Vis mer

: Burde ikke NRK (i alle fall NRKbeta) bli med i fødiverset? En mediekanal burde bestemme over sin egen publiseringsplatform (også SoMe), fri fra potensiell sensur fra store utenlandske selskap.Og så synes jeg det ser mer offisielt ut med @beta@nrk.no enn f.eks. @nrkbeta@twitter.com.

@SnabelAdmin Absolutt! Det står jo på Patreon-siden også, så jeg tror ingen nåværende patreons er spesielt negative til det.

@SnabelAdmin Hurra! 🎉 Det er jo sånn det burde være, selv om det er generøst av deg å betale av egen lomme. Jeg ser flere instanser har noen måneders buffer (at de har penger på konto til å betale serverutgifter i noen måneder hvis noe skulle skje). Det hadde kanskje vært lurt å prioritere?

@SnabelAdmin Jeg synes det er mer ryddig å ha en egen Patreon til Snabelen. Da får du en bedre indikasjon på hvor dedikerte Snabelfolket egentlig er.

@Steinar @christoffer Wow, det var en fantastisk lærerik innføring i epostproblematikken. Spendt på om det dukker opp et brukbart alternativ.

Hører mye prat om at epost er forurensende og superineffektivt. Hvorfor det? Gjelder dette også små epostservere, eller bare de store tilbyderne (som Gmail)? Finnes det noen fungerende alternativer til epost? @Steinar

@christoffer Mange takk! Da kan jeg prøve ut thegood.cloud. Har du noe erfaring med bildedeling der?

Are there any good self hosting alternatives to Google Photos shared album (for sharing photos with family etc)? Is @nextcloud any good for this?

@Steinar Jeg følger mange bra folk på Twitter, og jeg skulle helst ønske at alle flytta over hit. Men hvis folk er spredt rundt på forskjellige instanser kan det bli vanskelig å finne de igjen. Tanken om å gjøre det spesifikt for Norge var kanskje mest fordi de fleste jeg følger fra før er norske.

Evt. bare en liste hvor folk kan føre opp fødivers-adressen sin (og evt. sin tidligere Twitter-bruker) manuelt. Men det hadde kanskje vært mye arbeid å få folk til å skrive seg på lista. Og det hadde jo vært en form for sentralisering, så det strider kanskje litt mot fødivers-ånden?

Vis tråden

Jeg ønsker meg en bot som tråler fødiverset etter norske brukere ( og toots/profiler med norske ord), og legger dem inn i en søkbar liste på en egen nettside. Litt creepy, men potensielt ganske nyttig? Og er det i det hele tatt teknisk mulig?

@christoffer @tc @bjoernstaerk Tiny Tiny RSS ser jo lovende ut, men har virkelig ikke mobilvennlig UI? Det er kanskje noe en kan snekre selv. Samme med filtrering. @enannenen: nei, en måtte vel teknisk sett tatt inn hele RSS-feeds, og så skjult enkeltposter basert på tittel og innhold.

Mens dere er inne på det. Jeg skulle gjerne begynt med RSS igjen, men jeg er på leting etter en ok klient med gode filtreringsmuligheter, og helst under 50 kr mnd. Og self hosting-mulighet hadde vært ekstra bra. Noen tips? @christoffer @bjoernstaerk

@Steinar @christoffer Takk for tips! Hoste selv kunne vært en mulighet, men jeg vil helst ikke legge så mye arbeid i den biten.

Jeg har laget en slags personlig wiki (webapp i Laravel). Hvor burde jeg dele den med omverdenen? Noe sier meg at denne -gjengen på Mastodon ikke er størst fan av Github?

@christoffer Apropos. Hvordan hostes denne instansen? masto.host elns?

@rsolva @christoffer @nora Enig. Det er også noe av det som gjør Mastodon osv så herlig, synes jeg. Linjær, ærlig feed.

@christoffer @nora Absolutt (at det er en utfordring for sosiale medier og medier generelt).

Vis mer
Snabelen.no

Ein norsk tenar for den desentraliserte sosiale media platformen Mastodon.