.

@harald @bjoernstaerk @fyksen Mitt hjemmeserverprosjekt er en Raspberry Pi 4, og så langt går det helt strålende. Men jeg er litt redd for å åpne porter (mtp sikkerhet), som jeg må gjøre om jeg feks skal hoste et Google Photos-alternativ.

@vega Jeg bruker Tusky, og synes den er ganske intuitiv og enkel. Vet det er en populær app. Prøvde Fedilab for en stund siden, og det GUIet syntes jeg faktisk var litt knotete (mulig det har blitt bedre).

@geirst0rli @matiaslavik Konsekvensene av utvinning er jo et godt poeng. Men jeg regner med alternativene (solcelle/vind) også krever en del materialer. Hadde vært interessant å se et komplett regnestykke på det der.

@geirst0rli @matiaslavik Ja, tiltakene i forb. med klimakrisen blir naturligvis dyre. Det vet vi jo. Men det ER tross alt en krise, og vi må gjøre en ekstra innsats for å minimere den.

@matiaslavik @geirst0rli Kilden min ang avfall: romkapsel.no/uncategorized/epi
Jeg vet ikke om det blir mer avfall med solceller enn med atomkraft, men atomkraftavfallet trenger visst ikke å lagres like lenge.

@matiaslavik @geirst0rli Hva synes dere om atomkraft da? Kanskje Norge bør gå sammen med noen større land om å spleise på noen gode atomkraftverk? Produserer visstnok mindre miljøgifter enn solcellepanel og tar opp mindre plass enn vindmøller (per kwh, har jeg hørt).

@aral That makes sense. Is it possible to download the episodes somehow, or are they only available for streaming through your website?

@tomasekeli Jeg bytter yrke fra filmskaper til utvikler i år, så dette er veldig motiverende lesing!

@lineif Enig, det er vanskelig å finne noe som både er privat og sikkert OG brukervennlig nok til at besteforeldre kan bruke det. Vi har landet på Google Photos foreløpig, men er urolig for hva Google gjør med bildene og infoen. Kanskje jeg også skal prøve en privat konto på Pixelfed. Evt lage en egen instanse for familien. Er Pixelfed brukervennlig nok for folk som ikke er veldig datakyndige?

@matiaslavik Exactly! I think the sustainability idea would work well with the climate change idea.
Good luck on the progress, no matter what gameplay path you take! :)

Show older
Snabelen.no

Eit norskt podium for den desentraliserte sosiale media plattformen Mastodon.